Murshtin Napisano 13 Maj 2012 Napisano 13 Maj 2012 (edytowane) Witam. :) Zwracam się do Was o pomoc w pewnej sprawie. Otóż renderuję scenę i kiedy obiekt znajduje się pod dużym kątem tekstury wyglądają nienaturalnie, zniekształcają się. Sam nie wiem jak mam zapobiec temu zniekształcaniu. W załączniku umieszczam screen pokazujący w czym tkwi problem. PS.: Program, w którym pracuję to Cinema 4D R13. Liczę na Waszą pomoc. :) Edytowane 13 Maj 2012 przez Murshtin
gutekfiutek Napisano 13 Maj 2012 Napisano 13 Maj 2012 ...kĄtem... To co widzisz to efekt filtrowania mipmap (mipmap filtering), nie wiem jak to w twoim sofcie wygląda, w każdym razie czegoś takiego szukaj i ewentualnie zmień.
Murshtin Napisano 13 Maj 2012 Autor Napisano 13 Maj 2012 Dziwne. W tytule napisałem "kątem", a w treści "kontem". To pewnie z tego pośpiechu. Co do problemu, to wiem już, że chodzi o mipmap filtering, dzięki za informacje, ale niestety nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania takiego problemu. :( Mam nadzieję, że ktoś będzie potrafił mi pomóc.
Rekomendowane odpowiedzi