Napisano 24 Maj 201212 l http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36000,11786295,Artysci_mowia_dosc__Strajk.html to kto dzisiaj nie pracuje? :)
Napisano 25 Maj 201212 l Jestem za. Najlepiej wprowadzić 'kartę artystyczną' i zwalniać z podatku tych, ktorzy mieszczą się w terminach :)
Napisano 25 Maj 201212 l No jak są to artyści pokroju pewnej Pani, którą kiedyś widziałem w telewizji i wrzucała kolorowe szklane płytki do wody uważając to za wielką sztukę, albo barwiła kałuże barwnikami spożywczymi, no to się nie dziwię, że ledwo wiążą koniec z końcem... ;)
Napisano 25 Maj 201212 l No to ja dzis nie robie, chociaz bardziej ze mnie rzemieslnik 3D niz artysta:) Ide na lake pstrykac baki. Pa
Napisano 25 Maj 201212 l płytki fajne... zauważ jakie fajne rzeczy powstały na nich poprzez odbicia... może w tym sedno właśnie, ciągle zmieniające się obrazy na różnobarwnych tłach płytek... na dodatek pod wodą, więc efekty jeszcze ciekawsze się pojawiają w ciągu dnia... sęk w tym żeby spoglądać na sztukę z różnych perspektyw, nie tylko w ujęciu o to żeby to miało coś konkretnego przedstawiać jak ilustracja czy render... ;) Co do strajku... hmm, wg mnie to zaledwie ledwosłyszalny jęk w jaskini potrzeb i rozwiązań jakie powinno się wnieść w sferze tzw. artystów... bo faktycznie jeden ma lepszą glowę do biznesu, drugi za to do tworzenia, rzadko wśród artystów trafia się jedno i drugie naraz i często najbardziej wybitni są niewidzialni, a Ci przeciętni zalewają nas kiczem na rynku bo mają na to sposób