OZBORN Napisano 26 Maj 2012 Share Napisano 26 Maj 2012 Cześć Posiadam aparat Canon 1000d. Chciałbym dowiedzieć się, jaka torba wystarczy na obiektyw kitowy + tamron 90 + statyw pod makro + pierdółki. Statyw powinien być mały, zgrabny, stabilny(!), pasujący do torby i pod aparat. Co do ceny. Ciężko rzec. Statyw ~200zł , torba ~150-200. Czekam na propozycje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 27 Maj 2012 Share Napisano 27 Maj 2012 torba duża... statyw ciężki... tak mówi rozsądek i doświadczenie... :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 27 Maj 2012 Share Napisano 27 Maj 2012 Tutaj masz cały zestaw: Torby: 1. Case Logic - http://www.cyfrowe.pl/aparaty/case-logic-dcb307.html 2. Lowepro - http://www.cyfrowe.pl/aparaty/lowepro-adventura-170-torba.html 3. Lowepro - http://www.cyfrowe.pl/aparaty/lowepro-nova-170-aw.html Statyw: 1. Velbon - http://www.cyfrowe.pl/aparaty/velbon-sherpa-200r.html Wężyk spustowy: 1. Hahnel - http://www.cyfrowe.pl/aparaty/hahnel-hrc-280-do-canon.html Statyw ma możliwość odwrotnego mocowania. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 27 Maj 2012 Share Napisano 27 Maj 2012 I zwróć uwagę żeby statyw miał poziomicę. Przydatna sprawa. Widziałem nawet fajny patent - po naciśnięciu poziomica podświetla się w niektórych modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OZBORN Napisano 27 Maj 2012 Autor Share Napisano 27 Maj 2012 Statyw, który podał Touch, nie posiada poziomicy która zapewne przydałaby się. Jakaś inna propozycją z poziomicą? Torby są niezłe, na pewno wybiorę coś z podanych wyżej. O tak, zapomniałem o wężyku, dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 27 Maj 2012 Share Napisano 27 Maj 2012 Torby prawdopodobnie lepiej będzie wziąć w wersji 180, jeżeli chodzi o Lowepro. Mniejsze ryzyko, że nie będziesz musiał upychać sprzętu. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 27 Maj 2012 Share Napisano 27 Maj 2012 Zawsze możesz własnoręcznie dokleić poziomicę. Podejrzewam że wyjdzie kilkanaście zł;) touch dobrze gada z tą torbą - sam mam taką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 27 Maj 2012 Share Napisano 27 Maj 2012 rzeczywiście makro bez poziomnicy się nie da robić... zwłaszcza podświetlanej......:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 28 Maj 2012 Share Napisano 28 Maj 2012 A zwłaszcza nie da się bez poziomnicy. A tutaj taki mały zestaw zrób to sam: [ATTACH=CONFIG]86305[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 28 Maj 2012 Share Napisano 28 Maj 2012 zwykłe lusterko wystarczy.... ale teraz nic nie może być zwykłe.... bo tylko na rzeczy niezwykłe można naciągnąć klienta.....:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 ja robiłem całkiem niezłe makro olympusem Sp-550 UZ, bez statywu, poziomicy... a nawet bez torby.. ;) fakt, że miałem plecak... :) ale też nie zawsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 Aleście wywiązali ambitną dyskusję. Jak kolega ma kupować statyw to chyba lepiej żeby kupił statyw dobry i uniwersalny a nie żeby kupił byle co. Mam nadzieję że koledze udało się znaleźć odpowiedni sprzęt, zamiast czytać ten spam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 Bardzo rzeczowo było Duża torba, by wszystko wlazło i ciężki statyw. Cóż jeszcze? Ano może to by torba miała dużą dziurę, co by się łatwo wyciągało sprzęt. Rzeczony kolega nie napisał co to za makro i ile osprzętu będzie miał i jakiego ze sobą. Ale skoro pyta o torbę to chyba w plenerze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OZBORN Napisano 1 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2012 Bardzo rzeczowo było Duża torba, by wszystko wlazło i ciężki statyw. Cóż jeszcze? Ano może to by torba miała dużą dziurę, co by się łatwo wyciągało sprzęt. Rzeczony kolega nie napisał co to za makro i ile osprzętu będzie miał i jakiego ze sobą. Ale skoro pyta o torbę to chyba w plenerze... Co do osprzętu, napisałem co posiadam. Tak, makro w większości będzie w plenerze, dlatego przydałaby się torba. Jeszcze nie nabyłem żadnej z proponowanych rzeczy. Na razie zbieram informacje o sprzęcie. Myślę, że można zamknąć tematy, aby spam się nie tworzył. Dziękuję za wszelakie porady i propozycje. Na pewno mi pomogą wybrać to, czego potrzebuje. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi