Napisano 31 Lipiec 200420 l Obiekt jak w temacie, pamietam ze kedys ktos juz robil ta kolumne na forum ale jak dawno to bylo i gdzie mozna znalezc efekt koncowy to nie wiem. Obrazki przedstawiaja sam obiekt i sa przeznaczone na tapete pulpitu. Przy modelowaniu mialem jedno zdjecie (5x3 cm z jakiejs reklamy w gazecie) i to co pamietalem z ogladania wiekszych zdjec dawno temu.
Napisano 31 Lipiec 200420 l Hehe kolumna - slimak, nie widzialem wczesniej :-) Model jest ok, moze textury za bardzo kontrastuja z bialym tlem, no i nie wygladaja na plastik. Jednak jest to troche za malo. Gdybys to troche urozmaicil, zagospodarowal miejsce wygladalo byz lepiej.
Napisano 31 Lipiec 200420 l na forum 3d total widzialem cos podobnego ale nie pamietam w ktorym miejscu chyba speed modeling .Tak jak wyzej kolumna spox tapeta sux .:)
Napisano 1 Sierpień 200420 l Zgadzam sie z przedmowcami kolumna naprawde fajna ! :) Natomist tapeta mało ciekawa, zle skomponowana i troszke bez pomyslu...
Napisano 1 Sierpień 200420 l Ja to bym nawet wziął na tapetę... tylko przez białe tło nie wezmę :P i nie ma tego czegoś co by dodało tej pracy tapetowośći... Kształt kolumny w ogule jest wypas, Beatou
Napisano 2 Sierpień 200420 l Oj autorze - patrząc na Twoj wytwór ranisz mą po części audiofilską duszę! Jak mozna tak po macoszemu potraktowac ten cudowny pomnik - dumę firmy Bowers and Wilkins. Tymbardziej ze materialow zdjeciowych jest pod dostatkiem na stronie producenta: http://www.bwspeakers.com/index.cfm/fuseaction/products.photolibrary/label/Model%20Nautilus Oprocz obudowy, ktorą niezorientowani w sumie moga przyjac jako wiernie oddana - glosniki to jakas koszmarna karykatura!!! O matko - tuby jak megafon koscielnego na procesji;) Kazdy, kto choc troche liznal tematu kolumn glosnikowych zorientuje sie ze cos tu nie tak - ze to nie moze zagrac! http://www.bwspeakers.com/images/SpeakerModel/images/Model_Nautilus/detail_large_three.jpg http://www.bwspeakers.com/images%5CphotoItem%5CACF3D81.jpg Piszac taką litanię po prostu chcialbym uswiadomic, ze jesli juz zabierac sie za jakis nieznany przedmiot / temat to nie mozna tak na pałę go potraktowac - przyjmujac zalozenie ze pewnie nikt sie niezna i sie nie zorientuje. Materialy na temat wygladu czy zasady dzialania zawsze jakies sie znajda... To tyle Pozdrawiam
Napisano 2 Sierpień 200420 l chcialem spytac, jako ze jestem tu nowy, jak sie modeluje takie ksztalty?
Napisano 2 Sierpień 200420 l co do kolumny to widzialem je pierwszy raz kilka lat temu w jakimstam magazynie i wrazenie jest niesamowite, jedna sztuka w cenie dobrego samochodu (wtedy jeszcze) model fajny choc jak sie przyjzec nie trzyma oblych ksztaltow, poza tym troche za ciemne, a tapetka.... bez komentarza....
Napisano 3 Sierpień 200420 l Gdy zobaczyłem Tytuł tematu pomyslałem "o ja pierdykam - kto sie odwazył???" więc z zaciekawieniem wskakuje w temat i... zresztą nie trzeba nic dodawać, MareG piowiedział już wszystko: po pierwsze: głośniki, mysle ze nie trzeba znać sie na fizyce i na wszystkich zachodzących procesach podczas działania głośnika zeby wymodelowac ładny głośnik, bo ten przypomina mi plastikową tube zatkaną pingpongiem i wogóle obiekt w szczegółach różni sie od oryginału ale moze to było zamierzeniem autora, chociaz nie sądze, ofkors obiekt nie jest zły ale wymaga wiele poprawek i modyfikacji żeby nabral tego niesamowitego wdzięku i pałeru jakim szczyci się oryginał - to tyle - pozdrowionka