tr000tyl Napisano 19 Lipiec 2012 Share Napisano 19 Lipiec 2012 (edytowane) Witam wszystkich. Oto najnowsze wizualizacje dla indywidualnego klienta. Pozdrawiam Edytowane 26 Lipiec 2012 przez tr000tyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 19 Lipiec 2012 Share Napisano 19 Lipiec 2012 Jak dla mnie zielenie mógłbyś poprawić. Za żarówiaste, poza tym wszystkie mają jednakowe hue. Szczególnie za domem po lewej - ta zieleń z tyłu wychodzi do przodu, nie wyglada jakby była z tyłu. I coś w rodzaju perspektywy powietrznej by się przydało - żeby oddzielić poszczególne domki/plany od siebie. Teraz nie czyta się tej przestrzeni za domem jakoś. I jakoś za mało detalu w światłach. Biele są całkowicie poprzepalane. Za to trawa w słońcu zajmuje prawie cały histogram. Wyselekcjonuj sobie kawałek trawy w słońcu na ostatnim obrazku i daj ctrl+L - zobacz ile kontrastu na samą trawę idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 19 Lipiec 2012 Share Napisano 19 Lipiec 2012 Czy auta na posesjach stoją przed bramami garażowymi ? Troszkę ciasno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr000tyl Napisano 19 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2012 (edytowane) infected - niestety jest tam tak ciasno gutekfiutek - wezmę sobie twoje rady pod uwagę przy następnych renderach. Rzeczywiście zieleń jest za bardzo oczojebna i chyba ma za duży kontrast. Ale najważniejsze że klient jest zadowolony :) Edytowane 19 Lipiec 2012 przez tr000tyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ad_2000 Napisano 20 Lipiec 2012 Share Napisano 20 Lipiec 2012 Tak myślałem że zieleń pod klienta robiona była. Ja bym jeszcze zagęścił trawa i delikatnie zróżnicował jej wysokość. Dodatkowo wydaje mi się że kamera w niektórych ujęciach jest za wysoko. Jeżeli chodzi o ujęcia z perspektywy człowieka to najczęściej ja ustawiam na 165 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr000tyl Napisano 20 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2012 kamera dlatego jest tak wysoko ponieważ ogrodzenie zasłaniało dużą część elewacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ad_2000 Napisano 20 Lipiec 2012 Share Napisano 20 Lipiec 2012 tak myślałem. To zawsze jest problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piko84 Napisano 20 Lipiec 2012 Share Napisano 20 Lipiec 2012 Bardzo łądnie to wygląda, jedyne co mi się rzuciło to chyba huśtawka skali nie trzyma - może się nie znam i te trójkątne iglaczki tak płasko wyszły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr000tyl Napisano 20 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2012 trochę poprawiony odcień zieleni na trawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 20 Lipiec 2012 Share Napisano 20 Lipiec 2012 Tak na szybko to ja bym to widział tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr000tyl Napisano 20 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2012 (edytowane) Halset - jakiś bledziuch taki. To miały być wizualizacje dla potencjalnych klientów - kupców mieszkań, a nie artystyczna wizja przedstawienia osiedla :) Tutaj wysyłam jeszcze coś takiego - możemy tak poprawiać w nieskończoność :) Edytowane 20 Lipiec 2012 przez tr000tyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pony Napisano 22 Lipiec 2012 Share Napisano 22 Lipiec 2012 Wyszło ładnie. Szczególnie podoba mi się trawa i nie chodzi tu o jej kolor lecz budowę. Tworzy takie fajne naturalne "kępki". Jeśli można wiedzieć, jak uzyskałeś taki efekt i czym zrobiłeś trawę? Ode mnie duży + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr000tyl Napisano 22 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2012 trawa zrobiona za pomocą advanced painter script Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi