Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak dla mnie zielenie mógłbyś poprawić. Za żarówiaste, poza tym wszystkie mają jednakowe hue.

Szczególnie za domem po lewej - ta zieleń z tyłu wychodzi do przodu, nie wyglada jakby była z tyłu.

I coś w rodzaju perspektywy powietrznej by się przydało - żeby oddzielić poszczególne domki/plany od siebie.

Teraz nie czyta się tej przestrzeni za domem jakoś.

I jakoś za mało detalu w światłach. Biele są całkowicie poprzepalane.

Za to trawa w słońcu zajmuje prawie cały histogram. Wyselekcjonuj sobie kawałek trawy w słońcu na ostatnim obrazku i daj ctrl+L - zobacz ile kontrastu na samą trawę idzie.

Napisano (edytowane)

infected - niestety jest tam tak ciasno

gutekfiutek - wezmę sobie twoje rady pod uwagę przy następnych renderach.

Rzeczywiście zieleń jest za bardzo oczojebna i chyba ma za duży kontrast.

Ale najważniejsze że klient jest zadowolony :)

Edytowane przez tr000tyl
Napisano

Tak myślałem że zieleń pod klienta robiona była. Ja bym jeszcze zagęścił trawa i delikatnie zróżnicował jej wysokość. Dodatkowo wydaje mi się że kamera w niektórych ujęciach jest za wysoko. Jeżeli chodzi o ujęcia z perspektywy człowieka to najczęściej ja ustawiam na 165 cm.

Napisano

Bardzo łądnie to wygląda, jedyne co mi się rzuciło to chyba huśtawka skali nie trzyma - może się nie znam i te trójkątne iglaczki tak płasko wyszły.

Napisano (edytowane)

Halset - jakiś bledziuch taki. To miały być wizualizacje dla potencjalnych klientów - kupców mieszkań, a nie artystyczna wizja przedstawienia osiedla :)

Tutaj wysyłam jeszcze coś takiego - możemy tak poprawiać w nieskończoność :)

7608764176_636639a897_b.jpg

Edytowane przez tr000tyl
Napisano

Wyszło ładnie. Szczególnie podoba mi się trawa i nie chodzi tu o jej kolor lecz budowę. Tworzy takie fajne naturalne "kępki". Jeśli można wiedzieć, jak uzyskałeś taki efekt i czym zrobiłeś trawę? Ode mnie duży +

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności