Napisano 19 Lipiec 201212 l Witam wszystkich. Oto najnowsze wizualizacje dla indywidualnego klienta. Pozdrawiam Edytowane 26 Lipiec 201212 l przez tr000tyl
Napisano 19 Lipiec 201212 l Jak dla mnie zielenie mógłbyś poprawić. Za żarówiaste, poza tym wszystkie mają jednakowe hue. Szczególnie za domem po lewej - ta zieleń z tyłu wychodzi do przodu, nie wyglada jakby była z tyłu. I coś w rodzaju perspektywy powietrznej by się przydało - żeby oddzielić poszczególne domki/plany od siebie. Teraz nie czyta się tej przestrzeni za domem jakoś. I jakoś za mało detalu w światłach. Biele są całkowicie poprzepalane. Za to trawa w słońcu zajmuje prawie cały histogram. Wyselekcjonuj sobie kawałek trawy w słońcu na ostatnim obrazku i daj ctrl+L - zobacz ile kontrastu na samą trawę idzie.
Napisano 19 Lipiec 201212 l Autor infected - niestety jest tam tak ciasno gutekfiutek - wezmę sobie twoje rady pod uwagę przy następnych renderach. Rzeczywiście zieleń jest za bardzo oczojebna i chyba ma za duży kontrast. Ale najważniejsze że klient jest zadowolony :) Edytowane 19 Lipiec 201212 l przez tr000tyl
Napisano 20 Lipiec 201212 l Tak myślałem że zieleń pod klienta robiona była. Ja bym jeszcze zagęścił trawa i delikatnie zróżnicował jej wysokość. Dodatkowo wydaje mi się że kamera w niektórych ujęciach jest za wysoko. Jeżeli chodzi o ujęcia z perspektywy człowieka to najczęściej ja ustawiam na 165 cm.
Napisano 20 Lipiec 201212 l Autor kamera dlatego jest tak wysoko ponieważ ogrodzenie zasłaniało dużą część elewacji
Napisano 20 Lipiec 201212 l Bardzo łądnie to wygląda, jedyne co mi się rzuciło to chyba huśtawka skali nie trzyma - może się nie znam i te trójkątne iglaczki tak płasko wyszły.
Napisano 20 Lipiec 201212 l Autor Halset - jakiś bledziuch taki. To miały być wizualizacje dla potencjalnych klientów - kupców mieszkań, a nie artystyczna wizja przedstawienia osiedla :) Tutaj wysyłam jeszcze coś takiego - możemy tak poprawiać w nieskończoność :) Edytowane 20 Lipiec 201212 l przez tr000tyl
Napisano 22 Lipiec 201212 l Wyszło ładnie. Szczególnie podoba mi się trawa i nie chodzi tu o jej kolor lecz budowę. Tworzy takie fajne naturalne "kępki". Jeśli można wiedzieć, jak uzyskałeś taki efekt i czym zrobiłeś trawę? Ode mnie duży +