Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej!

mam problem z wymodelowaniem poduszki dopasowanej do siedziska :/ czy jest ktoś kto byłby chętny mi pomóc? materiały ślę na maila. help help help pliz!

• Odpowiedzi 16
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

ok to to jest ławka

<a href=http://img687.imageshack.us/img687/7838/lawkaproba.jpg' alt='lawkaproba.jpg'>

w która trzeba wmontować poduszkę na wzór taki

przyklad2copy.jpg

ratunku...bo ta ławka nie jest pozioma idealnie i równa w każdym miejscu:/

Napisano

Oj tam, można to zrobić ręcznie - ustaw sobie w miarę równą gęstą siatkę na poduszce, a potem soft selection jedziesz i już.

Napisano

tu masz tutorial. Gości uużył cloth'a. Ty możesz upuścić swoją poduszkę prosto na siedzisko, poduszka się tam powygina jak będzie chciała i problem z modelowaniem z głowy;)

Napisano

nie zgadłeś ale czuję się podobnie. nie dość, że mi jakieś zakichane ziarno wychodzi na wizkach to jeszcze mam problem z Cloth, kasy nie mam ale niech już stracę, wybulę te 4 dychy tylko neich ktoś mi to zrobi pliz, żebym już tego na głowie nie miała

Napisano

nie wydaje mi się żeby o 23 ktoś podejmował się pracy za niepewne 40zł, ludzie chcą ci pomóc, postaraj się przeczytać tutki, ja polecam od ciebie modyfikator FFD oraz opcję soft selection z editable poly.

powodzenia

Napisano

właśnie to robię. heh. soft selection. zobaczymy co z tego mi wyjdzie... niestety nie mam czasu na naukę muszę działać szybko :/ robiłam dziś tutki z cloth. ale pomieszało mi się to z moim projektem. gubię się w tym :/