adek Napisano 13 Sierpień 2012 Napisano 13 Sierpień 2012 Firma LEGO świętuje swoje 80 urodziny i z tej okazji przygotowała film animowany przedstawiający historię powstania firmy. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2519
Monio Napisano 13 Sierpień 2012 Napisano 13 Sierpień 2012 Ładnie przedstawione. Bardzo optymistyczne. Lego to najlepsza zabawka mojego dzieciństwa. :)
albinoski1989 Napisano 13 Sierpień 2012 Napisano 13 Sierpień 2012 Plagiat ciasteczko-wy:D?? Lego wypadło z gry, następcą został minecraft. Swoboda tworzenia, jakoś ludzi przyciąga.
plasti Napisano 13 Sierpień 2012 Napisano 13 Sierpień 2012 pomimo kulejacej animacji, wciaglo mnie na maxa, bardzo fajnie przedstawione
Monio Napisano 13 Sierpień 2012 Napisano 13 Sierpień 2012 Swoboda ale wpisana w pewne ramy. Chodzi o ten system a raczej to że da się go na starcie pojąc w całości. Tak w temacie: http://www.youtube.com/watch?v=gMQZ-5zJwKs Bardzo polecam film.
FF Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 Hah, sa połączenia lotnicze z polski do tego lotniska ktore w tym filmie wybudowali:D Rozbudowali sie, całe to miasto to teraz miedzynarodowe lotnisko i legoland. No i kilka domów.
masluch Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 no lego straciło ostatnio patent na swoje klocki. patenty wygasają jakoś po 60 latach od śmierci twórcy czy jakos tak. No i teraz trzeba będzie się ostro wziąć za reklame żeby wygrać z tanimi legalnymi podróbkami, więc stawiają na markę i jakość. Co do filmu to historia ciekawa ale wykonanie raczej słabe.
dziadek3D Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 nareszcie o tym jak coś się tworzy, a nie jak rozwala... spokój i brak agresji... czyli stabilizacja, o której marzy (chyba) każdy...:))
KoMic Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 Dla mnie to bardziej wyrafinowana forma reklamy...
skocu Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 Bardzo przyjemne. Sama historia ma dłużyzny, ale to nic - jest w niej ogromny ładunek emocjonalny. A może to tylko wspomnienia, przecież klocki Lego to najlepsza zabawka na świecie.
Sobian Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 @Plasti. Mógł byś rozwinąć myśl, dlaczego animacja kuleje? Nic nie inputuję, ale zastanawia mnie do czego masz zastrzeżenia.
enzo Napisano 16 Sierpień 2012 Napisano 16 Sierpień 2012 Patenty nie wygasają 60 lat po śmierci twórcy... Prawa autorskie wygasają po 70 latach od śmierci ostatniej osoby na którą mogły być one przeniesione (syn - wnuk itd.) więc w przypadku rodzin są nieśmiertelne, dodatkowo zawsze prawa może nabyć państwo, tak stało się w Polsce i wizerunek Chopina należy do państwa polskiego. Patent natomiast jest w wykupiony na określoną ilość czasu i może być przedłużany, ale takowe firmy nie zastrzegają raczej patentów co wzory.
Rekomendowane odpowiedzi