Napisano 25 Sierpień 201212 l Hej, ostatnio dziubałem takie coś, trochę się przy tym nauczyłem i takie tam. [POPRAWKI] Linki do starych wersji: 1#hi-res 2#hi-res salut. Edytowane 26 Sierpień 201212 l przez indian
Napisano 25 Sierpień 201212 l Woo balbym sie takiego dzieciaka. Z twarza na moj gust jest wszystko zle :( Ale jak zaslaniam glowe kartka by jej nie widziec to wyglada bardzo dobrze :) oczywiscie jak wyobraze sobie ze tego kantu na koszuli nie ma (jak kolega napisal wyzej wyglada jakby dziecko mialo stanik). Freaky
Napisano 25 Sierpień 201212 l Tak jak poprzednicy - poza głową jest super - zmontowałeś te kończynki z jakiś zdjęć? :)
Napisano 25 Sierpień 201212 l Z twarza na moj gust jest wszystko zle :( Worek na głowę i za ojczyznę! :P Indian - O ile mebelki to Twoja domena, tutaj coś z modelowaniem poszło nie tak. Pierwsze spojrzenie - WTF?! To dziecko czy dorosły karzeł? Poza głową, coś mi w stopach nie pasuje. Mam wrażenie, że jest nie pasuje do wieku dziewczynki (bezpieczniej byłoby napisać - postaci). Anyway, lecisz dalej ;)
Napisano 25 Sierpień 201212 l Autor ant-3d co jest złego z twarzą, nic nie zarzucam tylko pytam, co anatomicznie jest nie tak :) to raczej nie koszula tylko jakaś sukienka, z mojego punktu wygląda bardziej jak worek, ale wygląda w miarę jak zdjęcie na którym się wzorowałem, prawdopodobnie przesadziłem trochę z tym wcięciem , za mocne i teraz wygląda jakby miała stanik. Mozo wszystko jest ze zdjęć, nawet główka o.O :) Dobrotek no jak widać postacie to nie jest moja najlepsza strona, ale staram się i lece dalej :) dorzucam kilka screenów z viewportu salut.
Napisano 25 Sierpień 201212 l Wydaje mi się, że to trochę wina samego renderu, nie dodaje ani stylizmu ani realności taki plastik i tyle
Napisano 25 Sierpień 201212 l Twarz w viewporcie wygląda dużo lepiej, nie wydaje się taka napompowana.
Napisano 25 Sierpień 201212 l Autor no i tu moje pytanie, czemu na renderze tak nie wygląda, może coś zepsułem ze światłami, czy coś, czego może być wina?
Napisano 25 Sierpień 201212 l Za gesta siatka, za wiele nie widac z viewp, a po diffie tez nie ma co oceniac. wydaje sie poprostu zle wymodelowa glowa, Ogolnie nie jest zle gdyby nie ta glowa i wlosy:) Wlosy w czym robiles?
Napisano 25 Sierpień 201212 l wystarcza proporcje i bedzie dobrze, pozwole sobie: Uploaded with ImageShack.us
Napisano 25 Sierpień 201212 l Jest potencjal w tym ja bym to jeszcze poprawil bo szkoda pracki , poszedlbym za poprawkami plastiego i dodatkowo popracowalbym jeszcze nad oczami, wlosy tez mi nie leza ale to juz pewnie kwestia gustu :) PS: Jaki masz monitor? U mnie calosc strasznie jasna jest.
Napisano 25 Sierpień 201212 l Autor plasti dzięki wielkie że chciało Ci się z tym pomęczyć :) rep+ legomir no już nic speclajnego z tym nie zrobię, przy następnej postaci, czy tam potworze postaram się bardziej z tym SSS, bo fakt, nie wygląda to najlepiej. rep+ odnetniN na chwilkę do tego przysiadłem i porobiłem kilka poprawek, prawie nie widocznych ale zawsze coś tam... co do oczek to wiem, słabo, włosy tak samo jak znajdę kiedyś moment czasu to do tego przysiądę. rep+ Monitor: LG FLATRON IPS235 & LG FLATRON W2242T & wbudowany do lapka MSI GE600. salut. Edytowane 25 Sierpień 201212 l przez indian
Napisano 25 Sierpień 201212 l Wlasnie chyba musze zakupic IPS'a bo widze ze coraz wiecej osob z niego korzysta.
Napisano 26 Sierpień 201212 l Do oczów mozna podlinkować osobne światło, żeby mieć lepszą kontrole nad nimi ;)
Napisano 26 Sierpień 201212 l Autor podlinkowałem 3 światła, jedno spheralne i dwa vray plane'y ;) salut.
Napisano 26 Sierpień 201212 l strój bardzo fajny chodż można powiedzieć, że sporo traci na detalu na finalnym renderze. Oglądałem twoje portfolio i powiem ci że naprawdę fajne modele masz teraz tylko przydałoby się je jakoś wyrenderować.