Napisano 5 Wrzesień 201212 l Jak poinformował nas dzisiaj jeden z naszych użytkowników Autodesk udostępnił już do pobrania Extension Set dla 3ds Max 2013 z dodanymi mParticles. Jeśli macie aktywną subskrypcję Autodesku dodatki te możecie pobrać za darmo. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2558
Napisano 5 Wrzesień 201212 l Super! Lepiej późno niż wcale. Szkoda tylko, że Autodesk nie udostępniło dokładnie tych samych rozszerzeń które otrzymali posiadacze subskrypcji całych pakietów. Posiadacze zwykłego 3ds Max z sub. mogą się teraz czuć jak druga kategoria klientów.
Napisano 6 Wrzesień 201212 l ja mam takie pytanie, powiedziano, że max będzie odchudzany czego następstwem jest wywalenie Recatora i Dynamics i zastapienie ich MassFX, więc moje pytanie: dlaczego w maxie 2013 dodano nowy plugin mass fx mCloth i nadal mamy drugi plugin Cloth ktory był do tej pory, znowu zaczyna się robic bałagan, mamy dwa pluginy do tego samego, czyli to z czego max miał byc odchudzany...
Napisano 6 Wrzesień 201212 l Wydaje mi się że z tego samego powodu, dla którego trzymają kupę starych modyfikatorów, na przykład edit mesh, physique i tak dalej i tak dalej. Ja na przykład w maxie 2012 używam clotha maxowego. I co, przenoszę się do wersji 2013 i nie mam możliwości działania dalej z projektami? Nie bardzo. Więc zostawiają to wszystko, żeby wersje ze sobą współpracowały. Tyle :)
Napisano 27 Wrzesień 201212 l troche zgaduje ale jak sie uprzesz to mozesz sobie powyłączać te pluginy które się ładują a sa ci niepotrzebne