imprecis Napisano 7 Sierpień 2004 Share Napisano 7 Sierpień 2004 Polycount - 405 374 faces Rendering time - 2 min 44 sec Render - Mental Ray Software - 3ds Max + Photoshop ( poprawka kolorkow, dodanie lekkiego efektu TV ) Sprzet - Athlon 2400+, 1,5 GB DDR RAM, GeForce 4 Ti, 2*40GB HDD Jako oswietlenie uzylem 2 omni, rendering z wlaczylem GI .... Obrazek sie dosyc dlugo laduje ( 180KB ) Prosze o komentarze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Sierpień 2004 Share Napisano 7 Sierpień 2004 Witam kilka moich uwag na poczatek: - kadr lezy, nie ma na czym zawiesic oka, straszny chaos - tlo nie zaciekawe, zwlaszcza texturki - efekt intarlace troche rozprasza, ja bym go usunal Ogolnie sam pomysl jest ciekawy, jakbys tego cyber-wilka wrzucil do jakiejs ciekawej scenerii i dopracowal kadr to mogla by byc niezla pracka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 7 Sierpień 2004 Share Napisano 7 Sierpień 2004 no nawet moze byc fajne jak jeszcze troszke nad tym popracujesz geba wilka mi sie nie podoba zeby jak u pirani a nie jak u pso podobnego ;) glowa wyglada jak od jakiegos ptaka a nie wilka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 7 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2004 Co do geby to ja zmieniel, faktycznie wyglada jak u ptaka, troche ja zaokragle i chyba bedzie ok, a jak nie wyjdzie to zmienie temat na Titanic Bird ;) Co do zabkow to chyba takie pozostawie, w moim zamierzeniu byl wilk z duza iloscia mniejszych ale osrych jak szpilki zabkow, takie zabki bardziej jak dla mnie pasuja do robota ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 7 Sierpień 2004 Share Napisano 7 Sierpień 2004 Ladnie to wyglada , zajerzdza surowym metalem i podoba mi sie... tylko nie zabrdzo rozumiem tej pracy ... taki szczególik hehe ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Schreck Napisano 7 Sierpień 2004 Share Napisano 7 Sierpień 2004 W porównaniu do pamiętnego autoportretu widać pewien postęp ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 7 Sierpień 2004 Share Napisano 7 Sierpień 2004 hmm, efekt tv mi nie pasuje- mysle ze jest niepotrzebny ten piesiu moglby miec wiecej detali, stopy (lapy) chyba troche za proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 7 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2004 Do Sid : Ja tez jej nie rozumiem :) Nie wiem czego tu nie rozumiec, poprostu robot aresztowany w laboratorium, gdzie chcial unicestwic swoje nastepne ofiary :) Do MRCN : Oj widze :) Jak to akdsn powiedzial : "Mysle ze wyjdzie jeszcze na ludzi" ;) Do flesz_gordon : detali ma znaczaco duzo, nie moze przecie tonac w srubkach i kabelkach, tyle co dalem uwazam za dosyc rozsadna liczbe ;) Wracajac do efektu TV to mi sie podoba, mysle ze opinie na jego temat sa podzielone, jedni uwazaja za zbedny, inni uwazaja ze podkresla klimacik SF.... Wazne zeby nie byl jakos drastycznie psujacy, a taki nie jest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 7 Sierpień 2004 Share Napisano 7 Sierpień 2004 Ja wiem efekt tv tez mi troszke nie pasuje lepiej by wygladal jak by z kamery przemyslowej jakies napisiki czerwona kropka napis REC mialo by to jakis sens bo tak to efekt TV jest bez sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 7 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2004 Chcialem poprostu troszke podbic jakosc obrazka przez ten efekt TV :) Ale skoro wg was go obnizylem to faktycznie go usune ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielka_Siostra Napisano 8 Sierpień 2004 Share Napisano 8 Sierpień 2004 Efekt tv sam w sobie nie jest zły, ale akurat do tej pracy niezbyt pasuje - moim zdaniem. Przyczyna jest prosta - optycznie rozciąga obrazek, który jest i tak orientowany poziomo i do tego ze złą kompozycją rozjeżdżającą się na boki. Ten efekt tylko podkreśla kompozycyjne wady obrazka. Jeśli poprawisz kompozycję, to moim zdaniem będzie ok:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 8 Sierpień 2004 Share Napisano 8 Sierpień 2004 Ja tez jej nie rozumiem :) Nie wiem czego tu nie rozumiec, poprostu robot aresztowany w laboratorium, gdzie chcial unicestwic swoje nastepne ofiary :) Ja myślałem że go naprawiają :) , co do pracy jest zbyt...hymmm jakby to określić 'mdła' wszędzie ten sam metal , kolor , aż się niedobrze robi , efekt tv....wydaje mi się niepotrzebny , dodałeś go chyba po to żeby pokazać jakąś tam nowoczesność technologiczną czy coś , pysk tego ptako-wilka jest jakiś dziwny , ja bym proponował na ostatnie poprawki przenieść to do WiP... ale ogólnie nie jest źle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Germanizator Napisano 8 Sierpień 2004 Share Napisano 8 Sierpień 2004 yea... powtorze to co reszta... zabardzo nie wiadomo o co chodzi, a sam "telewizyjny" efekt jeszcze to poteguje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasnal Napisano 9 Sierpień 2004 Share Napisano 9 Sierpień 2004 Nie ma za bardzo szans z pracką tego kolesia: [Comp] [schyzomaniac] [Over 12m] [Lexus B.M.F.] http://3d-palace.com/forums/viewtopic.php?t=2784 powinieneś zrenderować go w jakiejś bardziej dynamicznej pozie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 9 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2004 Biorac pod uwage ostatnie jego screeny to mam coraz wieksze....bo schizo zaczyna miec problemy z oswietleniem i nie ma jescze scenki zrobionej, a jego milosc do przesadnego glowa moze go zniszczy :) A wracajac co do tych twojich szans, to jak dla mnie sa dosyc realne, nie zapomnij ze ja ostatniego slowa nie powiedzialem ;) Na dowod w troche fajniejszej sceneri dalem go na 3d Palace, moze nie jest jakas niesamowita, ale widac postep ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasnal Napisano 9 Sierpień 2004 Share Napisano 9 Sierpień 2004 Fajnie by było jakbyś go zrenderował np. w skoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 9 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2004 I to zrobie :) Doszedlem do wniosku ze obie scenki wieja nuda i jutro dodam sporo detali, a scneka bedzie poscigiem naszego wilka ( poprawie morde ), gonic go beda robociki ( wiecej detali ) i moze latajacy radiowoz ( jesli zdaze zrobic ), poprawie dach, dodam jakies wejscie na niego, wymodeluje okienka ( ch.... jako textura ) doam ogolnie wiecej detali do budynkow, walne jakiegos bilboarda by nie bylo nudy :) I boj sie schizo :) Dla tych co chcieliby tego W.I.Pa zobaczyc prosze tutaj : http://3d-palace.com/forums/viewtopic.php?t=2873&postdays=0&postorder=asc&start=15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi