Lucek Napisano 13 Wrzesień 2012 Share Napisano 13 Wrzesień 2012 Siema! Mam pewien problem. Otóż mam dosyć ciężkie spline'y, które chciałbym łatwiej kontrolować. Czy jest w maksie narzędzie, które zachowując krzywizny spline'ów trochę je odchudzi? Ew. mógłby być jakiś skrypt do maxa 2012 x64. Dzięki z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 13 Wrzesień 2012 Share Napisano 13 Wrzesień 2012 Modyfikatora Normalize_Spl wrzucasz i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 13 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2012 (edytowane) Dzięki mafida;) Jak zawsze z banałem;) I tak ci już wiszę repy. Jeszcze jedna sprawa: Nie wiesz czasem jak odwrócić spline'a? Bo mi włosy odwrotnie renderuje;) Edytowane 13 Wrzesień 2012 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 13 Wrzesień 2012 Share Napisano 13 Wrzesień 2012 nie bylo przypadkiem przycisku "set first" czy cos takiego na vertexach splinowych ? btw, kiedys optimise spline byl pluginkiem darmowym ktorego trzeba bylo sciagnac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 13 Wrzesień 2012 Share Napisano 13 Wrzesień 2012 Taa, 'make first'. W maxie to chyba wszystko było kiedys pluginkiem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 13 Wrzesień 2012 Share Napisano 13 Wrzesień 2012 Normalize_Spl - nie zaokrągla ostrych krawędzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 13 Wrzesień 2012 Share Napisano 13 Wrzesień 2012 Zaokragla, ale jak Lucek robi włosy to chyba bez kantów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 13 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2012 Dzięki już sobie poradziłem. Teraz tylko pokonać chamskie bugi hair'n'fura i do celu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 13 Wrzesień 2012 Share Napisano 13 Wrzesień 2012 chamskie bugi hair'n'fura napewno jest jakis plugin/skrypt ktory z tym pomaga ;) Max, there is an app for that :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 13 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2012 Spoko, radzę sobie jakoś;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi