Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich :)

Zwracam siętu z prośbą o pomoc do fanów Kapitana Bomby. Planuję stworzyć grę albo mod do gry Serious Sam pod tytułem Kapitan Bomba. Niestety jestem początkującym modelarzem i proszęo pomoc w stworzeniu modeli gracza (czyli np Kapitana Bomby, Sebka, Janusza, Torpedy i wielu innych) jak również kilku broni (np pistolety, dzida itp choć może część znajdę na fanartach Serious Sam) i oczywiście kosmitów (chciałbym umieścić wszystkich jakich wystąpili w Kpt Bombie). To będzie gra FPS czyli mówiąc krótko strzelanka z widoku naszych oczu. Jeśli są chętni do tego projektu proszę pisać.

Z poważaniem i pozdrawiam Mkbewe.

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Rozumiem ale spokojnie bajka jeszcze się nie skończyła więc jeszcze jest czasu, w grze Serious Sam można modyfikować modele, więc mogę podrzucić Ci model gracza. Jeśli chodzi o zrobienie broni to chyba skorzystam z fanartów. Natomiast kosmici to niestety trzeba będzie wsio robić od początku. Może ktoś zna inną strzelankę tego typu? I drugie pytanie czy są inne polskie fora dotyczące modelowania 3d?

Napisano

Cóż, w projekcie Ci nie pomogę ale kilka rad dać mogę.

Z takim doświadczeniem nie bierz się za 'grę', raczej pozostań przy modzie, większa szansa na to że go ukończysz zanim Twój zapał pryśnie. Bierz się za tutoriale o modelowaniu, texturowaniu etc. załóż sobie jakąś teczkę i wrzucaj tam swoje prace, dopiero po osiągnięciu jakiegoś poziomu możesz prosić ludzi o pomoc przy projekcie, inaczej zostaniesz potraktowany jak narwany gimnazjalista, który potrafi dużo pisać, a gdy trzeba wziąć się za naukę i robotę żeby poprowadzić projekt to cisza z jego strony.

Co do Twojego modelu, to słabo... :P

Napisano

Wcale nie chodziło mi o pomoc, wyłącznie o komentarze-porady, choć wiem że tak pisałem wcześniej, jednakże wobec braku chętnych postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce :p

Każda ocena Wasza będzie się dla mnie liczyć.

Napisano
[...] I drugie pytanie czy są inne polskie fora dotyczące modelowania 3d?

Nieeeeeeeeee!! I nie szukaj nawet. :D

Powodzenia z grą, w taką bym pyknął.

Można by zrobić symulator

.
Napisano

Rada.

Zacznij od początku. Modelowanie postaci to jest chłopie długa droga. Robienie moda (o grach nie wspominając) jeszcze dłuższa.

Jesteś na forum gdzie zbierają się naprawdę zacne i poważne persony i jeszcze nikt nigdy nie pochwalił tu żadnego narwańca. Arthus dał Ci dobrą radę, załóż teczkę i zacznij się uczyć modelowania. Najprostsze rzeczy, a nie organikę.

Tyle z mojej strony, bo późno i spać trzeba ;p

Napisano

Nie chcę zniechęcać na starcie ale stworzenie małego lvl do gry korzystając z dostarczonej logiki, oskryptowania, zestawów modeli, textur, dźwięków efektów itp czyli podanej na tacy gotowej piaskownicy (konkurs LD) zajęło mi jakieś 2 miesiące ślęczenia w edytorze na samym tworzeniu levelu, na koniec dodam że praca końcowa jest słaba i wielu elementów rozgrywki takich jak system dialogów itp zwyczajnie nie zdążyłem zrobić... pomyśl że LD to już bardzo daleki etap w porównaniu z pomysłem, proste wyścigi samochodowe to masa modeli i animacji dźwięków oraz skryptów które wprawiają to wszystko w ruch, samemu dużo łatwiej skupić się na modyfikacjach... z własnej frustracji powiem Ci tylko tyle jak masz już model i materiały czeka Cię jeszcze droga przez mękę czyli export tego do jakiegoś konkretnego formatu i potem mozolne ustawianie w edytorze silnika 3d gry czy, jak często w modach bywa, bezpośrednio w plikach konfiguracyjnych. Często ujrzeć można błędy wyświetlania, dziwne cienie itp szczegóły których poprawianie trwa niejednokrotnie dłużej niż samo modelowanie... a gra to tysiące modeli ^^

Jak jeszcze Cię skutecznie nie zniechęciłem to poszło PW ;)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności