xKacp3R Napisano 20 Wrzesień 2012 Share Napisano 20 Wrzesień 2012 Witam,który z tych procesorów będzie lepszy do pracy z 3ds maxem? i7 2600K z tego co wiem ma 4 rdzenie a FX8120 aż 8,więc nie wiem co będzie lepsze do tego właśnie programu,oraz kilku innych (After Effects,Photoshop) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Wrzesień 2012 Share Napisano 20 Wrzesień 2012 4rdzenie IMO lepsze. Sporo rzeczy mimo wszystko liczy się na jednym tylko rdzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xKacp3R Napisano 20 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2012 Czyli brać to i7? Proszę o więcej opinii :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 20 Wrzesień 2012 Share Napisano 20 Wrzesień 2012 ok, to moja druga opinia: weź i7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xKacp3R Napisano 20 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2012 a może i7 3770K ? 2600K czy 3770K ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 20 Wrzesień 2012 Share Napisano 20 Wrzesień 2012 ok, to moja druga opinia: weź i7 :D xKacp3R jak najbardziej bierz i7, nawet się nie zastanawiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 20 Wrzesień 2012 Share Napisano 20 Wrzesień 2012 bierz i7, 3770K ponoć jest delikatnie lepszy i zużywa mnie energii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 20 Wrzesień 2012 Share Napisano 20 Wrzesień 2012 Zależy jeszcze czy chcesz kręcić czy nie. Nie wiem czy 3770 tak samo dobrze się teraz kręci jak 2600k. Jeżeli tak to bierz spokojnie 3770. Na pewno nie AMD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 20 Wrzesień 2012 Share Napisano 20 Wrzesień 2012 (edytowane) Jeśli animacja to I7 jeśli inne prace 3d to jednak buldożer ale na pewno nie 8120 (w aplikacjach wielowątkowych amd bije na głowę i7 natomiast w w jednowątkowych wypadaj gorzej niż phenon2 x6) Edytowane 20 Wrzesień 2012 przez shadowsexpe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy_a Napisano 20 Wrzesień 2012 Share Napisano 20 Wrzesień 2012 fx ma 8 modułów nie rdzeni :) tu masz test w cinebench 11.5 (silnik oparty na cinemie4d) - zwróć uwagę, nie tylko na wydajność wielu rdzeni ale też na jeden :) http://pclab.pl/art47038-5.html fx 8120 jest 2 razy tańszy niż i7 a może być po kręceniu w rzeczach wielowątkowych równie wydajny (po mocnym OC nawet bardziej niż i7 na ustawieniach fabrycznych, ale trzeba będzie doliczyć dobre chłodzenie) - jeżeli kasa nie jest problemem to bym brał intela :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowsexpe Napisano 21 Wrzesień 2012 Share Napisano 21 Wrzesień 2012 andy_a Jeśli już to ma 4 moduły na każdy moduł wchodzą dwa rdzenie w ogóle budowa buldożerów w niczym nie przypomina procesorów intela i nawet sama firma kieruje je raczej do profesjonalnego zastosowania a nie do grania i tu jest wampir pogrzebany bo buldożer jest testowany zasadniczo na testach standardowych w dużej mierze opartych o silniki gier które są jednowątkowe. Niestety AMDek wyprzedził troszkę czasy procesorem w stsunku do mozliwosci jego wykorzystania przez aplikacje i to się na nim mści http://www.pcworld.pl/news/375983/Test.AMD.Bulldozer.FX8150.w.akcji.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi