biszkopte Napisano 5 Październik 2012 Napisano 5 Październik 2012 Witam. Mam mały problem. Mianowicie bawię się kartą jak w tytule : geforce 9800 gt i zauważyłem iż w maxie po przerwaniu rendera krzaczą się viewporty...są albo czarne albo zfrezowane. Nie wiem czy to jakaś anomalia, czy może brakuje mi jakiś dodatkowych sterów. win 7 64 proc i7 może ma ktoś jakiś pomysł? z góry dziękuję:)
Miłosz3ds Napisano 5 Październik 2012 Napisano 5 Październik 2012 A czy podczas renderów odpalasz jakiś film z kompa/youtube (full screen) albo odpalasz jakąś aplikację, która korzysta z directX? Czym renderujesz? CPU/GPU?
biszkopte Napisano 6 Październik 2012 Autor Napisano 6 Październik 2012 cpu...reszta chodzi normalnie...tz. firefox i tyle.
kitamo Napisano 6 Październik 2012 Napisano 6 Październik 2012 Tez tak miewam, jest to wina sterownikow, sprobuj jakies starsze zainstalowac. Nie pojawia sie to nagminnie ale czasami sie zdarza jak odpalam cos z przegladarki, miedzy innymi YT.
shadowsexpe Napisano 6 Październik 2012 Napisano 6 Październik 2012 Ja mam to samo na Radku także to chyba jednak nie jest wina sterowników tylko coś nie tak się dzieje z nitrousem we wcześniejszych wersjach maxa ten cud się nie robił. U mnie wywala to po przejściu np do ekranu logowania albo gdy się ogląda w trakcie pracy z maxem jakiś film i co ciekawe tylko pod all playerem inne tego nie robią, lub po powrocie z uśpienia. Wniosek prosty należy napisać do panów z autodeska bo widać jest to jednak nagminne ;)
stormwind Napisano 6 Październik 2012 Napisano 6 Październik 2012 Ja obstawiałbym właśnie firefoxa. Też mam 9800, i wydaje mi się ze kiedyś miałem podobny problem. Ponadto czytałem tez, nawet tu na forum o innych podobnych problemach spowodowanych firefoxem.
Miłosz3ds Napisano 6 Październik 2012 Napisano 6 Październik 2012 Zgadza się, Firefox zarówno na starej 7600 tak się zachowywał (o dziwo) jak i na 570. Zwłaszcza przy youtube.
Rekomendowane odpowiedzi