Napisano 10 Sierpie艅 200420 l 聽 聽 聽 聽 聽 skorzystam z porad vorka (to co dal posta jak ten temat byl w finished) zorbie jakas mgielka na ta podloga sporboje odpracowac szklo A swiatla raczej juz nie ruszam
Napisano 10 Sierpie艅 200420 l Moj膮 opini臋 ju偶 znasz :) pracuj, pracuj 聽 Tylko jedna ma艂a uwaga, nie dawaj render贸w tak blisko siebie, zlewaj膮 si臋 i trudno si臋 je ogl膮da. 聽 Pozdrawiam i 偶ycz臋 powodzenia
Napisano 10 Sierpie艅 200420 l Jak narazie to przypomina mi to wzorek na dywanie :P . Poki co nic konkretnego nie widac.
Napisano 10 Sierpie艅 200420 l Kicha.. mam nadzieje, 偶e to dziecko to nie model z posera! Spr贸buj to jako o艣wietli膰, skadrowa膰.. cokolwiek.. ;)
Napisano 10 Sierpie艅 200420 l A swiatla raczej juz nie ruszam 聽 艢wiat艂o powiniene艣 ruszy膰 w pierwszej kolejno艣ci, jak narazie to wyglada jak default
Napisano 10 Sierpie艅 200420 l No za du偶o to si臋 przy tym nie narobi艂e艣 :D textury do wymiany, o艣wietlenie przyga艣, zmniejsz te wszechobecne refleksy i t艂o wywal
Napisano 10 Sierpie艅 200420 l Na m贸j gust pod艂oga musia艂a by by膰 inna a napewno troszk臋 ciemniejsza albo z jakimi艣 cieniami co艣 z t膮 pod艂og膮 nie tak.
Napisano 10 Sierpie艅 200420 l Autor pod艂oge ju偶 wypieprzy艂em. Zamiast niej bedzie Fire effect. (fajnie to wyglada ^_^) ZApomnialem z poczatku dodac ze to jest sceneria gdzies tam winnym wymiarze. a to jest jako wiezienie ta butelka z aniolkiem. M@ti:Posera nie mam. Tylka maxa uzywam 艢wiat艂o to daylight.Ma kto艣 jaki艣 tut jak za pomoca standartowego swiatla + light tracera uzyskac najlepszy efekt? (moc oswietlenia zmiejsze ale nieznacznie bo bedzie zbyt ciemno) Szk艂o juz mam pogrubione i polepszona jako艣膰. T艂o nie wiem do koncca co znim zorbie, ale dzieki neimu sa (jak dla mnie) fajne refleksy na butelce. Rendery zarzuce moze na wieczor. Bo zarza spadam, a to dziadostwo sie dlugo renderuje (scanline+light tracer) To by by艂o na tyle:D Narazie jeszcze mowcie co poprawic. Poki co to jest ciagle Wip.
Napisano 11 Sierpie艅 200420 l Refleksy na szkle wcale nie wygl膮daj膮 za ciekawie, mo偶e pomy艣l o mapie Hdri i porz膮dnym przygotowaniu materia艂u/ obiektu, jak napisa艂 Dr0cK, butelka powinna mie膰 jak膮艣 grubo艣膰. Poza tym, je偶eli to ma by膰 zawieszone w przestrzeni to mog艂o by sta膰 na jakiej艣 wyspece wygl膮daj膮cej na oderwan膮 od l膮du albo co艣 w tym stylu...dodasz jakie艣 mroczne t艂o i mgie艂ke, bezie git :) I w miare mo偶liwo艣ci daj sobie spok贸j ze scanlinem. I jeszcze jedno: daylight do wyrzucenia (spr贸buj pobawi膰 si臋 kilkoma swiat艂ami omni, mo偶e jaki艣 direct, eksperymentuj) 聽 Pozdrawiam
Napisano 11 Sierpie艅 200420 l tak w艂asciwie to na tym renderku to nic nie widac wszystko jest do kitu !!!! postaraj sie lepiej
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto