Lucek Napisano 3 Maj 2013 Share Napisano 3 Maj 2013 A nie mogli by panowie tutaj pogadać o animacji? Radbym sam posłuchać;) a poza zasadami disneya nie wiem nic;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blank Napisano 3 Maj 2013 Share Napisano 3 Maj 2013 Zdaje mi się, że najważniejszą rzeczą w animowaniu jest dobra zabawa. Jeżeli sprawia Ci to przyjemność to chłoniesz wiedzę bardzo szybko a co za tym idzie Twoje animacje stają się lepsze. Kluczem do sukcesu jest ciągłe szlifowanie swoich umiejętności i nie ważne czy animujesz na kulkach czy na zaawansowanym rigu(Progress będzie zawsze). Jeżeli Piskorz chce uczyć się już na zaawansowanym rigu to niech to robi. Najważniejsze to nie wpajać komuś na siłę swojej racji bo to moim zdaniem zabija tylko przyjemność z wykonywanej pracy. Ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć i tak do końca życia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 4 Maj 2013 Share Napisano 4 Maj 2013 bajka o tym jak baby z magla... uczyły maglarza jak maglować.... a każda wiedziała lepiej.... chociaż pierwszy raz w maglu była....:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piskorz Napisano 9 Maj 2013 Autor Share Napisano 9 Maj 2013 https://vimeo.com/65769309 Salto do tyłu. Na razie tylko block z nieruchomymi rękami więc wygląda raczej głupawo ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 9 Maj 2013 Share Napisano 9 Maj 2013 Mam podobną prośbę jak Lucek, jesli tylko jest taka możliwość, byście mogli dyskutować tutaj, na pewno inni wynieśli by coś z takiego tematu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piskorz Napisano 12 Maj 2013 Autor Share Napisano 12 Maj 2013 https://vimeo.com/65971149 update, ale nadal bez rąk ; p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szosz Napisano 12 Maj 2013 Share Napisano 12 Maj 2013 Jak dla mnie spoko.sam zaczynam i też przyglądam się głównie animacji, nie działała na kulkach, ale faktem jest, że się to czuje i im dalej w animację tym więcej się wie i poprawia. Trzeba zacząć pracować,a resztę pozostawić myśleniu i dążeniu do ideału no i tutkom na YT. hehhe Wysłane z mojego LT22i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szosz Napisano 12 Maj 2013 Share Napisano 12 Maj 2013 No pomiędzy filmami widać różnicę, jest płynnie i lepiej ogólnie ruch bardziej dopracowany. A bez tych rąk wygląda jak kelner doskonały hehhe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 13 Maj 2013 Share Napisano 13 Maj 2013 nogi powinny się wyprostować na początku wyskoku i nie bój się wyginać kręgosłupa, podczas backflipa kręgosłup nigdy nie będzie cały czas zgięty. musisz wyprowadzić skok, nadać mu kierunek siłę, do tego trzeba użyć całego ciała, nie zapominaj o głowie która także zachowuje się w odpowiedni sposób podczas każdego ruchu. wykańczając skok czy to w przód czy tył zazwyczaj amortyzujesz skok kucnięciem, nawet delikatnym ale zauważalnym, niż odejściem. backflip puki co słaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piskorz Napisano 14 Maj 2013 Autor Share Napisano 14 Maj 2013 https://vimeo.com/66055313 dodałem ręce Zgadzam się z Tobą zio_mal, mój backflip jest puki co tak okropny że ledwo mogę na niego patrzeć, będę dalej kombinował. W najgorszym wypadku jak utknę to zacznę jeszcze raz od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 14 Maj 2013 Share Napisano 14 Maj 2013 I wracamy do punktu wyjscia:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunedge Napisano 14 Maj 2013 Share Napisano 14 Maj 2013 za szybko, i z rekami cos jest nie tak referka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piskorz Napisano 14 Maj 2013 Autor Share Napisano 14 Maj 2013 @Sunedge Też zauważyłem że "coś". Ale na razie nie mogę dojść co dokładnie. @Reanimator Co masz na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 14 Maj 2013 Share Napisano 14 Maj 2013 Sedno tego watku - jak sie uczyc animowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszko Napisano 14 Maj 2013 Share Napisano 14 Maj 2013 Może taka referka pomoże. http://www.mixamo.com/editor/new/1255 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 15 Maj 2013 Share Napisano 15 Maj 2013 Oglądaj refki klatka po klatce i rozrysuj sobie klatki kluczowe. Na papierze, z dopiskiem która to klatka żeby ogarnąć timing. Timing u ciebie leży, i lądowanie zbyt sztywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piskorz Napisano 23 Maj 2013 Autor Share Napisano 23 Maj 2013 https://vimeo.com/66819597 Zrobiłem w końcu jeszcze raz. Timing i pozy są teraz nieco lepsze. @zbyszko dzięki za linka! Ta stronka jest extra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 24 Maj 2013 Share Napisano 24 Maj 2013 o wiele lepiej:) na początku niepotrzebnie stopy przesuwa, i popraw te klucze na początku żeby nie zastygał, to nie robot. sam skok mógłby być nieco szybszy o jakieś 20-30%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 24 Maj 2013 Share Napisano 24 Maj 2013 Masz jakas referencje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 24 Maj 2013 Share Napisano 24 Maj 2013 małe sprostowanie:) prędkość skoku jest dobra: http://www.youtube.com/watch?v=Gbs4QHf4-HY spojrzałem jeszcze raz na backflipy, mój błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szosz Napisano 24 Maj 2013 Share Napisano 24 Maj 2013 A no widzisz. Troszku pokombinować i zaczyna to wyglądać jak salto do tyłu. Dla mnie dobry progres. KEEP WALKING JOHNNIE ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piskorz Napisano 30 Maj 2013 Autor Share Napisano 30 Maj 2013 renderek gotowy Zastanawiam się co teraz. Myślę co by może zanimować coś co mi nie szło poprzednio np. rzut ciężkim przedmiotem albo jakiegoś konika. @Reanimator mam ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szosz Napisano 30 Maj 2013 Share Napisano 30 Maj 2013 No ruch znacznie lepszy, moim zdaniem dobry finał, a co najważniejsze, dałeś wreszcie lepsze studio, tamte kolory były straszne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi