Napisano 17 Listopad 201212 l Witam po małej przerwie i jak zwykle z małym problemem. Planuję stworzyć w PS od zera teksturę zniszczonej ściany. Mam wybraną teksturę główną i teksturę zniszczonej ściany, w PS chciałem je zmieszać poprzez dodanie maski zabrudzeń z pliku bitmapy i nie mam pojęcia jak ją umieścić tak ażeby tekstury wymieszały się tylko w wybranych miejscach. Wiem jak stworzyć maskę malując miejsca przenikania tekstur ale właśnie czy jest możliwość wczytania takiej gotowej maski? Dzięki za ewentualne podpowiedzi.
Napisano 19 Listopad 201212 l Autor Dzięki za szybką odpowiedź. Z Composite map bawiłem się trochę ale jednak przygotowanie mapy w PS w moim przypadku da chyba większą kontrolę nad samą mapą. Dzięki za podpowiedź z tym ALTem działa super. Pozdrawiam
Napisano 19 Listopad 201212 l mozna tez pobawic sie filtrami danej warstwy, w tym przypadku warstwy zniszczonej sciany
Napisano 24 Grudzień 201212 l O ile to nie do gry do rozwiązanie kolegi powyżej jest najlepsze. Bo materiał zabrudzeń na ścianie i sama ściana mają zwykle zupełnie inny model odbić etc. i wygląda bardziej realistycznie mix material.