Napisano 12 Sierpień 200420 l O ile dobrze pamietam to jest pierwszy render , ktory zamieszczam na tym forum , wiec nie badzcie okrutni :D . Jak na razie mam zbudowana sama scenke , wstepnie dobralem oswietlenie . Zastanawiam sie co by tu jeszcze dorzucic ew. co poprawic ( poza sama tabliczka " Hotel Europa " ktora jeszcze robie ). Edytowane 10 Czerwiec 200915 l przez KaeMS
Napisano 12 Sierpień 200420 l Jak na Hotel Europa, to jet troche zaniedbany: wiszace kable, tania lampa i rury(?) na zewnatrz. Technicznie mi sie podoba. Dorob cos typu kosz na śmieci. a na scianie na przeciwko pasowalaby mi drabinka na dach :)
Napisano 12 Sierpień 200420 l Autor Wlasnie zapomnialem dodac - to ma wygladac na BARDZO zaniedbany hotel :D . Planuje odlazaca farbe , zacieki itp. ale to juz w teksturkach .
Napisano 12 Sierpień 200420 l narazie fajnie mam nadzieje ze masz totalne texturki i ladnie wykonczysz scenke :)
Napisano 12 Sierpień 200420 l według mnie wygląda to fajnie tylko zrób żeby ta klapa od studzienki leżała troche na bok a ze studzienki neich coś wystaje :)
Napisano 12 Sierpień 200420 l b. ladne. troche wyje goła sciana, duzo jej jakos w kadrze. pewnie masz juz pomysł na nia wiec sie nie wtracam. ta skrzyneczka to na drzewko jakies?
Napisano 12 Sierpień 200420 l poprzesuwaj trocję woerzchołki...od rynny... od skrzynki...od schodów... wszystko jest zbyt równiutkie jak na zaniedbany hotel
Napisano 13 Sierpień 200420 l Autor Jak na razie wszystko w scenie jest zywcem z Rhino . Jak skoncze elementy , ktore powinny byc w scenie to je troche zoptymalizuje ( w tej chwili ponad 100 000 poly ) no i poprawie zeby nie byly tak ostre - najbardziej widac to na wlazie do kanalu :P . Nie bardzo wiedzialem co zrobic z ta skrzynka , ale chyba ja polamie troche i dostawie obok niej smietnik . Sciana jest pusta , bo nadal czeka na tablice " Hotel Europa " . Mam pytanko : co powiecie na utrzymaniu tego jako b/w - eksperymentowalem troche z kolorami , ale wersja czarno biala najbardziej przypada mi do gustu . Updajty po weekandzie - zona mi za bardzo marudzi , ze nic tylko przed kompem siedze ... Tez to macie ?
Napisano 13 Sierpień 200420 l zona mi za bardzo marudzi , ze nic tylko przed kompe siedze ... Tez to macie ? ja nie mam zony :D a moze kolorystyka sepii (chociaz nie wiem czy by pasowalo)
Napisano 20 Sierpień 200420 l Autor Dlaczego nikt nic nie pisze ? Moze jakis 1 maly komentarz chociarz ?
Napisano 20 Sierpień 200420 l hmmm dlaczego nikt nic nie pisze ?? :D Moim zdaniem za ciemno torche i te mmateriały za czyste, brakuje zcalenia tego w jeden klimatyczny obrazek :)
Napisano 20 Sierpień 200420 l Bardzo dziwne światło- jeśli dzienne to to co świeci ze środka praktycznie nie powinno niczego rozjaśniać oprócz wnętrza, jeśli to noc to za jasno i nie ta temperatura światła. Inna rzecz że postęp od poprzedniego zrzutu jest wyraźny.
Napisano 20 Sierpień 200420 l Po lewej odpadł tynk a wygląda jakby te cegły były namalowane. Lepiej dziurę przy takim kącie wymodelować lub zrobić displacem. Tekstury niby brudne tylko nie tam gdzie trzeba. Powinnny być brudniejszesz w zakamarkach. Dodatkowo strasznie razi mirror tekstur. Od razu widac powtórzenie. Lampa jak jest to niech świeci, będzie chyba lepszy efekt teraz wszystko jest widoczne i brak silniejszych akcentów.
Napisano 20 Sierpień 200420 l Autor No, tego mi bylo trzeba :D konstruktywne uwagi . Jesli o swiatlo chodzi , to jeszcze go na dobre nie zaczalem a scenka bedzie nocna . Jak komus cos konstruktywnego do gowy przyjdzie to niech pisze . Nastepne zrzuty w poniedzialek , jak poprawie teksturki , dorobie nastepne i do pracy wroce .
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Autor Po długich przemyśleniach odkopuję temat. Pracę zacznę praktycznie od początku, stąd też prośba - jak komuś "wpadnie w oko" jakaś fota starego, zapomnianego przez czas zaułku to proszę podrzucać. Wrzucam koncept sceny. W sumie totalnie wszystko zmieniło się w czasie, gdy zacząłem się tym bawić. Nie komentujcie konceptu - wiem, że jest do bani, w 2d jestem kiepsciutki. Edytowane 10 Czerwiec 200915 l przez KaeMS
Napisano 10 Czerwiec 200915 l Weź zmień ten pierwszy post. Pierwszy znak, "[" gdzieś Ci uciekł i obrazek się nie pokazuje ;p A scenka spoko...
Napisano 19 Czerwiec 200915 l długo ci ta żona marudziła ;) 5 lat cie do scenki nie póściła ... to tak poza tematem bo czytałem wszystkie posty :) fajny klimat mi się podoba i na pewno szary klimat to to
Napisano 21 Czerwiec 200915 l Autor Generalnie na chwile odłożyłem na bok (znowu). Klient mi sie awanturuje - najpierw milczał, milczał a jak mu się przypomniało to ...