KaeMS Napisano 12 Sierpień 2004 Share Napisano 12 Sierpień 2004 (edytowane) O ile dobrze pamietam to jest pierwszy render , ktory zamieszczam na tym forum , wiec nie badzcie okrutni :D . Jak na razie mam zbudowana sama scenke , wstepnie dobralem oswietlenie . Zastanawiam sie co by tu jeszcze dorzucic ew. co poprawic ( poza sama tabliczka " Hotel Europa " ktora jeszcze robie ). Edytowane 10 Czerwiec 2009 przez KaeMS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loono Napisano 12 Sierpień 2004 Share Napisano 12 Sierpień 2004 Jak na Hotel Europa, to jet troche zaniedbany: wiszace kable, tania lampa i rury(?) na zewnatrz. Technicznie mi sie podoba. Dorob cos typu kosz na śmieci. a na scianie na przeciwko pasowalaby mi drabinka na dach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 12 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2004 Wlasnie zapomnialem dodac - to ma wygladac na BARDZO zaniedbany hotel :D . Planuje odlazaca farbe , zacieki itp. ale to juz w teksturkach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 12 Sierpień 2004 Share Napisano 12 Sierpień 2004 narazie fajnie mam nadzieje ze masz totalne texturki i ladnie wykonczysz scenke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 12 Sierpień 2004 Share Napisano 12 Sierpień 2004 według mnie wygląda to fajnie tylko zrób żeby ta klapa od studzienki leżała troche na bok a ze studzienki neich coś wystaje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 12 Sierpień 2004 Share Napisano 12 Sierpień 2004 b. ladne. troche wyje goła sciana, duzo jej jakos w kadrze. pewnie masz juz pomysł na nia wiec sie nie wtracam. ta skrzyneczka to na drzewko jakies? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 12 Sierpień 2004 Share Napisano 12 Sierpień 2004 zamiast tej golej sciany zrob moze jeszcze jakies podworko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Sierpień 2004 Share Napisano 12 Sierpień 2004 wszystko super ale te dziury w scianach sa do bani:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 12 Sierpień 2004 Share Napisano 12 Sierpień 2004 poprzesuwaj trocję woerzchołki...od rynny... od skrzynki...od schodów... wszystko jest zbyt równiutkie jak na zaniedbany hotel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 13 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2004 Jak na razie wszystko w scenie jest zywcem z Rhino . Jak skoncze elementy , ktore powinny byc w scenie to je troche zoptymalizuje ( w tej chwili ponad 100 000 poly ) no i poprawie zeby nie byly tak ostre - najbardziej widac to na wlazie do kanalu :P . Nie bardzo wiedzialem co zrobic z ta skrzynka , ale chyba ja polamie troche i dostawie obok niej smietnik . Sciana jest pusta , bo nadal czeka na tablice " Hotel Europa " . Mam pytanko : co powiecie na utrzymaniu tego jako b/w - eksperymentowalem troche z kolorami , ale wersja czarno biala najbardziej przypada mi do gustu . Updajty po weekandzie - zona mi za bardzo marudzi , ze nic tylko przed kompem siedze ... Tez to macie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 13 Sierpień 2004 Share Napisano 13 Sierpień 2004 no narazie fajne chociaz jeden render to mało czekam na reszte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 13 Sierpień 2004 Share Napisano 13 Sierpień 2004 zona mi za bardzo marudzi , ze nic tylko przed kompe siedze ... Tez to macie ? ja nie mam zony :D a moze kolorystyka sepii (chociaz nie wiem czy by pasowalo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 20 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2004 Dlugo mnie nie bylo ,ale nie mialem czasu . Updajt :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 20 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2004 Dlaczego nikt nic nie pisze ? Moze jakis 1 maly komentarz chociarz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 20 Sierpień 2004 Share Napisano 20 Sierpień 2004 hmmm dlaczego nikt nic nie pisze ?? :D Moim zdaniem za ciemno torche i te mmateriały za czyste, brakuje zcalenia tego w jeden klimatyczny obrazek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 20 Sierpień 2004 Share Napisano 20 Sierpień 2004 Bardzo dziwne światło- jeśli dzienne to to co świeci ze środka praktycznie nie powinno niczego rozjaśniać oprócz wnętrza, jeśli to noc to za jasno i nie ta temperatura światła. Inna rzecz że postęp od poprzedniego zrzutu jest wyraźny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 20 Sierpień 2004 Share Napisano 20 Sierpień 2004 Po lewej odpadł tynk a wygląda jakby te cegły były namalowane. Lepiej dziurę przy takim kącie wymodelować lub zrobić displacem. Tekstury niby brudne tylko nie tam gdzie trzeba. Powinnny być brudniejszesz w zakamarkach. Dodatkowo strasznie razi mirror tekstur. Od razu widac powtórzenie. Lampa jak jest to niech świeci, będzie chyba lepszy efekt teraz wszystko jest widoczne i brak silniejszych akcentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 20 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2004 No, tego mi bylo trzeba :D konstruktywne uwagi . Jesli o swiatlo chodzi , to jeszcze go na dobre nie zaczalem a scenka bedzie nocna . Jak komus cos konstruktywnego do gowy przyjdzie to niech pisze . Nastepne zrzuty w poniedzialek , jak poprawie teksturki , dorobie nastepne i do pracy wroce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 10 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2009 (edytowane) Po długich przemyśleniach odkopuję temat. Pracę zacznę praktycznie od początku, stąd też prośba - jak komuś "wpadnie w oko" jakaś fota starego, zapomnianego przez czas zaułku to proszę podrzucać. Wrzucam koncept sceny. W sumie totalnie wszystko zmieniło się w czasie, gdy zacząłem się tym bawić. Nie komentujcie konceptu - wiem, że jest do bani, w 2d jestem kiepsciutki. Edytowane 10 Czerwiec 2009 przez KaeMS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 10 Czerwiec 2009 Share Napisano 10 Czerwiec 2009 Weź zmień ten pierwszy post. Pierwszy znak, "[" gdzieś Ci uciekł i obrazek się nie pokazuje ;p A scenka spoko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekb89 Napisano 19 Czerwiec 2009 Share Napisano 19 Czerwiec 2009 długo ci ta żona marudziła ;) 5 lat cie do scenki nie póściła ... to tak poza tematem bo czytałem wszystkie posty :) fajny klimat mi się podoba i na pewno szary klimat to to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 21 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2009 Generalnie na chwile odłożyłem na bok (znowu). Klient mi sie awanturuje - najpierw milczał, milczał a jak mu się przypomniało to ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi