Napisano 26 Listopad 201212 l Kiedy próbuje przejść w blenderze na ten tryb wyskakuje mi komunikat "program nie odpowiada" Próbowałem reinstalacji etc. Ale nic to nie dało. Podobny problem mam próbując przejść w zakąłdkę system w user preference.
Napisano 26 Listopad 201212 l A jaką masz kartę graficzną? Może uaktualnienie sterowników pomoże. Możesz też spróbować pobrać stąd http://graphicall.org/ jak najnowszą kompilację dla twojego systemu operacyjnego. Rozpakowujesz i odpalasz bez instalacji. Jeśli kiedyś ci działało, a dopiero teraz nie, to spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne: File > load factory settings
Napisano 26 Listopad 201212 l Autor Moja karta graficzna to ATI Radeon 4800 HD, pobrać to: Blender 2.64.9 Cycles + OSL , tak? Edytowane 28 Listopad 201212 l przez The Watcher
Napisano 26 Listopad 201212 l Autor Próbując przejść do zakładki system wyskakuje mi ten sam błąd. :D
Napisano 27 Listopad 201212 l spróbuj Blender 2.64.9 + OpenMP + CUDA Coś jak wój problem już się pojawił na bug trackerze, _tutaj_ ma status closed, być może kompilacja powyżej już będzie działać, ale też zerknij sobie też na dół, gdzie Brecht Van Lommel radzi co zrobić, a zgłaszający buga pisze, że mu pomogło. Nie chce mi się tłumaczyć - zrozumiesz po angielsku? ... I end up with uninstalling 'ATI Developer Runtime' in the latest Catalyst pack options and this seems to fix the problem ... Edytowane 27 Listopad 201212 l przez ikkiz
Napisano 28 Listopad 201212 l Autor Dzięki. Rozumieć rozumiem, ale nie mam pojęcia gdzie coś takiego znaleźć. :D Edytowane 28 Listopad 201212 l przez The Watcher
Napisano 29 Listopad 201212 l po pierwsze, to nowe kompilacje powinny mieć domyślnie wyłączone OpenCL i już to powinno rozwiązać problem. próbowałeś którejś z graphicall.org? no a wyłącznie tego ATI Developer Runtime, to już musisz sam poszukać, ja mam Nvidię nie Radka, więc nie mam jak sprawdzić. poszukaj w google.
Napisano 29 Listopad 201212 l Autor Zainstalowałem tą wersje co oni w tym w temacie podali i chodzi tak więc można zamknąć i dzięki wielkie za pomoc. :)