Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Kiedy próbuje przejść w blenderze na ten tryb wyskakuje mi komunikat "program nie odpowiada"

46709123.png

Próbowałem reinstalacji etc. Ale nic to nie dało. Podobny problem mam próbując przejść w zakąłdkę system w user preference.

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A jaką masz kartę graficzną?

Może uaktualnienie sterowników pomoże.

Możesz też spróbować pobrać stąd http://graphicall.org/ jak najnowszą kompilację dla twojego systemu operacyjnego. Rozpakowujesz i odpalasz bez instalacji.

Jeśli kiedyś ci działało, a dopiero teraz nie, to spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne: File > load factory settings

Napisano
  • Autor

Moja karta graficzna to ATI Radeon 4800 HD, pobrać to: Blender 2.64.9 Cycles + OSL , tak?

Edytowane przez The Watcher

Napisano

spróbuj Blender 2.64.9 + OpenMP + CUDA

Coś jak wój problem już się pojawił na bug trackerze, _tutaj_ ma status closed, być może kompilacja powyżej już będzie działać, ale też zerknij sobie też na dół, gdzie Brecht Van Lommel radzi co zrobić, a zgłaszający buga pisze, że mu pomogło. Nie chce mi się tłumaczyć - zrozumiesz po angielsku?

...

I end up with uninstalling 'ATI Developer Runtime' in the latest Catalyst pack options and this seems to fix the problem ...

Edytowane przez ikkiz

Napisano
  • Autor

Dzięki.

Rozumieć rozumiem, ale nie mam pojęcia gdzie coś takiego znaleźć. :D

Edytowane przez The Watcher

Napisano

po pierwsze, to nowe kompilacje powinny mieć domyślnie wyłączone OpenCL i już to powinno rozwiązać problem. próbowałeś którejś z graphicall.org?

no a wyłącznie tego ATI Developer Runtime, to już musisz sam poszukać, ja mam Nvidię nie Radka, więc nie mam jak sprawdzić. poszukaj w google.

Napisano
  • Autor

Zainstalowałem tą wersje co oni w tym w temacie podali i chodzi tak więc można zamknąć i dzięki wielkie za pomoc. :)