The Watcher Napisano 26 Listopad 2012 Share Napisano 26 Listopad 2012 Kiedy próbuje przejść w blenderze na ten tryb wyskakuje mi komunikat "program nie odpowiada" Próbowałem reinstalacji etc. Ale nic to nie dało. Podobny problem mam próbując przejść w zakąłdkę system w user preference. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikkiz Napisano 26 Listopad 2012 Share Napisano 26 Listopad 2012 A jaką masz kartę graficzną? Może uaktualnienie sterowników pomoże. Możesz też spróbować pobrać stąd http://graphicall.org/ jak najnowszą kompilację dla twojego systemu operacyjnego. Rozpakowujesz i odpalasz bez instalacji. Jeśli kiedyś ci działało, a dopiero teraz nie, to spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne: File > load factory settings Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Watcher Napisano 26 Listopad 2012 Autor Share Napisano 26 Listopad 2012 (edytowane) Moja karta graficzna to ATI Radeon 4800 HD, pobrać to: Blender 2.64.9 Cycles + OSL , tak? Edytowane 28 Listopad 2012 przez The Watcher Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P!roman Napisano 26 Listopad 2012 Share Napisano 26 Listopad 2012 CTRL+ALT+U i w system, zmień cuda na openCL, próbowałeś ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Watcher Napisano 26 Listopad 2012 Autor Share Napisano 26 Listopad 2012 Próbując przejść do zakładki system wyskakuje mi ten sam błąd. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikkiz Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 (edytowane) spróbuj Blender 2.64.9 + OpenMP + CUDA Coś jak wój problem już się pojawił na bug trackerze, _tutaj_ ma status closed, być może kompilacja powyżej już będzie działać, ale też zerknij sobie też na dół, gdzie Brecht Van Lommel radzi co zrobić, a zgłaszający buga pisze, że mu pomogło. Nie chce mi się tłumaczyć - zrozumiesz po angielsku? ... I end up with uninstalling 'ATI Developer Runtime' in the latest Catalyst pack options and this seems to fix the problem ... Edytowane 27 Listopad 2012 przez ikkiz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Watcher Napisano 28 Listopad 2012 Autor Share Napisano 28 Listopad 2012 (edytowane) Dzięki. Rozumieć rozumiem, ale nie mam pojęcia gdzie coś takiego znaleźć. :D Edytowane 28 Listopad 2012 przez The Watcher Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikkiz Napisano 29 Listopad 2012 Share Napisano 29 Listopad 2012 po pierwsze, to nowe kompilacje powinny mieć domyślnie wyłączone OpenCL i już to powinno rozwiązać problem. próbowałeś którejś z graphicall.org? no a wyłącznie tego ATI Developer Runtime, to już musisz sam poszukać, ja mam Nvidię nie Radka, więc nie mam jak sprawdzić. poszukaj w google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Watcher Napisano 29 Listopad 2012 Autor Share Napisano 29 Listopad 2012 Zainstalowałem tą wersje co oni w tym w temacie podali i chodzi tak więc można zamknąć i dzięki wielkie za pomoc. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi