ereb Napisano 29 Listopad 2012 Napisano 29 Listopad 2012 (edytowane) Witam Jako iż jest to mój pierwszy post chciałbym się przywitać. Od jakiegoś czasu śledzę forum i jestem pod dużym wrażeniem prac. 3D to dla mnie hobby, oderwanie od codzienności. Mając teraz więcej czasu: noga w gipsie, żona w pracy, syn w złobku :) postanowiłem poważniej podejść do teamtu i wziąć się za siebie. Chciałbym poprawić modelowanie i teksturowanie, a następnie zabrać za wizualizacje wnętrz. Na początek będę wrzucał proste rzeczy, dodatki jak: wazony, świece, stoliki, krzesła a co będzie dalej zobaczymy. Poniżej tylko kilka modeli zrobionych w ciągu ostatnich paru dni. Program 3d max, Vray Pozdrawiam 1 2. 3. 4. 5. 6. Edytowane 11 Luty 2013 przez ereb
mirach Napisano 29 Listopad 2012 Napisano 29 Listopad 2012 Za dlugo przed monitorem siedze, przeczytalem "syn w gipsie, zona w zlobku" :) Witam na forum, modele proste, ale poprawne i niezle prezentujace sie. Co do samej prezentacji, pomyslal bym o zlamaniu tego zoltego oswietlenia jakims niebieskawym swiatlem dla kontrastu. Powodzenia i zdrowienia zycze.
ikkiz Napisano 29 Listopad 2012 Napisano 29 Listopad 2012 to pierwsze to toroidalny termofor z drewnianą ramką? :) Modele bardzo w porządku, materiały też. Światło, to tak jak przedmówca pisze, było by ciekawsze.
ereb Napisano 29 Listopad 2012 Autor Napisano 29 Listopad 2012 Dzięki za komentarze. Mirach dobrze że tylko źle przeczytałeś, inaczej nie było by wesoło :) a z nogą nie jest tak źle :) W następnych renderach dodam trochę niebieskiego światła. ikkiz - ten termofor mnie rozbawił :) jakoś nie przyszło mi to do głowy :) po prostu wazon jaki przypadkiem znalazłem na necie i postanowiłem go wymodelować. Co by nie zanudzać wrzucam kolejny wazon, wiem że to mało wymagające modele ale postanowiłem sobie z każdego rodzaju tzw. zapychaczy scen wymodelować po minimum kilkanaście modeli. [
Ania Napisano 29 Listopad 2012 Napisano 29 Listopad 2012 Fajnie wyszedł wazon nr. 4. Modele proste ale ładne. Co do siatek, jeśli już pokazujesz to pokazuj bez meshsmootha, może być nawet screen z viewportu nie musi być render.
ereb Napisano 2 Grudzień 2012 Autor Napisano 2 Grudzień 2012 Dzięki Aniu, następne siatki będą juz bez MS/TS. Następne wazoniki. oraz pytanie jak najlepiej/poprawnie/najszybciej zmapować tą krawędź aby słoje biegły wzdłuż?? Pozdrawiam
ereb Napisano 9 Grudzień 2012 Autor Napisano 9 Grudzień 2012 Taka lampka wymodelowana w chwili wolnego. Model ma kilka nieścisłości. Na razie same siatki,może kiedyś wrzucę ją do jakiegoś wnętrza. Fortuny Floor Lamp Pozdrawiam
ereb Napisano 24 Grudzień 2012 Autor Napisano 24 Grudzień 2012 Kolejne lampki Paper Chandelier Moooi Paper Chandelier XL Moooi Eurolantern Moooi oraz render lampek w scenie tak na szybko, jest dużo niedociągnięć, przypadkowo dałem glossa na materiał oraz przy imporcie coś się siatka posypała, sorki za ziarno ale dla mojego lapka to i tak duże ustawienia :) Pozdrawiam i Wesołych Świąt
Mihboss Napisano 24 Grudzień 2012 Napisano 24 Grudzień 2012 Witam Pewnie wiele osób Ci powie, popraw to czy tamto, i pewnie będą mieli rację, ale ja jestem pod wrażeniem.. "run Forest, run...!!!" :)
ereb Napisano 27 Grudzień 2012 Autor Napisano 27 Grudzień 2012 Dzięki Mihboss za miłe słowa :) Zeby nie było pusto rodzina Lolitek :)
ereb Napisano 19 Styczeń 2013 Autor Napisano 19 Styczeń 2013 Po dłuższej przerwie chciałbym pokazać parę renderów zrobionych w wolnej chwili. Modele oprócz lampki i stolika z znalezione na necie. Materiały głównie z vray-materials.de oraz ich przeróbki :) Ustawienia Vraya średnie bym powiedział a i tak mój laptop prawie płonął ze szczęścia. Mała ilość ramu powodowała ciągłe wyłączanie się maxa przez co praca była strasznie utrudniona :) Powiedzcie co poprawić aby wyglądało to jeszcze lepiej i czy ktoś może polecić coś przydatnego do postprodukcji. Max + Vray i tyci tyci PS gdyż nie mam o tym pojęcia :) Pozdrawiam
ereb Napisano 10 Luty 2013 Autor Napisano 10 Luty 2013 Po przerwie wrzucam kolejny render. Co o tym sądzicie?? Chociaż właśnie widzę że chyba listwa sufitowa w AO mi sie przesunęła i wyszedł babol :) Pozdrawiam
ikkiz Napisano 11 Luty 2013 Napisano 11 Luty 2013 (edytowane) nie wierzę ci, foty porobiłeś i bierzesz nas pod *** Siatki pokaż! a tak poważnie, to świetnie wygląda, nie psuj za bardzo photoshopem. Często widzę, jak wizkowcy dodają ,byle dodać, wieśniackie winiety i obleśną "wolumetrykę" i obowiązkowe "ziarno" (dla ptaków) - taki zestaw "must-have-pro". A! i podłoga, (parkiet) wygląda jak skutek pękniętej rury i zalania parkietu niewykrytego przez tydzień. Edytowane 11 Luty 2013 przez ikkiz
ereb Napisano 11 Luty 2013 Autor Napisano 11 Luty 2013 Dzięki ikkiz. Do zdjęcia chyba jeszcze troszkę brakuje :) PS dużo nie było dodane AO i zabawy z krzywymi, nasycenie kolorów. Co do podłogi to chciałem aby wyglądała na starą. W wolnej chwili poprawie AO. A tu czysty render Pozdrawiam
szlipek Napisano 12 Luty 2013 Napisano 12 Luty 2013 Patrzę tak na Twoje pracę i jestem pod wielkim wrażeniem. Wszystko mi się podoba.
Turismo Napisano 14 Luty 2013 Napisano 14 Luty 2013 Bardzo mi się podoba render nr 1 W tym z zielonymi ścianami krzesła nie dają żadnego cienia od ziemi. wyglądają trochę jakby lewitowały. Dywan i podłoga wyglądają jak "po przeżyciach i wiele widziały" xD
ereb Napisano 3 Marzec 2013 Autor Napisano 3 Marzec 2013 Witam ponownie. Po dłuższej walce z 3d maxem i jego ciągłym wyłaczaniu się :) wrzucam render inspirowany zdjęciem znalezionym na necie. Nie patrzcie na dywan bo coś bump nie wyszedł jak najlepiej. Polecam skrypt Fill my bookshelves script użytkownika Tamyl91, fajna sprawa do rozrzucania książek. Pozdrawiam
Igi Napisano 4 Marzec 2013 Napisano 4 Marzec 2013 fotel bardzo mnie gusta :) rzeczywiście bump na dywanie nie jest najszczęśliwszy oraz wydaje mi się że bump na panelach jest ciut ciut za duży. Pojawiły się jakieś plamy na suficie, chyba przydałoby się zrobić bardziej dokładną irradiance map albo włączyć detail enchancement.
ereb Napisano 4 Marzec 2013 Autor Napisano 4 Marzec 2013 Dzięki Igi. Fotel to darmowy model od VizPeople. Dywan na pewno do poprawy i bump na podłodze rzeczywiście troszkę za duży. Mam nadzieję że niedługo uda zmienić mi się kompa bo na razie renderuje za pomocą darmowych punktów na http://www.renderfarm.pl gdyż dla mojego lapka przy takiej scenie i większej rozdziałce jest to nie wykonalne :) Pozdrawiam
ereb Napisano 10 Marzec 2013 Autor Napisano 10 Marzec 2013 Mały updejt. Dywan poprawiony chociaż nie jest to dokładnie to co chciałem osiągnąć :) po zmianie kompa dywan na pewno pójdzie jeszcze raz do poprawki. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi