Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam

Jako i偶 jest to m贸j pierwszy post chcia艂bym si臋 przywita膰. Od jakiego艣 czasu 艣ledz臋 forum i jestem pod du偶ym wra偶eniem prac. 3D to dla mnie hobby, oderwanie od codzienno艣ci. Maj膮c teraz wi臋cej czasu: noga w gipsie, 偶ona w pracy, syn w z艂obku :) postanowi艂em powa偶niej podej艣膰 do teamtu i wzi膮膰 si臋 za siebie. Chcia艂bym poprawi膰 modelowanie i teksturowanie, a nast臋pnie zabra膰 za wizualizacje wn臋trz.

Na pocz膮tek b臋d臋 wrzuca艂 proste rzeczy, dodatki jak: wazony, 艣wiece, stoliki, krzes艂a a co b臋dzie dalej zobaczymy.

Poni偶ej tylko kilka modeli zrobionych w ci膮gu ostatnich paru dni.

Program 3d max, Vray

Pozdrawiam

1

20idis7.jpg

15wire.jpg

2.

12133843.jpg

14wire.jpg

3.

30033363.jpg

3wirep.jpg

4.

33452342.jpg

2wire.jpg

5.

3awire.jpg

45833049.jpg

6.

1wire.jpg

83991885.jpg83991885.jpg

83991885.jpg

Edytowane przez ereb

• Odpowiedzi 20
  • Wy艣wietle艅 4,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Za dlugo przed monitorem siedze, przeczytalem "syn w gipsie, zona w zlobku" :)

Witam na forum, modele proste, ale poprawne i niezle prezentujace sie. Co do samej prezentacji, pomyslal bym o zlamaniu tego zoltego oswietlenia jakims niebieskawym swiatlem dla kontrastu. Powodzenia i zdrowienia zycze.

Napisano

to pierwsze to toroidalny termofor z drewnian膮 ramk膮? :)

Modele bardzo w porz膮dku, materia艂y te偶. 艢wiat艂o, to tak jak przedm贸wca pisze, by艂o by ciekawsze.

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki za komentarze.

Mirach dobrze 偶e tylko 藕le przeczyta艂e艣, inaczej nie by艂o by weso艂o :) a z nog膮 nie jest tak 藕le :)

W nast臋pnych renderach dodam troch臋 niebieskiego 艣wiat艂a.

ikkiz - ten termofor mnie rozbawi艂 :) jako艣 nie przysz艂o mi to do g艂owy :) po prostu wazon jaki przypadkiem znalaz艂em na necie i postanowi艂em go wymodelowa膰.

Co by nie zanudza膰 wrzucam kolejny wazon, wiem 偶e to ma艂o wymagaj膮ce modele ale postanowi艂em sobie z ka偶dego rodzaju tzw. zapychaczy scen wymodelowa膰 po minimum kilkana艣cie modeli.

2mhv2hc.jpg

[2d6jsqf.jpg

Napisano

Fajnie wyszed艂 wazon nr. 4.

Modele proste ale 艂adne. Co do siatek, je艣li ju偶 pokazujesz to pokazuj bez meshsmootha, mo偶e by膰 nawet screen z viewportu nie musi by膰 render.

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki Aniu, nast臋pne siatki b臋d膮 juz bez MS/TS.

Nast臋pne wazoniki.

i4h37m.jpg

21jvi10.jpg

o7iyqr.jpg

2usd382.jpg

oraz pytanie jak najlepiej/poprawnie/najszybciej zmapowa膰 t膮 kraw臋d藕 aby s艂oje bieg艂y wzd艂u偶??

j9rhad.jpg

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Taka lampka wymodelowana w chwili wolnego. Model ma kilka nie艣cis艂o艣ci. Na razie same siatki,mo偶e kiedy艣 wrzuc臋 j膮 do jakiego艣 wn臋trza.

Fortuny Floor Lamp

Pozdrawiam

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Napisano
  • Autor

Kolejne lampki

Paper Chandelier Moooi

image.jpg

2_wire.jpg

Paper Chandelier XL Moooi

1xl.jpg

1xl_wire.jpg

Eurolantern Moooi

1_euro.jpg

oraz render lampek w scenie tak na szybko, jest du偶o niedoci膮gni臋膰, przypadkowo da艂em glossa na materia艂 oraz przy imporcie co艣 si臋 siatka posypa艂a, sorki za ziarno ale dla mojego lapka to i tak du偶e ustawienia :)

render.jpg

Pozdrawiam i Weso艂ych 艢wi膮t

Napisano

Witam

Pewnie wiele os贸b Ci powie, popraw to czy tamto, i pewnie b臋d膮 mieli racj臋, ale ja jestem pod wra偶eniem.. "run Forest, run...!!!" :)

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki Mihboss za mi艂e s艂owa :) Zeby nie by艂o pusto rodzina Lolitek :)

image.jpg

Lolita_wire.jpg

Napisano
  • Autor

Po d艂u偶szej przerwie chcia艂bym pokaza膰 par臋 render贸w zrobionych w wolnej chwili.

Modele opr贸cz lampki i stolika z znalezione na necie.

Materia艂y g艂贸wnie z vray-materials.de oraz ich przer贸bki :)

Ustawienia Vraya 艣rednie bym powiedzia艂 a i tak m贸j laptop prawie p艂on膮艂 ze szcz臋艣cia. Ma艂a ilo艣膰 ramu powodowa艂a ci膮g艂e wy艂膮czanie si臋 maxa przez co praca by艂a strasznie utrudniona :)

Powiedzcie co poprawi膰 aby wygl膮da艂o to jeszcze lepiej i czy kto艣 mo偶e poleci膰 co艣 przydatnego do postprodukcji.

Max + Vray i tyci tyci PS gdy偶 nie mam o tym poj臋cia :)

Pozdrawiam

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Napisano
  • Autor

Po przerwie wrzucam kolejny render. Co o tym s膮dzicie?? Chocia偶 w艂a艣nie widz臋 偶e chyba listwa sufitowa w AO mi sie przesun臋艂a i wyszed艂 babol :)

Pozdrawiam

75393522.jpg

Napisano

nie wierz臋 ci, foty porobi艂e艣 i bierzesz nas pod ***

Siatki poka偶!

a tak powa偶nie, to 艣wietnie wygl膮da, nie psuj za bardzo photoshopem. Cz臋sto widz臋, jak wizkowcy dodaj膮 ,byle doda膰, wie艣niackie winiety i oble艣n膮 "wolumetryk臋" i obowi膮zkowe "ziarno" (dla ptak贸w) - taki zestaw "must-have-pro".

A! i pod艂oga, (parkiet) wygl膮da jak skutek p臋kni臋tej rury i zalania parkietu niewykrytego przez tydzie艅.

Edytowane przez ikkiz

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki ikkiz. Do zdj臋cia chyba jeszcze troszk臋 brakuje :) PS du偶o nie by艂o dodane AO i zabawy z krzywymi, nasycenie kolor贸w. Co do pod艂ogi to chcia艂em aby wygl膮da艂a na star膮.

W wolnej chwili poprawie AO.

A tu czysty render

Pozdrawiam

3_resize.jpg

Napisano

Patrz臋 tak na Twoje prac臋 i jestem pod wielkim wra偶eniem. Wszystko mi si臋 podoba.

Napisano

Bardzo mi si臋 podoba render nr 1

W tym z zielonymi 艣cianami krzes艂a nie daj膮 偶adnego cienia od ziemi. wygl膮daj膮 troch臋 jakby lewitowa艂y.

Dywan i pod艂oga wygl膮daj膮 jak "po prze偶yciach i wiele widzia艂y" xD

Napisano
  • Autor

Witam ponownie. Po d艂u偶szej walce z 3d maxem i jego ci膮g艂ym wy艂aczaniu si臋 :) wrzucam render inspirowany zdj臋ciem znalezionym na necie.

Nie patrzcie na dywan bo co艣 bump nie wyszed艂 jak najlepiej.

Polecam skrypt Fill my bookshelves script u偶ytkownika Tamyl91, fajna sprawa do rozrzucania ksi膮偶ek.

Pozdrawiam

image.png

Napisano

fotel bardzo mnie gusta :) rzeczywi艣cie bump na dywanie nie jest najszcz臋艣liwszy oraz wydaje mi si臋 偶e bump na panelach jest ciut ciut za du偶y. Pojawi艂y si臋 jakie艣 plamy na suficie, chyba przyda艂oby si臋 zrobi膰 bardziej dok艂adn膮 irradiance map albo w艂膮czy膰 detail enchancement.

Napisano
  • Autor

Dzi臋ki Igi. Fotel to darmowy model od VizPeople. Dywan na pewno do poprawy i bump na pod艂odze rzeczywi艣cie troszk臋 za du偶y.

Mam nadziej臋 偶e nied艂ugo uda zmieni膰 mi si臋 kompa bo na razie renderuje za pomoc膮 darmowych punkt贸w na http://www.renderfarm.pl gdy偶 dla mojego lapka przy takiej scenie i wi臋kszej rozdzia艂ce jest to nie wykonalne :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Ma艂y updejt. Dywan poprawiony chocia偶 nie jest to dok艂adnie to co chcia艂em osi膮gn膮膰 :) po zmianie kompa dywan na pewno p贸jdzie jeszcze raz do poprawki.

Pozdrawiam

final1.jpg

Napisano
  • Autor

Taka ma艂a scenka zrobiona dla zabawy :)

image.jpg

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci