Napisano 12 Sierpień 200420 l Jedna z ostatnich prac wykonana na 3ds max 4 w scanline. Użyty sprzęt to AMD K6 233 Mhz, 196 Mb RAM-u.
Napisano 13 Sierpień 200420 l Całkiem ładne :) Szkoda że render taki nieostry, trudno się wypowiedzieć na temat textur. Zmnieł bym trochę kolorystykę, a może zobacz jak to będzie wyglądało w b-w ? Ogólne wrażnenie jak najbardziej pozytywne Pozdrawiam :)
Napisano 13 Sierpień 200420 l bardzo ciekawy pomysl. dobra kompozycja, swiatlo i kolory. swietny przyklad na to ze nie trzeba miec super polugow renderujacych by zrobic dobra prace. model bardzo prosty, tekstury slabej rozdzielczosci ale ogolne wrazenie berdzo pozytywne.
Napisano 13 Sierpień 200420 l no no nie złe fak ze te texturki cos podpadają ale jestem na tak. p.s jak to sie dlugo renderowało na tym sprzecie?
Napisano 13 Sierpień 200420 l fajnie zwrociles uwage na obraz po lewej, za to drabina jest straszna gdy sie jej przyjrzec[boxy :P]... ogolnie jest ok.
Napisano 13 Sierpień 200420 l Jedna rzecz: przy takim woletryku w lewym oknie w prawym też coś powinno być widoczne
Napisano 13 Sierpień 200420 l Jakos nie jestem przekonany co do tresci / przekazu pracy - to ostre na pierwszym planie to obraz czy nagrobek?, poza tym uciąłęś mu dół! No i wydaje sie, ze wszystko jest pokryte jedna i tą samą teksturą. Sugeruje dodac troche ziarna i pociągnąć kontrasty celem zwiekszenia dramatyzmu sceny, delikatnie podbarwic gorę i dół symulująć efekty filtrow połówkowych np. przejscie tonacji z brązu do niebieskiego (w minimalnych nasyceniach). Ten obraz/nagrobek zastapilbym np. starym zegarem stojącym (małym) z wyczaskaną szybką, zepsutą tarczą i zniszczonym laminatem - na przykład;) Generalnie mozna jeszcze duzo poprawic na lepsze! Pozdrawiam
Napisano 13 Sierpień 200420 l nwiekszy klimat to obraz z wspanialym znakiem ..jezeli to twoj pomysl to jst cool ...a poddasze ma ciekawy stary wyglad ...
Napisano 15 Sierpień 200420 l Autor Cały projekt jest mojego pomysłu. Poprawiać już nic nie będę. Co do symbolu na pierwszym planie. Jest to symbol Masonerii. Liczba „33” symbolizuje ilość stopni wtajemniczenia w Rycie Szkockim Dawnym Uznanym. Liczba „3” symbolizuje pierwsze stopnie niebieskie. Liczba „13” symbolizuje Ryt York. Oko w środku przedstawia Oko Horusa, a całość jest obleczona heksagramem pozbawionym poziomych linii.
Napisano 16 Sierpień 200420 l Naprawde fajne podoba mi sie ale ten obraz z przodu ten biały nie pasuje według mnie. Rama ok ale sam obraz