marcinW Napisano 7 Grudzień 2012 Napisano 7 Grudzień 2012 (edytowane) Cześć. kombinuję zrobienie takiego zegarka. model raczej skończony, testuję materiały no i przyznam - nie mam pojęcia jakie rendery trzasnąć. na razie zrobiłem kilka testowych w ciemnościach. docelowo będę chciał zrobić jaśniej oczywiście, ale sprawdzam różne "kadry". będę wdzięczny za pomoc. napiszcie, który ma rację bytu, który odpada zupełnie. może inne uwagi? naturalnie rendery są dość... testowe. każdy trwał kilka minut. momentami noise przesłania właściwy materiał (np na pasku) :P jak dojdę do ładu i składu z ciemnymi, to zabiorę się na testy z jasnym studio. każda podpowiedź mile widziana. pzdr Edytowane 10 Grudzień 2012 przez marcinW
Dynamico Napisano 8 Grudzień 2012 Napisano 8 Grudzień 2012 Na takim tle, to poza tarczą ja w zasadzie nie widzę zegarka. Gdyby nie dwa ostatnie ujęcia nie wiedziałbym, że zegarek ma pasek. Powiedziałbym, że dosyć "artystyczne" podejście do tematu.
shadowsexpe Napisano 8 Grudzień 2012 Napisano 8 Grudzień 2012 Kłania sie "Kod Da VInci" ;) Zrób to jasne studio bo teraz to niewiele można powiedzieć o tym modelu ;)
indian Napisano 8 Grudzień 2012 Napisano 8 Grudzień 2012 zmień tło na jaśniejsze, jak koledzy radzą, będzie ładniej się to prezentowało, a w razie czego możesz w photoshopie przyciemnić, przydały by się też jakieś bardziej ciekawsze refleksy szczególnie na szybce zegarka, ale na pozostałych elementach też by nie zaszkodziło :)
Orangegraphics Napisano 8 Grudzień 2012 Napisano 8 Grudzień 2012 to samo co poprzednicy, albo jakiś rimlight i lekki gradient na backgroundzie, coś jak tu: http://us.tagheuer.com/uploads/award/b3393dd6dc2e7cf97dd43171648d361dbdd93842.jpg
marcinW Napisano 8 Grudzień 2012 Autor Napisano 8 Grudzień 2012 dzięki Wam. faktycznie od dupy strony się za to zabrałem. przekombinowałem temat. najpierw zrobię w bieli, później wezmę się za ciemne. nad światłami popracuję dodatkowo. w międzyczasie zająłem się robieniem tyłu zegarka, więc wrzucam test. na jutro postaram się rzucić coś jaśniejszego :)
marcinW Napisano 9 Grudzień 2012 Autor Napisano 9 Grudzień 2012 takie 2 spłodziłem. docelowo jeszcze dof się tam pojawi. ma to sens teraz?
shadowsexpe Napisano 10 Grudzień 2012 Napisano 10 Grudzień 2012 No lepiej ale reflekty są do poprawki bo właściwie ich nie ma, daj do odbić jakąś mapkę hdri, tył fajnie się prezentuje tylko to prześwietlenie psuje efekt, po co tu Dof przecież to ma być studio zegarka ;)
marcinW Napisano 10 Grudzień 2012 Autor Napisano 10 Grudzień 2012 a wiesz co, sam nie wiem ;) tak mi jakoś tego dof'a brakuje. ale może faktycznie zbędny. zaraz przemyślę jakąś hdrkę. z bieli lekko zejdę. dzięki za podpowiedzi!
Rekomendowane odpowiedzi