mateogala Napisano 10 Grudzień 2012 Napisano 10 Grudzień 2012 Witam, Przedstawiam model Karabinu Gewehr 43. Model ma jakieś 3 lata, tekstura robiona była na dniach. Więcej screenów jest na stronie " http://www.turbosquid.com/FullPreview/Index.cfm?ID=702895 " . Uploaded with ImageShack.us
wujek_kane Napisano 10 Grudzień 2012 Napisano 10 Grudzień 2012 Bardzo ładnie, chociaż wydaję mi się, że mogłeś zaoszczędzić trochę poly tu i ówdzie (nie żeby to miało jakieś znaczenie :)) Można prosić tekturkę (może być z watermarkami).
mateogala Napisano 10 Grudzień 2012 Autor Napisano 10 Grudzień 2012 Tu są tekstury. Sądzę że nie ma się czym chwalić. A tu model w P3d. http://p3d.in/M1SvG
wujek_kane Napisano 10 Grudzień 2012 Napisano 10 Grudzień 2012 Faktycznie tekstura bardzo prosta, tym niemniej super efekt prostymi środkami :)
mateogala Napisano 10 Grudzień 2012 Autor Napisano 10 Grudzień 2012 Tu taka mała "niemiecka" prezentacja. Zabrakło tu lugera P08 i Kar98k. Choć modele mam to tekstur brakuje. :)
Chris Napisano 10 Grudzień 2012 Napisano 10 Grudzień 2012 Mają potencjał, ale nie jest dobrze. Wydaje sie, że nie robisz nawet speculara, przez co drewno i metal sie swica tak samo. Do diffusa koniecznie dodawaj wypalony z hi-poly ambient occlusion i cavity wyciągnięte z normalki (tego również możesz użyć do robienia przetarć). No i troche brudu plam i przebarwień nie zaszkodzi.
Kubajaniak Napisano 10 Grudzień 2012 Napisano 10 Grudzień 2012 Używasz w ogóle normal mapy przy swoich modelach??
mateogala Napisano 10 Grudzień 2012 Autor Napisano 10 Grudzień 2012 ok 50 % modelu ma normalkę z HP reszta jest płaska i ręcznie rysowana. :) Moje HP nie są zbyt dobre więc szkoda na to czasu.
khatake Napisano 10 Grudzień 2012 Napisano 10 Grudzień 2012 No to chyba dobrze by było poświęcić czas na nauczenie się porządnego modelowania HP i wypalania na LP. Chyba że czekasz na czasy gdy normal mapy będą zbędne bo będzie można bez problemu wrzucić HP do silnika... (obawiam się że to może jeszcze potrwać).
mateogala Napisano 10 Grudzień 2012 Autor Napisano 10 Grudzień 2012 Chyba dobrze by było. Ale 3d dla mnie to hobby. Siedzę po 10 godzin w pracy nie związanej z 3d. wiec czasu mało, oj mało :)
Piro Napisano 3 Styczeń 2013 Napisano 3 Styczeń 2013 jesteś pewny, że tak to powinno wyglądać? Anyway, dużo herezji tutaj widzę w wątku - pomijam kwestie turbosquida :D ale brak speculara i normalmap (mówisz że są pól przepalane pół malowane etc. - ale w ogóle ich nie widać, not to say nie pokazałeś ich nawet, nie wiem czy specular jest, ale raczej też nie) Dobrze Ci koledzy radzą, ambient + cavity z normalmap dużo dodają- teraz to wygląda jakbyś jechał "przetarcia" stricte po edgeach uvmapy, wygląda to bardzo sztucznie. Chyba dobrze by było. Ale 3d dla mnie to hobby. Siedzę po 10 godzin w pracy nie związanej z 3d. wiec czasu mało, oj mało :) Albo dobrze, albo wcale. Robiłeś już modele z normalami, to co tutaj postnałęś, to spory krok w tył. Ja spędzam w pracy i na dojazdach do niej ok 12h dziennie, i jakoś mam czas modelować hobbystycznie, mająć jeszcze trochę obowiązków. Ogółem to słuchaj rad postujących w tym wątku, wyjdzie na dobre. Lepiej jeden dobry model w miesiąc przy którym będziesz miał progress, niż 10 modeli przy których stoisz w miejscu / cofasz się. Moje HP nie są zbyt dobre więc szkoda na to czasu. Victory needs no explanation, defeat allows none. Na pocieszenie dodam, że magazynek mi się podoba, tylko te rysy ;-)
ultrakaka Napisano 3 Styczeń 2013 Napisano 3 Styczeń 2013 No trochę bez sensu robić coś z góry wiedząc że się robi źle hehe. Offtopic: Piro - widzę żeś fan DX!
mateogala Napisano 3 Styczeń 2013 Autor Napisano 3 Styczeń 2013 Magazynek jest na osobnej teksturce. to z przyczyn technicznych, dlatego na p3d magazynek ma nie swoje tekstury bo nie ma tam multimateriału. :) Teraz powoli dłubię G36 w Hp. :) Może w końcu coś się uda. i Ewentualnie wrócę do starych modeli aby dokończyć je tak jak powinny być :)
Rekomendowane odpowiedzi