Napisano 12 Grudzień 201212 l Czołem, nie umiałem bystrzej zadać pytania, ściągnąłem z jakiejś strony model samochodu i jest w takiej postaci i z takimi plikami że nie mam pojęcia co to jest, co to daje i pod jakim hasłem szukać wyjaśnień w tej kwestii.
Napisano 12 Grudzień 201212 l Model jest przerobiony to tak zwanych proxów, ogólnie możesz obiekty o dużej masie skomplikowane przerabiać właśnie do proxów powoduje to że nie obciążają one sceny szczególnie jeśli musisz takich obiektów zastosować duże ilości, scena nie rozrasta ci się do rozmiarów idących w gigabajty ;). Ogólnie np pracując z vrayem masz opcje przerobienie obiektu do tak zwanych vraymesh w zakładce gdzie masz object properties znajduje sie vray mesh export dzięki któremu możesz dany model przekonwertować właśnie do proxa. Proxy możesz wykorzystywać także pod mentalem Edytowane 12 Grudzień 201212 l przez shadowsexpe
Napisano 12 Grudzień 201212 l Co to jest ? Na moje wyglada to na Audi R8 w cabrio :P. A tak na serio to tak jak shadowsexpe napisal, model po prostu zostal skonwertowany do vray proxy