flamaster69 Napisano 12 Grudzień 2012 Napisano 12 Grudzień 2012 Czołem, nie umiałem bystrzej zadać pytania, ściągnąłem z jakiejś strony model samochodu i jest w takiej postaci i z takimi plikami że nie mam pojęcia co to jest, co to daje i pod jakim hasłem szukać wyjaśnień w tej kwestii.
shadowsexpe Napisano 12 Grudzień 2012 Napisano 12 Grudzień 2012 (edytowane) Model jest przerobiony to tak zwanych proxów, ogólnie możesz obiekty o dużej masie skomplikowane przerabiać właśnie do proxów powoduje to że nie obciążają one sceny szczególnie jeśli musisz takich obiektów zastosować duże ilości, scena nie rozrasta ci się do rozmiarów idących w gigabajty ;). Ogólnie np pracując z vrayem masz opcje przerobienie obiektu do tak zwanych vraymesh w zakładce gdzie masz object properties znajduje sie vray mesh export dzięki któremu możesz dany model przekonwertować właśnie do proxa. Proxy możesz wykorzystywać także pod mentalem Edytowane 12 Grudzień 2012 przez shadowsexpe
Pawelkos Napisano 12 Grudzień 2012 Napisano 12 Grudzień 2012 Co to jest ? Na moje wyglada to na Audi R8 w cabrio :P. A tak na serio to tak jak shadowsexpe napisal, model po prostu zostal skonwertowany do vray proxy
flamaster69 Napisano 14 Grudzień 2012 Autor Napisano 14 Grudzień 2012 kurde, super, dzięki, muszę to dzisiaj obcykać :)
Rekomendowane odpowiedzi