Bonifatz Napisano 16 Grudzień 2012 Napisano 16 Grudzień 2012 (edytowane) Witam! Dawno niczego nie wrzucalem, glownie przez to, ze nie moge pokazywac prac komercyjnych. Zatem pokaze cos co zrobilem po godzinach w ramach pocwiczenia paru nowych rzeczy. Wiem, ze mozna jeszcze by tu i tam poprawic ale szczerze mowiac nie mam juz energii zeby przy tym siedziec dluzej ;) Rzuccie okiem i dajcie znac co o tym sadzicie. Pozdro! (sorry za brak polskich znakow) [ATTACH=CONFIG]88558[/ATTACH] Edytowane 16 Grudzień 2012 przez Bonifatz
Lis Napisano 16 Grudzień 2012 Napisano 16 Grudzień 2012 Bardzo Ładna sceneria zimowa. Przyjemnie się na to patrzy. Jeśli miałbym patrzeć krytycznie to kolą mnie w oczy szyby, a konkretnie strasznie mocne odbicia, jak z lustra.
Bonifatz Napisano 16 Grudzień 2012 Autor Napisano 16 Grudzień 2012 Dziekuje Lisie! Zgadzam sie z Toba co do odbic, problem w tym ze w pracy szefowi zawsze za malo odbicia w szybach i chyba juz zaczalem jego trybam konstruowac szklo w oknach ;)
xmass Napisano 18 Grudzień 2012 Napisano 18 Grudzień 2012 Po pierwsze co się rzuca w oczy to na pierwszym obrazku ludzie nie komponują się z tłem za bardzo. Na pierwszym i na drugim obrazku AA siedzi na oknach. Niebieskie klamerki za bardzo przyciągają wzrok moim zdaniem (oraz są troche za duże - przynajmniej się tak wydaje). Bardzo ładne zimowe światło, nocny render bardzo fajnie wyszedł. Skąd dzewka? Onyx'owe?
wroniec Napisano 18 Grudzień 2012 Napisano 18 Grudzień 2012 Zimą przewody wysokiego napięcia są napięte, latem wiszą bardziej luźno. Ale taki smaczek by to raczej był. Stworzyłeś bardzo przyjemny klimat na każdym obrazku, ładnie oświetlone i i przyjemne materiały.
Mikołaj Napisano 18 Grudzień 2012 Napisano 18 Grudzień 2012 śnieg na żywoplocie leży u ciebie jak deska, a powinien wnikać miedzy gałązki
GrześDuro Napisano 23 Grudzień 2012 Napisano 23 Grudzień 2012 Całość trzyma poziom i nic szczególnie nie odstaje, napewno jakbyś dłużej przysiedział to byś poprawił te wszystkie rzeczy o których panowie wyżej wspomnieli. Od siebie pomarudzić moge że przewody sie przerwały gdzies w połowie po lewej(wogole jakieś takie cienkie), a drzwi przesuwne na pierwszym piętrze białego budynku są chyba dla hardkorów:) aa no i wszystko jak z pudełka wyjete nowiutkie. Ale lenie w tym Tamatsu.. żeby przez pół roku śmieci nie wyrzucić...:D
peter_f Napisano 28 Grudzień 2012 Napisano 28 Grudzień 2012 Bardzo fajne wizualizacje Stary! Świetne klimaty - szczególnie zima i lato. Naprawdę świetne! Gratki fronta :) Pozdrawiam Piter
Bonifatz Napisano 7 Styczeń 2013 Autor Napisano 7 Styczeń 2013 Dzięki wszystkim za komentarze i wskazówki. Do perfekcji jeszcze brakuje duzo, zdaje sobie z tego sprawę, ale staram się żeby każda następna wizka, czy to for fun czy komercyjna, była jeszcze lepsza od poprzedniej. Dzięki peter_f ! :D pozdrówka !
MichalNowak Napisano 16 Luty 2013 Napisano 16 Luty 2013 Bardzo przyjemne wizki. Szczególnie podoba mi się klimat zimowy i naturalność barw w oświetleniu, sam osobiście często mam z tym problem - super wyszło, złapałeś klimat! W nocnym ujęciu przeszkadza mi delikatny fiolet na szczycie budynku, mam wrażenie że cały obrazek jest w zimniejszej/niebieskiej tonacji a fiolet i "rozświetlenie" szczytu jest obce i jakby z innego światła.
Bonifatz Napisano 16 Luty 2013 Autor Napisano 16 Luty 2013 Dzieki za konstruktywna krytyke! Jej nigdy nie za wiele ;) Co do renderu, to paru nowych rzeczy sie nauczylem przy okazji robienia projektu. Aktualnie mam kolejny projekt w przygotowaniu, tez celem jest klimat, nowe roslinki i generalnie wypracowywanie dobrych workflow dla enviro. Jeszcze raz dzieki! pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi