Gość kotoskar Napisano 3 Styczeń 2013 Napisano 3 Styczeń 2013 Witam, to mój pierwszy post tutaj, więc mam nadzieje, ze nie pomyliłem działu itp. Wrzucam kilka portretów krasnoludów z Hobbita, które mają niesamowite fizjonomie i pomyślałem sobie, że to świetna okazja żeby sobie poćwiczyć. Portrety trochę różnią się od zdjęć, bo robiłem je na oko, bez obrysowywania konturów. To by było na tyle póki co. [ATTACH=CONFIG]88750[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]88751[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]88752[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]88753[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]88754[/ATTACH]
Gość Chrupek3D Napisano 3 Styczeń 2013 Napisano 3 Styczeń 2013 świetne po prostu... najbardziej podoba mi się ten drugi... słodki głupek :-)
Gość kotoskar Napisano 4 Styczeń 2013 Napisano 4 Styczeń 2013 Danke :)planuje zrobić tak wszystkich 13, ale zobaczymy czy starczy mi uporu. Zamieszczam obrazek z kilkoma etapami pracy, może komuś się przydać żeby sobie zobaczyć. Prace w trochę lepszej rozdzielczości wrzucam tez na http://www.icandrawthis.com [ATTACH=CONFIG]88760[/ATTACH]
Rotcore Napisano 4 Styczeń 2013 Napisano 4 Styczeń 2013 na etapie szkicu bardzo fajne, dziwne że zrezygnowałeś z kolorowego tła po drodze, niezbyt dobrze wyglądają takie lewitujące w białych przestworzach głowy... z kolorem za mało się dzieje, ruda broda i włosy nie są tylko rude, znacznie więcej przydałoby się mieszania kolorów... miałeś bardzo dobre refki pod ręką, widziałem te fotki mają dobrą jakość... pozdrawiam
guffqa Napisano 4 Styczeń 2013 Napisano 4 Styczeń 2013 Świetna robota, chciałbym zobaczyć całość wykończonych krasnali. Fajnie jak byś zmotywował do tego ;)
panRebonka Napisano 5 Styczeń 2013 Napisano 5 Styczeń 2013 Bardzo ładny detal, aczkolwiek w kolorze chyba za mało się dzieje - trochę to monochromatyczne. Przydałyby się też większe kontrasty, bo teraz wygląda to deko płasko i plastelinowo. Pozwoliłem sobie na szybki over, mam nadzieję że się nie obrazisz: [ATTACH=CONFIG]88780[/ATTACH]
Gość kotoskar Napisano 5 Styczeń 2013 Napisano 5 Styczeń 2013 Hmm :) no tak, kontrasty mocniej wybiły bryłę, ale ja chciałem żeby one były takie ilustracyjnie płaskie trochę, dlatego tez zrezygnowałem z teł i ograniczyłem kolor do minimum.
Rekomendowane odpowiedzi