Napisano 3 Styczeń 201312 l Witam, to mój pierwszy post tutaj, więc mam nadzieje, ze nie pomyliłem działu itp. Wrzucam kilka portretów krasnoludów z Hobbita, które mają niesamowite fizjonomie i pomyślałem sobie, że to świetna okazja żeby sobie poćwiczyć. Portrety trochę różnią się od zdjęć, bo robiłem je na oko, bez obrysowywania konturów. To by było na tyle póki co. [ATTACH=CONFIG]88750[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]88751[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]88752[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]88753[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]88754[/ATTACH]
Napisano 3 Styczeń 201312 l świetne po prostu... najbardziej podoba mi się ten drugi... słodki głupek :-)
Napisano 4 Styczeń 201312 l Danke :)planuje zrobić tak wszystkich 13, ale zobaczymy czy starczy mi uporu. Zamieszczam obrazek z kilkoma etapami pracy, może komuś się przydać żeby sobie zobaczyć. Prace w trochę lepszej rozdzielczości wrzucam tez na http://www.icandrawthis.com [ATTACH=CONFIG]88760[/ATTACH]
Napisano 4 Styczeń 201312 l na etapie szkicu bardzo fajne, dziwne że zrezygnowałeś z kolorowego tła po drodze, niezbyt dobrze wyglądają takie lewitujące w białych przestworzach głowy... z kolorem za mało się dzieje, ruda broda i włosy nie są tylko rude, znacznie więcej przydałoby się mieszania kolorów... miałeś bardzo dobre refki pod ręką, widziałem te fotki mają dobrą jakość... pozdrawiam
Napisano 4 Styczeń 201312 l Świetna robota, chciałbym zobaczyć całość wykończonych krasnali. Fajnie jak byś zmotywował do tego ;)
Napisano 5 Styczeń 201312 l Bardzo ładny detal, aczkolwiek w kolorze chyba za mało się dzieje - trochę to monochromatyczne. Przydałyby się też większe kontrasty, bo teraz wygląda to deko płasko i plastelinowo. Pozwoliłem sobie na szybki over, mam nadzieję że się nie obrazisz: [ATTACH=CONFIG]88780[/ATTACH]
Napisano 5 Styczeń 201312 l Hmm :) no tak, kontrasty mocniej wybiły bryłę, ale ja chciałem żeby one były takie ilustracyjnie płaskie trochę, dlatego tez zrezygnowałem z teł i ograniczyłem kolor do minimum.