Napisano 21 Maj 20177 l Ciężko oceniać pojedynczy kadr wyrwany z kontekstu, ale kilka rzeczy kompozycyjnie warto przemyśleć ;) Mój proponowany kierunek zmian jest taki A poza tym to kibicuję i czekam na końcowy efekt.
Napisano 26 Listopad 20204 l Autor Odkopałem... sorki, że taki chłam wrzucam, ale w sumie skończone to czemu by nie... mam świadomość, że jest problem z dynamiką - to raczej sposób na bezsenność niż ciekawy film... ale jest rycerz i jest smoka - a takie były założenia :D... kolejna sprawa warto poświęcić czas na dopracowanie postaci - taki wniosek po projekcie... napiszcie co sądzicie - to druga animacja w życiu - powstawała w bólach na starym sprzęcie :D... ja nie mogę na to patrzeć już... Edytowane 30 Listopad 20204 l przez Papa Pio
Napisano 1 Grudzień 20204 l Moje wrażenia bardzo na plus, śmiechłem kilka razy, postać bardzo sympatyczna i z charakterem, scenariusz komiczny, pomysł na przeklętą broń jest w pytę, ogólnie to bardzo mi sie podoba. Domyślam sie że dużo pracy włożyłeś i myślę, że było warto. Jak na drugą próbę w życiu to super. W niektórych ujęciach jest tak jak piszesz, że przydałoby sie przyspieszyć tu i ówdzie, poucinać trochę, bo czasem sie dłuży. Bedziesz robił drugie podejście? Blender poszedł bardzo do przodu, więc pewnie poszłoby sprawniej i szybciej...
Napisano 4 Grudzień 20204 l Obejrzałem całe na jednym posiedzeniu bez patrzenia ile zostało do końca więc chyba jest dobrze. Pod względem rozrywkowym świetna robota, bardzo przyjemnie się oglądało i rzeczywiście element komiczny wybija się na pierwszy plan. Nie będę się rozwodził odnośnie kwestii technicznych bo nic odkrywczego tutaj nie napiszę.
Napisano 15 Grudzień 20204 l Gratuluję ukończenia! Ja jeszcze walczę... Miejscami się dłuży, miejscami animacja, zwłaszcza rycerza, mogłaby być lepsza, oświetlenie byle jakie, ale to pewnie sam wiesz. Natomiast pomysł dobry i historyjka całkiem dobrze opowiedziana, komiczne detale, nie nudzi się. Fajny model smoka, wygląda groźnie, i zanimowany lepiej niż rycerz, widać że się uczyłeś i robiłeś postępy bo np. skradający się smok wygląda świetnie.
Napisano 17 Grudzień 20204 l Autor Cytat W dniu 1.12.2020 o 20:04, EthicallyChallenged napisał: Bedziesz robił drugie podejście? Blender poszedł bardzo do przodu, więc pewnie poszłoby sprawniej i szybciej.. Raczej się nie podejmę - mam już na oku inny pomysł... mam nadzieję, że to co ogarnąłem do tej pory pomoże go zrealizować... Cytat W dniu 15.12.2020 o 14:00, Ania napisał: Gratuluję ukończenia! Ja jeszcze walczę... Czekam z niecierpliwością... W dniu 15.12.2020 o 14:00, Ania napisał: bo np. skradający się smok wygląda świetnie. a kiedy on się skrada o.0?... jeśli chodzi Ci o tą scenkę zza pleców rycerza a potem zbliżenie na łeb smoka, to inspirowałem się sceną z AVATARA - jak pierwszy raz dosiadali..y.. ikramów? tak to się chyba nazywało - takie skrzydlate szantopyrze... jak to zobaczyłem - postanowiłem, że kiedyś użyję takiego ujęcia... oczywiście nie tak spektakularnie, ale zawsze... A tak swoją drogą... jak to oglądam to mimo wszystko fajnie się czuję - uwielbiam takie solowe projekty - są jak rzucanie się z motyką na siano... szkoda, że tak niewiele tego powstaje... niedawno był u mnie kuzyn żony i gadaliśmy o tego typu projektach... on za młodu z kolegą zrobili to: ma to swoje niedociągnięcia jak np udźwiękowienie, ale kuuuuuurcze... w dwie osoby ponad godzinny film animowany... oo woooow...
Napisano 22 Grudzień 20204 l On 12/17/2020 at 6:50 PM, Papa Pio said: a kiedy on się skrada o.0? 2:32