Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam.

Większość użytkowników modo zapewne wie, że co roku w okresie świątecznym Luxology organizuje największy konkurs na grafiki 3d inspirowane Bożym Narodzeniem. Tym razem świeżo połączone firmy Luxology i The Foundry skorzystały z okazji i w tegorocznej edycji zadaniem uczestników było stworzenie grafik obrazujących nie tylko święta, ale też ideę połączenia i wspólnoty. Ja zaprojektowałem choinkę powstającą z gorącej czekolady i mleka ... i wygrałem pierwsze miejsce. :-) Moja praca została wykorzystana jak świąteczna kartka rozesłana do wszystkich użytkowników programów Luxology i The Foundry.

Trochę statystyki : modelowanie i rendering - modo 601, mleko i czekolada wykorzystują SSS, oświetlenie sceny - świecące poligony, czas renderingu obrazu w rozdzielczości 1749x2499 pix - 1,5 h na 8 wątkach, model oczywiście w wykorzystuje Subdivision surface , a renifer Pixar Subdivision Surface.

Więcej obrazów i detale możecie obejrzeć na moim profilu na Behance. www.behance.net/tomerk.

41da4128e2a850866911684f933a6a0a.jpg

Edytowane przez tomerk
  • Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Gratuluje zwyciestwa: ]

Praca bardzo ladna i plastyczna. mam tylko jedna prosbe, o wrzucanie wiekszych formatow bezposrednio na forum.

Napisano
Gratuluje zwyciestwa: ]

Praca bardzo ladna i plastyczna. mam tylko jedna prosbe, o wrzucanie wiekszych formatow bezposrednio na forum.

Dziękuję. Oj tak, chciałem wrzucić większe jednak serwer ogranicza wielkość plików do 154k. To niestety bardzo mało .... a jak skompresuję za mocno to wychodzą artefakty. Najlepsza (bezstratna) jest kompresja PNG... ale są większe pliki. Może kiedyś będzie można wrzucać większe.

Napisano

Gratulacje dla kolegi z Białego; bardzo ładna praca, jedyne, co mi tutaj przeszkadza, to droga uciekająca w lewo za kadr, może kompozycyjnie byłoby lepiej, gdyby szła w kierunku widza (co zresztą pozwoliłoby wyeksponować renifera i sanie). Zwycięzców jednak się nie sądzi :)

Napisano

Dziękuję bardzo za ciepły komentarz. Pozdrowienia dla krajana!

Co do kompozycji mojej choinki. Wybrałem tak układ aby pokazać sanie i renifera z boku. Dzięki temu lepiej można dostrzec sylwetki bohaterów i kształt poroża jest w pełni czytelny. Dybym skierował dół drogi wprost na widza, było by napewno dynamicznej, ale renifer zasłaniałby trochę sanie i zaczęby grać dużą rolę skróty perspektywiczne. Przy animacji byłby to świetny zabieg, ale miałem tylko jedno ujęcie aby pokazać wszystko. Więc zdecydowałem się na taki kąt :-) i już.

Napisano

czego Wam tam dosypują (albo dolewają) w tym Białymstoku ze tylu zdolnych grafików macie ?? jak nie Bagginsy to Every albo Dabarti - skandal ! ;)

p.s. gratuluję wygranej ! całkiem ładne drzewko :)

Napisano

Dzięki za miłe słowa :-). A swoją drogą to jest jeszcze jedna tajemnica, nie tylko Białystok nas łączy ale też i imię - Tomasz. Kurcze... może z jednej probówki jesteśmy ... ?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności