mats Napisano 10 Luty 2015 Autor Napisano 10 Luty 2015 Dzięki za opinie, z tym przyciemnianiem to muszę bardzo uważać, bo mam słaby monitor, którego nie da się dobrze skalibrować, często jak chcę coś przyciemnić i patrzę potem na pracę na innym monitorze to jest tak ciemne, że nie widać detali w zacienionych miejscach. Nie wiem czy będę coś robił na brainstorma, nigdy nie grałem w Diablo i mam niewielkie pojęcie o tym także nie wiem :P
rosikowski Napisano 12 Luty 2015 Napisano 12 Luty 2015 nie sugeruj się tym co Rain Ci pisze, bardzo popsuł całkiem spoko obrazek, na postać za to możesz zwrócić większą uwagę dodając kolce, liście etc, zwrócone w kierunku postaci, widz instynktownie je wychwyci i pokierują one wzrok w odpowiednie miejsce :)
SentieL Napisano 12 Luty 2015 Napisano 12 Luty 2015 Cześć mats. Myślę że ten prosty zabieg powinien ci pomóc. Jeśli chcesz uniknąć przepaleń na obrazku i problemów z monitorem to wejdź w opcje Obraz/Dopasowania/KolorSelektywny.Następnie zmniejsz o 3% czerń i zamień na 3% granatowego. (można bawić się suwaczkami do woli ale bez przesady). I nie musisz się martwić że kontrast został popsuty :) Bo tylko zmieniłeś barwę czerni na ciemny granat walor zostaje ten sam. Co w ostatecznym rozrachunku wygląda o wiele profesjonalnej. Rosikowski ma racje , dobrze chopok ci pisze :) Zdecydowanie lepsza jest twoja wersja w której jest zbudowany focal point nawet jeśli odrobinę zaznaczony.
mats Napisano 12 Luty 2015 Autor Napisano 12 Luty 2015 Dzięki wielkie chłopaki, dawno nie miałem takiego odzewu :))))
zlyczlowiek Napisano 13 Luty 2015 Napisano 13 Luty 2015 @up Jakoś rozwiniesz swoją myśl ? ;) Wedlug mnie tym kontrastem unicestwiles duzo ciekawego detalu, ktory dzial sie na pierwszym planie. :) @mats Super rzeczy sie tu pojawiaja! Twoja teczke kojarze jeszcze z czasow gdy nie rysowalem, kolega mi ja pokazal, oszolomiony tym jak rysujesz, w wieku 17 lat! A i mi wtedy zaimponowales, haha. Cisnij dalej! :))
mats Napisano 4 Marzec 2015 Autor Napisano 4 Marzec 2015 Złyczłowiek, dzięki :) robione na uczelni w wolnym czasie dwa speedy z fejsbukowych grup 30 minut na temat "space dock"
mats Napisano 9 Marzec 2015 Autor Napisano 9 Marzec 2015 skromnie, post apo redesign Isaaca z Dead Space'a na brainstorma
mats Napisano 17 Marzec 2015 Autor Napisano 17 Marzec 2015 skończony mural mieliśmy za zadanie na uczelni zadziałać literą liczbą etc w przestrzeni publicznej. Jako że dał nam dowolność co to za przestrzeń i w jaki sposób zadziałamy, wtopiłem X'a (od X-ray, stąd kolory oświetlenia i to, że widzimy co jest w środku) w budynek. Może i banalny pomysł ale uznałem, że fajnie się nada do zrobienia coś al'a sci-fi i połączenia zadania z digital paintingiem. Pierwszy raz też łączyłem samemu wyrenderowany model z dp. Pozdro :)
elwiko Napisano 18 Marzec 2015 Napisano 18 Marzec 2015 Pierwsza praca- bardzo fajna. Kompozycyjnie trochę przywodzi mi na myśl stuff Nicponima :) Arcik numer dwa- ciekawy pomysł, ciekawie też czuć przestrzeń.
mats Napisano 31 Marzec 2015 Autor Napisano 31 Marzec 2015 Dzięki Elwiko :) Tymczasem wrzucam troche górek, planuję jeszcze je troche postudiować. Niektóre z nich to studia z fot, pozostałe są sprawdzeniem zdobytej wiedzy bez referencji las robiony na uczelni w wolnym czasie jeszcze taki speedpaint 30 minut dla relaksu temat "work overload" zadanie na uczelnie, prosta animacja trwająca około 15 sekund w trakcie rysowania, zajmie mi to trochę czasu bo będę dzielił czas na przedmioty projektowe Miałem dorobić jeszcze jedno studium do tej wrzuty, ale wróciłem do domu później niż sądziłem i już nie dałem rady :/ Pozdro :p
BasiaEmilia Napisano 1 Kwiecień 2015 Napisano 1 Kwiecień 2015 Ale fajne studia :) Mam pytanie. Ile czasu zajmują Ci takie góry ? Rysujesz je identycznie czy tylko podobnie ? Pytania czysto samolubne bo sama się dopiero uczę i jestem ciekawa.
mats Napisano 1 Kwiecień 2015 Autor Napisano 1 Kwiecień 2015 Dzieki za odpowiedź :). Ciężko mi powiedzieć ile czasu, zazwyczaj mieszcze sie w 1,5h z jednym (zwykle jest to okolo godziny). Nie robie identycznych jak na focie, bo nie chce uczyc sie tylko kopiowania. staram sie podlapac sposob, jakis rytm i proces malowania. Tak samo z paletą kolorow, nigdy nie uzywam color pickera, nawet jesli kolory są minimalnie inne niz na referencji
DPFantasy Napisano 1 Kwiecień 2015 Napisano 1 Kwiecień 2015 Skoro już padło parę pytań to ja też mam pytanko :) Zaczynasz od razu malować plamą czy jakies prostsze a może bardziej skomplikowane szkice? A może to zależy co rysujesz jeśli tak to co częściej plama czy szkic? I jakie pędzle? wiem durne pytanie ale zawsze warto wiedzieć =D
mats Napisano 1 Kwiecień 2015 Autor Napisano 1 Kwiecień 2015 Różnie z tym szkicem, nie wiem czy jestem w stanie jednoznacznie powiedzieć. Pędzle są z paczki naszego forumowego kolegi Coyote'a, dla mnie jest tam zawarte wszystko czego potrzebuje, od basiców po naprawdę niezłe teksturowe pędzle
wajktor Napisano 2 Kwiecień 2015 Napisano 2 Kwiecień 2015 Fajnie maziasz te góry, są bardzo trójwymiarowe. Własne fotki?
PolakParafii Napisano 2 Kwiecień 2015 Napisano 2 Kwiecień 2015 Bardzo fajne te góry , czemu nie robisz portretów? :P tak z ciekawości pytam bo mało ich tu widze :P
mats Napisano 10 Maj 2015 Autor Napisano 10 Maj 2015 Dzięki za odpowiedzi :) Wajktor, nie nie, poznajdywane na różnych flickrach, tumblrach i tym podobnych :p PolakParafii, nie wiem, tzn po części wiem, po prostu trochę niekomfortowo się czuję w portretach, ale po sesji będę miał 4 miesiące wakacji i spróbuję nadrobić zaległości :p tymczasem skromna wrzuta, zbliża się sesja i muszę nadrabiać projekty na uczelnie kosztem malowania znalazłem trochę czasu na zrobienie czegoś skończonego, jako odskocznia od speedów
mats Napisano 30 Sierpień 2015 Autor Napisano 30 Sierpień 2015 Jej, dawno mnie nie było i trochę się tu zakurzyło wrzucam to co zrobiłem w ostatnim czasie szybki fan art diablo, akurat niedawno skończyłem przechodzić (trochę późno ale co tam :p )
mats Napisano 18 Wrzesień 2015 Autor Napisano 18 Wrzesień 2015 Hiho! Kolejne crapy z mojej kuźni :P W sumie naszkicowane już jakiś czas temu, ale widzę, że nie pokazywałem speed 30 minut na fejsbukową grupę, temat "samurai cat", no aż się prosiło o inspirację oryginalną serią :D mniej, lub bardziej, udane szkice inspirowane DBZ i jeden (no może nie do końca już szkic) w digitalu :p W przygotowaniu mam jeszcze jedną większą pracę, ale w sumie mam tylko taki mały spoiler z instagrama, bo większa część nie nadaje się do pokazania (jak by ta się miała nadawać hah :D) Pozdrawiam :)
mats Napisano 23 Wrzesień 2015 Autor Napisano 23 Wrzesień 2015 Trochę przybyło, wciągnąłem się w inicjatywę Maćka Kuciary - art cafe, przyznam, że dość skutecznie mnie to pcha żeby jeszcze więcej rysować :). kontynuacja DBZ fan art, może jeszcze z jeden albo dwa zrobię. 30 min speedpaint - sharp house. Z małym nawiązaniem do "Nieruchomości" Łony - polecam jeśli ktoś nie zna. Sam długi czas byłem zwolennikiem totalnie innej muzyki, ale gość jest zaprzeczeniem wszystkich stereotypów :) Pozdro :D
mats Napisano 2 Luty 2016 Autor Napisano 2 Luty 2016 Hej, trochę nowych głupot :P to drukowane na offsecie w nakładzie bodajże 17 sztuk, 90x60 cm kontynuacja, ale jeszcze bym to pociągnął, póki co odpoczywam od tej pracy portret z modela, zrobiony gdzieś tam na zajęciach na uczelni Słuchając jednego z moich ulubionych soundtracków z SW czyli motyw z sieki w świątyni Jedi z EP III sporo czasu mi sesja zabrała, teraz będę chciał nadrobić troche zaległości i wziąć się za 3d Pozdro :)
wwysocki Napisano 2 Luty 2016 Napisano 2 Luty 2016 no Panie. na dużym propsie masz te prace, a trunks jest wyjebany po prostu =D dawaj więcej =D
mats Napisano 5 Kwiecień 2016 Autor Napisano 5 Kwiecień 2016 (edytowane) Hej wszystkim :). Trochę nowego bajzlu. Jako że kierunek studiów pcha mnie odrobinę w stronę projektowania, są to rzeczy pół na pół związane z rysunkiem i właśnie projektowaniem. o tak wrzucone na mockupy, żeby ładnie było :D "projekt okładki gramofonowej, wybranego artysty lub repertuaru." Akurat na tapetę wziąłem Łone i Webbera i ich album "absurd i nonsens", polecam jeśli ktoś nie zna projekt okładki do książki Williama Goldinga "Władca much" Projekt okładki DVD do wybranego filmu Charliego Chaplina. "Sympathy and Tenderness" Ostatnia rzecz, ta już trochę bardziej malarska i nie związana z pracami na uczelni. Scena z aktualnie mojego ulubionego musicalu, który grają akurat w poznańskim Teatrze Muzycznym. Świetnie wyreżyserowany i naprawdę dobra obsada. W tym sezonie już nie grają, ale jeśli ktoś by chciał się przejść to od października będą kolejne spektakle. Może ktoś zna i pozna po obrazku co to za musical? :D Ogólnie to świetnie się czuję z tym, w którą stronę idzie to moje "projektowanie". Zacząłem czerpać niesamowitą frajdę z wyszukiwania smaczków, ciekawych rozwiązań czy rozkminy problematyki utworów czy tematów, które realizujemy w jednej z pracowni. Wcześniej nawet nie podjąłbym próby szukania czegoś więcej niż "ładnego" wizualnie obrazu pozdro Edytowane 5 Kwiecień 2016 przez mats
mats Napisano 13 Maj 2016 Autor Napisano 13 Maj 2016 Hej! Kilka nowych rzeczy :) brushpen i cienkopis, początkowo miało być drukowane na offsecie tak jak szturmowcy, ale nie ma już miejsc w kolejce i będę musiał to puścić cyfrowo w max dwóch egzemplarzach portret z natury pozdro :)
mats Napisano 26 Sierpień 2016 Autor Napisano 26 Sierpień 2016 Hej wszystkim Uff, trochę mi się teczka zakurzyła, no ale coś tam sobie dłubię kilka ostatnich rzeczy eksperyment z innymi stylami szybciaki z fot i taki ubogi jeden szkic z natury brushpenem, muszę częściej wychodzić na miasto z dni otwartych WIT, na etapie szkicu było wszystko w porządku, potem gdzieś mi proporcje nóg uciekły i nie zauważyłem tego już, chyba przez zmęczenie i przyzwyczajenie oczu, w domu już nie poprawiałem, bo trochę oszukaństwo ;p Było wiecej różnych szkiców itd, ale nawet nie wiem gdzie ich teraz szukać :/
mats Napisano 8 Wrzesień 2016 Autor Napisano 8 Wrzesień 2016 Hej, kilka nowych pierdół :p Kilka luźnych koncepcji postaci Koncept Medusy jako średniowiecznej czarownicy
Graft Napisano 8 Wrzesień 2016 Napisano 8 Wrzesień 2016 Ta ostania ma trochę niewyjściową facjatę :P Po za tym wszystko ładnie ;)
mats Napisano 8 Wrzesień 2016 Autor Napisano 8 Wrzesień 2016 (edytowane) Dzięki, no właśnie twarze to od zawsze moja bolączka :/, ale postaram się nad tym popracować\ //edit Postanowiłem ciut poprawić tą twarz, nie jest super, ale chyba lepiej :P Edytowane 8 Wrzesień 2016 przez mats
Graft Napisano 8 Wrzesień 2016 Napisano 8 Wrzesień 2016 Sama twarz jest całkiem okej ;) najbardziej mi się ten nos nie podoba jest ciut za duży i szpiczasty przez co trochę dziewczynę oszpeca :P proponuję odrobinę go wygładzić i zmniejszyć.
Zurluk Napisano 10 Wrzesień 2016 Napisano 10 Wrzesień 2016 Hej wydaje mi się ze te ostatnie czarno białe koncepty postaci mają dziwne proporcje, głowa ma 1/5 postaci
Rekomendowane odpowiedzi