KLIK Napisano 3 Marzec 2013 Share Napisano 3 Marzec 2013 (edytowane) Witam, Jako monitor zamienny w ramach gwarancji dostałem z Della model 2209wa (gdzies znalezli w magazynie - najprawdopodobniej ostatni). Problem polega na tym, że widać na nim po prawej stronie zielone zabarwienie w momencie wyświetlania szarości - taka brzydka zgniła zieleń, ale problem dotyczy tylko szarości. Zastanawiam się - czy tak ma być i poprostu przesadzam, czy zgłaszać kolejną wadę. sterowniki są aktualne. Edytowane 3 Marzec 2013 przez KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 3 Marzec 2013 Share Napisano 3 Marzec 2013 Nie wiem jakie masz oświetlenie w pokoju, ale ta zieleń w sumie do połowy ekranu idzie. Ciężko stwierdzić po zdjęciu, bardzo ciężko. Ale ja jestem na takie rzeczy wyczulony, od razu bym dzwonił i wymieniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLIK Napisano 3 Marzec 2013 Autor Share Napisano 3 Marzec 2013 zdjęcie dobrze oddaje wyswietlanie monitora - oglądałem go już w różnych warunkach, na 2 kablach. Ten zielony jest tak jak mówisz - na pół ekranu. Problem polega na tym, że to jest monitor jaki dostałem w ramach gwarancji - w sumie 2 egzemplarz, wcześniej był dell 2311 - każdy narożnik świecił w innym kolorze no i parametry o wiele gorsze. Po kilku telefonach, rozmowach dostałem ten. Jutro musze coś odesłac, albo swój stary albo ten. Trzecie wyjście jest takie że zgłoszę, że ten też ma wadę (tylko czy nie przesadzam). Dla porównania stary monitor - widoczna smuga w prawym narożniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 4 Marzec 2013 Share Napisano 4 Marzec 2013 może postawiłeś go za blisko magnesów... głośników znaczy się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceks Napisano 4 Marzec 2013 Share Napisano 4 Marzec 2013 Obawiam się, że pozostanie ci przyzwyczaić się do tego bo ta nierówność może nie przekraczać dopuszczalnych norm fabrycznych dla tego monitora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 4 Marzec 2013 Share Napisano 4 Marzec 2013 ja tam nic nie widze. Może dojrzewa? :D co do magnesów - to chyba nie jest kineskopowy więc to nie tego typu problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLIK Napisano 4 Marzec 2013 Autor Share Napisano 4 Marzec 2013 czytałem sobie ogólnie o monitorach dell i wielu ludzi ma takie problemy - dotyczy to również droższych modeli. Dell niby uznaje to za norme a jako rozwiązanie proponują zmiane na custom rgb i obniżenie nasycenia zieleni i czerwonego. Choć nie mam wielkiego pojęcia o monitorach to wydaje mi się to złym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deemes Napisano 4 Marzec 2013 Share Napisano 4 Marzec 2013 Tak czy inaczej na całej powierzchni matrycy powinna wystepowac taka sama gama koloru, jesli w kazdym narozniku jest cos innego to zalatuje "Refurbished". Ja bym to zgłaszał do skutku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLIK Napisano 4 Marzec 2013 Autor Share Napisano 4 Marzec 2013 dell otwarcie mówi, że jest to refturbished, maja to zastrzezone w gwarancji. Gdyby zielony był na całej powierzchni to ustawiłbym custom rgb i byłbym zadowolony. W rozmowie stwierdzono, że jest to ostatni 2209 jaki maja. Ja nie chcę si zgodzić na popsutego 2209wa ani na 2311 o gorszej matrycy(6bit) a kasa nie wchodzi w gre - trudna sytuacja, czy jak powiedziano w Dellu - jesteśmy w kropce. Chybaże uznaja że takie coś to standard - wtedy będe miał zgniły monitor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 4 Marzec 2013 Share Napisano 4 Marzec 2013 Dokładnie, tak jak pisze deemes. No chyba że Ci to nie przeszkadza i nie chcesz się tym bawić. Nie jest to jakiś mega wypasiony monitor, ale nie też coś byle jakiego za 300 złotych, więc raczej bym powalczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 4 Marzec 2013 Share Napisano 4 Marzec 2013 Ten zielony to pewnie w ramach tego powszechnego protestu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi