Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

hejho!

Dzisiejszego pięknego dnia chciałbym podzielić się z wami moim ostatnim projektem.

Jest to koncepcja pubu/restauracji znajdującej się w starej zajezdni tramwajowej przy ulicy Północnej w Łodzi.

Do projektu zainspirował mnie jeden z moich ulubionych seriali - Boardwalk Empire. Chciałem uzyskać klimat lat dwudziestych i trzydziestych dodając do tego fakt iż w tamtym właśnie okresie miała miejsce sławetna prohibicja.:D

Projekt zrobiony dla frajdy, że tak się wyrażę.:)

Więcej możecie zobaczyć na behance: http://www.behance.net/gallery/BOURBON-EMPIRE-RATSTAR/7447037

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ale fajne !

nie wiem czy chciałeś zbliżyć się do lat 20tych czy tylko nawiązać, bo surowe drzewo nie bardzo pasuje do lat 20tych ale taki współczesny mashup wyglada wyśmienicie.

Napisano

Fajneeee. :) Przydałoby się coś z tą budą zrobić, centrum miasta a tak straszy. Gorzej z zaprojektowaniem extreriora nie? :D

Na pierwszym ujęciu stonowałbym tylko tą czerwień, odstaje sztucznie.

Napisano

Bardzo ładne. I rendery świetne - podoba mi się. Możesz powiedziećjak dodawałeś te wszystkie mgły i glowy?

Napisano

Świetnie się to prezentuje, fajnie by było jak byś w przyszłości wrzucił efekt po wykonaniu projektu ;)

Jedno pytanie czy te duże lampy nie wiszą troszkę za nisko, jako osobnik mający przeszło 190 cm wzrostu mam odczucie optyczne że mogłyby być one pewnym problemem dla osoby wysokiej ;)

Napisano
  • Autor

Zbychowaty mgła to po prostu Zdepth wypełniony szarym kolorem i odpowiednio wymaskowany w Photoshopie. Glow zazwyczaj robię domowym sposobem, tzn zwykły pędzel z gradientem, odpowiedni kolor i malowanko, a następnie wrzucam to na screen blending mode i voila!

shadowsexpe gratuluję czujnego oka:D lampy (dla lepszego efektu) wiszą dokładnie na wysokości 190cm ;)

Napisano

Jak zrobić taką rurę wentylacyjną :P Możesz zdradzić sekret ? A praca piękna :)

Edytowane przez Creador

Napisano
  • Autor

Bierzesz sobie cylinder, potem dodajesz spiralkę x2 (wytłoczenie ma kształt literki 'B'), malujesz na chrom i gotowe!:D