Napisano 2 Październik 200420 l render to texture to czesc maxa pojawila sie w maxie 5.x wiec jezeli masz takowego to na 100 musisz go miec poszukaj w zakladce "rendering" dzila na takiej zasadzie ze poprostu renderuje texturki z obiektu do textury ;> ale mozesz ustawic zeby robil to razem ze swiatlami , cieniami , itp
Napisano 2 Październik 200420 l Autor mam ale jest maly problem kiedy wszystko renderuje ze swoimi ustawieniami uvwmapping to on automatycznie je zmienia i dzieli teksture, a kiedy mu wylacze automatic unwrap mapping to renderuje czarne tlo :( co jest grane ??
Napisano 2 Październik 200420 l Z tego co wiem to on sobie sam ustawia uvv wiec twoje wczesniejsze mapowanie nie wchodzi w gre jedynie textury ktorymi jest pokryty model. Wiec jest u Ciebie wszystko wporzadku.
Napisano 2 Październik 200420 l bake 3d jest wtyczka dołaczaną do Vraya (nowsze wersje). Mozna wypalac mapki z GI i innymi bajerami;) korzysta z normalnych ustawien UVW i działa dobrze, pod warunkiem ze face'y sie na siebie nie nakładają.
Napisano 2 Październik 200420 l Z tego co wiem to on sobie sam ustawia uvv Umożliwia- owszem, ale w żadnym razie nie wmusza swoich przeliczeń UVW. A co do problemu to może coś ci ta jego kalkulacja powyczyniała z UVW (zdaża się), albo jakiś inny dziwny błąd.- Zrób editable poly- sprawdź UVW, jeśli wszystko będzie ok to na pewno model ładnie wyrenderuje :). Pozdrawiam,
Napisano 2 Październik 200420 l Autor dzieki wszystkim za pomoc udalo mi sie to zrobic :) ponizej macie pierwsze testy skory: Render - Brazil > skin shader :) Przepraszam ze w tak malej rozdzielczosci ale zbyt dlugo sie to renderowalo na wyzszych rozdzialkach wiec nie chcialo mi sie czekac i dalem w takiej (obiecuje ze kiedys dam w wyzszej)
Napisano 3 Październik 200420 l Autor ja obiecywalem oto nowa wersja twarzy teraz w wyzszej rozdzielczosci :)
Napisano 3 Październik 200420 l Jezeli moge cos doradzic to nie przesadzaj z tymi syfami na mordce bo wyglada ona dosc oblesnie :| za duzo czerwonych miejsc i w ogole jakies maszne uczucia :|
Napisano 14 Październik 200420 l Autor no i mamy up_date ( mysle ze juz nie bede kombinowal z teksturami i to jest wersja ostateczna - chyba ze jakies drobne korekty :) ) >> teraz zajme sie owlosieniem naszego kolesia hehe :) PS. Przepraszam za slaba jakosc !! :)
Napisano 14 Październik 200420 l no ostatnie rendery są naprawdę dobre. Model bardzo fajny, texturka też. Jedyne co bym jeszcze dodał to jakiś 2 dniowy, lekki zarost ale to kwestia gustu oczywiście :) acha ! no i źrenice :) pozdrawiam jaras
Napisano 15 Październik 200420 l Autor Wiem wiem wlasnie mialem sie zajac tym zarostem bo glowa wyglada lekko lalusiowato :) a z oczami bede robil pozniej :)
Napisano 17 Październik 200420 l Autor znacie moze jakies tutoriale do Ornatrixa ?? bo ponoc on lepiej wspolpracuje z brazilem ?? niz shag
Napisano 30 Październik 200420 l Autor Mam maly problem z windowsem a mianowicie wyskakuje mi po wlaczeniu 3dmaxa taki komunikat: 16-bitowy podsystem windows C:\Windows\System32\AUTOEXEC.NT. Ten plik systemowy nie nadaje sie do uruchomienia aplikacji systemu MS-DOS lub Microsoft Windows... itd. (zamkni lub ignoruj) Kiedy dam zamknij lub ignoruj 3dmax wlancza sie ale nie moge z niego praktycznie korzystac karzda opcja np. (otworz, zapisz, materialy) nie chce sie wlanczac) co mam zrobic by wszystko wrucilo do normu ?? !! PISZCIE !! :(
Napisano 31 Październik 200420 l Autor Uuuu ... :( widze ze nie wiecie nie dobrze a nie chce robiec formata windowsa bo mam za duzo rzeczy do kopiowania :( (placze) ;)
Napisano 31 Październik 200420 l czemu 16-bit?! o co chodzi? o ile dobrze wiem to max musi mieć 32 bity...
Napisano 1 Listopad 200420 l zrób sobie partycję i zrzuć pliki ze starego systemu, nie wydasz fortuny na cd :>
Napisano 21 Luty 200520 l Autor milo ze od tak dawna pojawi sie jakis komentarz ale czy warto bo nie wiem czy skoncze te prace zwlaszcza ze moj kompoter bardzo nie lubi 3maxa i nie chca razem sprawnie pracowac jak to bylo kiedys :( ehh... :)
Napisano 28 Marzec 200520 l Autor No i po dlugiej przerwie zainstalowalem sobie nowego 3dmaxa :) i moge znow pracowac nad tym modelem ;) chce go juz konczyc no bo przeciez ilez mozna siedziec nad nim :) wiec tak mam zamiar dac mu czapke poniezej jest link do niej i zamiast calych wlosow tylko dlugie baki :) oto dzisiejsza godzinna praca :) Pozdrawiam CZAPKA : http://www.bunkier.com/pokaz.php?wiecej=on&id=961&kat_id=66 RENDER Przepraszam za wielkosc ale zalezalo mi na czasie :)
Napisano 29 Marzec 200520 l Teraz wyglada troche jak taki duzy baby. Ale ma swoj charakter, ogolnie bardzo dobrze. Szkoda ze nie ma poprzednich obrazkow. CHetnie bym zobaczyl w lepszej jakosci bo nic nie moge powiedziec o teksturce (na poczatku myslalem ze wogole jej nie ma).
Napisano 29 Marzec 200520 l ten kolo przystojniakiem nie jest:P to dobrze wiecej d*p**ek dla mnie:P a tak serio : -usta wygladaja jak by chacial sie lizac z kims/czyms -moze wiekszy podbrudek by sie przydal ale to niekonicznie jak chcesz -i ten nos jak jakis bokser czy chinczyk -a i usta popraw usta (czy ja o tym juz nie pisalem??)whatever:P
Napisano 29 Marzec 200520 l Autor Teksture postaram sie wam zamiescic jeszcze dzis albo jutro :) Ta twarz dostanie jeszcze pare zmarszczek i nie bedzie wygladac jak malego dziecka :) (mam taka nadzieje) Nad ustami juz pracuje :) hehe i dodam mu wasy :D Prace trwaja :) Dzieki za komentarze :) Pozdrawiam
Napisano 31 Marzec 200520 l Autor I oto obiecana tekstura tej glowy .. moze nie najlepsza ale moja pierwsza :D Mam nadzieje ze w piatek lub sobote bede mial czas cos pomodelowac bo narazie szkola zawalila mi zycie. Skora: Bump: SL: