Napisano 24 Marzec 201312 l Autor Powoli umieszcza rozne takie swoje rzeczy. Zeby niebylo - - - Połączono posty - - - Taki krotki szkico - komiks - - - Połączono posty - - -
Napisano 26 Marzec 201312 l Autor Narazie wrzucam to co jest:) Podjolem sie dosc ciekawego projektu. O zombie, o wojnie francuzsko ruskiej:)
Napisano 25 Kwiecień 201311 l Autor Dlugo chodzil poglowie pomysl. I wreszcie dojzalemzeby go zrealizowac. Kumpel mi napisal scenariusz wg mojej idei, a ja zaczolem powoli, ale wiernie rysowac:) Teraz wzucam pierwsze szoty:)
Napisano 2 Lipiec 201311 l Autor Taki tam stalkierek A powiem ze praca nad komiksem idzie ku koncu:) Jeszcze ostatnia scena:) 'escape'
Napisano 2 Sierpień 201311 l Autor Praca nad komikse blizi sie ku koncowi koncowi. Teraz jest na stadium montazu, moze trzeba bedzie co nieco pozmieniac, ale to jak zobacze calosc:)
Napisano 7 Sierpień 201311 l Uspokoiłabym tło i dodała nieco ostrości na twarzy, inny pędzel też by w fajnie zdziałał moim zdaniem. W niektórych miejscach. Pozdrawiam
Napisano 6 Listopad 201311 l Autor Witam wszystkich, od paru tygodni morduje sie z okladka do swojego komiksu, narazie wygląda tak. Jeszcze w tle chce narysować samą wyspe na której będzie rozgrywać się scenariusz.
Napisano 29 Listopad 201311 l Autor Cover CD in proces........ W miare postępu pracy będę dopełniał powoli:) Edytowane 13 Marzec 201411 l przez ignitioner
Napisano 8 Grudzień 201311 l Autor Marcela, Marcelina, Marsi:) - - - Połączono posty - - - Holy shit!!!! Forest dron Trudno/ mi siechce juz walczyc z tym silnikiem:/ Edytowane 8 Grudzień 201311 l przez ignitioner Dziwny silnik
Napisano 13 Marzec 201411 l Autor Mam nadzieje ze kogos jeszcze to ciekawi:) - - - Połączono posty - - -
Napisano 13 Marzec 201411 l heh to jest dopiero zaparcie :D 2 strony postów i 1 komentarz.... tak szczerze to nie wiem co jest Twoim celem, bo jeśli jakieś stylizowane rzeczy czy coś bardziej realnego? No jeśli chcesz zrobić jakiś improve to musisz to co do tej pory odłożyć na bok i się zabrać jednak za podstawy bo wszystko jest z dużą ilością siana, jest płaskie o konstrukcji nie mówiąc. Przejrzyj trochę forum i znajdziesz jakieś linki w help stuffie może jakiś CTRL Paint, potem anatomię Hamptona, dzisiaj znalazłem coś takiego http://2.bp.blogspot.com/_ctnBmTVj5x8/SBEPV6nbTHI/AAAAAAAAAac/UXQWmB_12jU/s1600/Analytical%2BWeek%2B10%2B-%2BDemo%2B1.jpg bardzo fajnie ogarnięte materiały no nic powodzenia
Napisano 13 Marzec 201411 l Autor Dzieki. A wiesz ze ciezko mi sie jeszcze zdecydowac:) Wiem ze chce robic wojskowe komiksy:) Ale nichce zeby kreska byla typowo komiksowa. Bardzo lubie Ashlay Wooda. A za metrialy dzieki przejze. Trzeba znowu wrocic do podstaw:/ - - - Połączono posty - - - A po zatym jeszcze troszke shitu:) Kosntrukcja, przestrzen, kompozycja..... Jeszcze fluga droga przedemna:/
Napisano 26 Marzec 201411 l Dobre te ćwiczenia. Spróbuj może uspokoić tą kreskę, żeby nie wychodziło takie siano. Wydaje mi się, że lepiej by wyglądało jakbyś przy cieniowaniu używał dużych pędzli i kładł plamy. Teraz jest malowane małymi pędzlami i trochę bez kontroli - ślady pędzla nie układają się według formy obiektów. Powodzenia!
Napisano 27 Marzec 201411 l siemka romek ;d widzę, że dalej ciągniesz swoje klimaty git, progres jest, kropla drąży skałę kreski nie musisz zmieniać, sama ci się zmieni zapewne ;D ćwicz podstawy i jednocześnie dużo eksperymentuj nie ustawaj i powodzonka, pozdr!
Napisano 28 Marzec 201411 l Autor Dzieki mysz:) Niewiem kim jestes, ale znasz Zina, moze studjowalismy razem??
Napisano 28 Marzec 201411 l Autor A tym, to masz racje Mruk . Ja poprostu caly czas dlugopisem rysuje(takie moje kieszonkowe szescie) wiec mi troszke trudno na plamki sie przestawic:) Ale 3ea- bo to szybsze
Napisano 28 Marzec 201411 l Jeśli jesteś przyzwyczajony do kreskowania, to możesz też spróbować z tego coś fajnego wyprowadzić. Ale może popróbuj kreskować mniej od niechcenia a bardziej np. pokazując jak się forma układa. Powodzenia!
Napisano 2 Kwiecień 201411 l Autor Wieczor numer one:) zastanawiam sie nad tlem, pewnie cos urbanistycznego zrobie.
Napisano 3 Kwiecień 201410 l Autor Moze ktos moze polecic jakies zajecia ze swiatlem i kolorem??? bo u mnie swiatlo wyglada tragicznie:/
Napisano 3 Kwiecień 201410 l Hej! Poczytaj ksiażkę : http://www.amazon.com/Color-Light-Guide-Realist-Painter/dp/0740797719 Bardzo dobra lektura. Gurney posiada też blog, gdzie obszernie o kolorze pisze: http://gurneyjourney.blogspot.ie/ Naprawdę polecam.
Napisano 10 Kwiecień 201410 l mogę zapytać jak osiągnąłeś ten efekt tła? http://4.bp.blogspot.com/-pPV80Fhazw8/UXmVGgLlGrI/AAAAAAAAPSM/I0ixvEHihp8/s1600/photo081.jpg
Napisano 13 Kwiecień 201410 l Autor Bardzo proste, mokra ecolina na papierze do akwareli plus sekretny skladnik, zwany NaCl jest w kazdej kuchni, a dalej chemia:) he he
Napisano 13 Kwiecień 201410 l ... czyli ulubione narzędzie rysujących na kursach rysunku architektonicznego - sypanie solą ;) Główka całkiem fajnie oświetlona, tylko trochę przeszkadzają te kółka po pędzlu. Popracował bym trochę nad ładniejszymi pociągnięciami pędzla.
Napisano 14 Kwiecień 201410 l Autor Dzieki:) studiowałem kiedyś na architekturze:) Wzucam jeszcze troche shitu Edytowane 14 Kwiecień 201410 l przez ignitioner
Napisano 18 Kwiecień 201410 l spójrz na ten tutorial jeszcze raz, potem na swój, potem znowu na tutorial, potem znowu na swój :D próbujesz kopiować kształt cienia i różnych rozwiązań z tutoriala, a nie przekładać tą wiedzę na swoje. Wiesz po co pan w tutku robił taką konstrukcję na początku? Bo łatwiej mu było ogarnąć bryłę, poustalał sobie gdzie jest bok przód i proporcje, wyobraź sobie że 3 pierwsze kroki to taka konstrukcja przestrzenna, jak siatka konstrukcyjna w 3d, ja sobie to trochę wyobrażałem jak konstrukcja z drutu, a od 3 etapu to jest nakładanie na tą konstrukcję materiału, ale jak ten druciak jest źle zrobiony to i tak ciężko będzie go przemalować by na koniec wyglądał dobrze. Bardzo łatwo można się przejechać na mapowaniu cienia jeśli nie rozumie się konstrukcji pod spodem i tego co dokładnie robimy. Again seria scotta robertsona how to render matte surfaces :) a jak tą wiedzę zaaplikować wiedzę od robertsona do człowieka to: Vilppu, Hampton, podglądanie Watts Atelier, chyba Ron Lemen z gnomona też tą metodą działa ale nie na 100%
Napisano 23 Kwiecień 201410 l Autor Teraz lepiej??:) A jakie sposoby Ty wykorzystujesz??? Moze podzielisz sie, i czy beda dla mnie lzejsze dla zrozumiania:)
Napisano 8 Maj 201410 l Autor Proboje ogarnac okladke do swego komiksu. Moze ktos mi powie czemu ta dziewczyna wyglada zle??:/
Napisano 9 Maj 201410 l No dziewczyna wyglada zle z kilku powodow. Po pierwsze nie wlozyles dostatecznej pracy w poczatkowej fazie, kiedy to powinno sie wymierzyc wszystkie proporcje, ksztalty. Swietnie wyjasnia te rzeczy Proko: https://www.youtube.com/user/ProkoTV Druga sprawa to sianko podczas cieniowania, staraj sie dzialac bardziej plamami i zbijac walor w wieksze plaszczyzny. Zdecydowanie pani lepiej wygladalby gdybys uzywal pedzla ze 100% opacity. Wydaje mi sie ze zbyt szybko chcesz robic odjechane gotowe ilustracje- polecam przede wszystkim przestudiowanie kanalu Proko i porobienie czystych przejrzystych rysunkow wyrabiajac sobie cierpliwosc, bo na tym etapie ona jest najwazniejsza. Dynamiczna kreska jest fajna ale nie kiedy zaslania braki. ;) Zrobilem nie do konca szybki overek stosujac wyzej wymienione sposoby. Co ciekawe w wiekszosci uzylem tylko kolorow ktore byly juz na obrazku.
Napisano 13 Maj 201410 l Autor Kuurcze dzięki bardzo. Pomogł mi bardzo Prokopenko przez to jedną rzecz zrozumiałem, że nawet jak i niby uczyłeś sie tego dawno temu, to i tak trzeba wracać żeby sie douczyć i w tym niema nic wstydliwego. Jak ogarne wszystkie pytania ze szkołą to wyłoże swe rysunki na sąd:) Bo zwykle rysuje długopisem, a tablet mam jeszcze niezadługo:/ Practise make master
Napisano 4 Czerwiec 201410 l Autor Witam wszystkich, ostatnio pracuje nad okładką tego swego nieszczesnego komiksu, i co nieco wypociłem:) Chciał bym się popytac czy wszystko wporządku z dziewczyną w, sęsie anotomicznie? P.S. Tych dwóch doktorków(raczej tego z prawej(lubie mięsiste pociągnięcia)) i czcionkę jeszcze dorysuje:)
Napisano 17 Czerwiec 201410 l Autor Jak i obiecałem z lekkim spóźnieniem wykładam swe rysunki:) - - - Połączono posty - - - I troche malarstwa:)
Napisano 8 Luty 201510 l Autor Fury of road:) Takie, drobiazgi, nadal szukam jakiegoś stylu, wszelka krytyka mile widziana, jeżeli jeszcze ktoś tu zagląda:) he he - - - Połączono posty - - - Taki lekki swobodny stium. - - - Połączono posty - - - Absolutnie niemiałem pomysłu na to, ale powstało i wżucam na forum i oględziny.
Napisano 13 Luty 201510 l Ja się nie znam, ale odnośnie stylu to słyszałem że się sam wyrabia ;) Prace mają swój wyraz i moim zdaniem są początkiem czegoś fajnego, o ile starczy samozaparcia. Myślę, że powinieneś w pewnych momentach ilustracji próbować dodać detal. Ale mogę się mylić. Podoba mi się ostatnia praca, lubię humanoidalne zwierzątka. Do tego od pracy biją emocje. Tak czymać :)