ignitioner Napisano 23 Marzec 2013 Napisano 23 Marzec 2013 Wiem że scenariusz troche dupny, ale umieszczam to co jest:)
ignitioner Napisano 24 Marzec 2013 Autor Napisano 24 Marzec 2013 Powoli umieszcza rozne takie swoje rzeczy. Zeby niebylo - - - Połączono posty - - - Taki krotki szkico - komiks - - - Połączono posty - - -
ignitioner Napisano 26 Marzec 2013 Autor Napisano 26 Marzec 2013 Narazie wrzucam to co jest:) Podjolem sie dosc ciekawego projektu. O zombie, o wojnie francuzsko ruskiej:)
ignitioner Napisano 25 Kwiecień 2013 Autor Napisano 25 Kwiecień 2013 Dlugo chodzil poglowie pomysl. I wreszcie dojzalemzeby go zrealizowac. Kumpel mi napisal scenariusz wg mojej idei, a ja zaczolem powoli, ale wiernie rysowac:) Teraz wzucam pierwsze szoty:)
ignitioner Napisano 2 Lipiec 2013 Autor Napisano 2 Lipiec 2013 Taki tam stalkierek A powiem ze praca nad komiksem idzie ku koncu:) Jeszcze ostatnia scena:) 'escape'
ignitioner Napisano 2 Sierpień 2013 Autor Napisano 2 Sierpień 2013 Praca nad komikse blizi sie ku koncowi koncowi. Teraz jest na stadium montazu, moze trzeba bedzie co nieco pozmieniac, ale to jak zobacze calosc:)
ignitioner Napisano 6 Sierpień 2013 Autor Napisano 6 Sierpień 2013 Poprostu takie cwiczonko:) na nabijanie reki:)
Piret Napisano 7 Sierpień 2013 Napisano 7 Sierpień 2013 Uspokoiłabym tło i dodała nieco ostrości na twarzy, inny pędzel też by w fajnie zdziałał moim zdaniem. W niektórych miejscach. Pozdrawiam
ignitioner Napisano 7 Sierpień 2013 Autor Napisano 7 Sierpień 2013 Dzieki za rady, uwzglednia w nastepnej pracy:)
ignitioner Napisano 6 Listopad 2013 Autor Napisano 6 Listopad 2013 Witam wszystkich, od paru tygodni morduje sie z okladka do swojego komiksu, narazie wygląda tak. Jeszcze w tle chce narysować samą wyspe na której będzie rozgrywać się scenariusz.
ignitioner Napisano 29 Listopad 2013 Autor Napisano 29 Listopad 2013 (edytowane) Cover CD in proces........ W miare postępu pracy będę dopełniał powoli:) Edytowane 13 Marzec 2014 przez ignitioner
ignitioner Napisano 8 Grudzień 2013 Autor Napisano 8 Grudzień 2013 (edytowane) Marcela, Marcelina, Marsi:) - - - Połączono posty - - - Holy shit!!!! Forest dron Trudno/ mi siechce juz walczyc z tym silnikiem:/ Edytowane 8 Grudzień 2013 przez ignitioner Dziwny silnik
ignitioner Napisano 13 Marzec 2014 Autor Napisano 13 Marzec 2014 Mam nadzieje ze kogos jeszcze to ciekawi:) - - - Połączono posty - - -
motyl Napisano 13 Marzec 2014 Napisano 13 Marzec 2014 heh to jest dopiero zaparcie :D 2 strony postów i 1 komentarz.... tak szczerze to nie wiem co jest Twoim celem, bo jeśli jakieś stylizowane rzeczy czy coś bardziej realnego? No jeśli chcesz zrobić jakiś improve to musisz to co do tej pory odłożyć na bok i się zabrać jednak za podstawy bo wszystko jest z dużą ilością siana, jest płaskie o konstrukcji nie mówiąc. Przejrzyj trochę forum i znajdziesz jakieś linki w help stuffie może jakiś CTRL Paint, potem anatomię Hamptona, dzisiaj znalazłem coś takiego http://2.bp.blogspot.com/_ctnBmTVj5x8/SBEPV6nbTHI/AAAAAAAAAac/UXQWmB_12jU/s1600/Analytical%2BWeek%2B10%2B-%2BDemo%2B1.jpg bardzo fajnie ogarnięte materiały no nic powodzenia
ignitioner Napisano 13 Marzec 2014 Autor Napisano 13 Marzec 2014 Dzieki. A wiesz ze ciezko mi sie jeszcze zdecydowac:) Wiem ze chce robic wojskowe komiksy:) Ale nichce zeby kreska byla typowo komiksowa. Bardzo lubie Ashlay Wooda. A za metrialy dzieki przejze. Trzeba znowu wrocic do podstaw:/ - - - Połączono posty - - - A po zatym jeszcze troszke shitu:) Kosntrukcja, przestrzen, kompozycja..... Jeszcze fluga droga przedemna:/
ignitioner Napisano 20 Marzec 2014 Autor Napisano 20 Marzec 2014 Dzieki, przyzwyczjam sie powoli do nowego tabletu:)
Mruk Napisano 26 Marzec 2014 Napisano 26 Marzec 2014 Dobre te ćwiczenia. Spróbuj może uspokoić tą kreskę, żeby nie wychodziło takie siano. Wydaje mi się, że lepiej by wyglądało jakbyś przy cieniowaniu używał dużych pędzli i kładł plamy. Teraz jest malowane małymi pędzlami i trochę bez kontroli - ślady pędzla nie układają się według formy obiektów. Powodzenia!
mysz Napisano 27 Marzec 2014 Napisano 27 Marzec 2014 siemka romek ;d widzę, że dalej ciągniesz swoje klimaty git, progres jest, kropla drąży skałę kreski nie musisz zmieniać, sama ci się zmieni zapewne ;D ćwicz podstawy i jednocześnie dużo eksperymentuj nie ustawaj i powodzonka, pozdr!
ignitioner Napisano 28 Marzec 2014 Autor Napisano 28 Marzec 2014 Dzieki mysz:) Niewiem kim jestes, ale znasz Zina, moze studjowalismy razem??
ignitioner Napisano 28 Marzec 2014 Autor Napisano 28 Marzec 2014 A tym, to masz racje Mruk . Ja poprostu caly czas dlugopisem rysuje(takie moje kieszonkowe szescie) wiec mi troszke trudno na plamki sie przestawic:) Ale 3ea- bo to szybsze
Mruk Napisano 28 Marzec 2014 Napisano 28 Marzec 2014 Jeśli jesteś przyzwyczajony do kreskowania, to możesz też spróbować z tego coś fajnego wyprowadzić. Ale może popróbuj kreskować mniej od niechcenia a bardziej np. pokazując jak się forma układa. Powodzenia!
ignitioner Napisano 2 Kwiecień 2014 Autor Napisano 2 Kwiecień 2014 Wieczor numer one:) zastanawiam sie nad tlem, pewnie cos urbanistycznego zrobie.
ignitioner Napisano 3 Kwiecień 2014 Autor Napisano 3 Kwiecień 2014 Moze ktos moze polecic jakies zajecia ze swiatlem i kolorem??? bo u mnie swiatlo wyglada tragicznie:/
MGscape Napisano 3 Kwiecień 2014 Napisano 3 Kwiecień 2014 Hej! Poczytaj ksiażkę : http://www.amazon.com/Color-Light-Guide-Realist-Painter/dp/0740797719 Bardzo dobra lektura. Gurney posiada też blog, gdzie obszernie o kolorze pisze: http://gurneyjourney.blogspot.ie/ Naprawdę polecam.
ignitioner Napisano 9 Kwiecień 2014 Autor Napisano 9 Kwiecień 2014 Uff ciezkawo mi idzie to swiatlo:( jak krew z nosa
telthona Napisano 10 Kwiecień 2014 Napisano 10 Kwiecień 2014 mogę zapytać jak osiągnąłeś ten efekt tła? http://4.bp.blogspot.com/-pPV80Fhazw8/UXmVGgLlGrI/AAAAAAAAPSM/I0ixvEHihp8/s1600/photo081.jpg
ignitioner Napisano 13 Kwiecień 2014 Autor Napisano 13 Kwiecień 2014 Bardzo proste, mokra ecolina na papierze do akwareli plus sekretny skladnik, zwany NaCl jest w kazdej kuchni, a dalej chemia:) he he
Mruk Napisano 13 Kwiecień 2014 Napisano 13 Kwiecień 2014 ... czyli ulubione narzędzie rysujących na kursach rysunku architektonicznego - sypanie solą ;) Główka całkiem fajnie oświetlona, tylko trochę przeszkadzają te kółka po pędzlu. Popracował bym trochę nad ładniejszymi pociągnięciami pędzla.
ignitioner Napisano 14 Kwiecień 2014 Autor Napisano 14 Kwiecień 2014 (edytowane) Dzieki:) studiowałem kiedyś na architekturze:) Wzucam jeszcze troche shitu Edytowane 14 Kwiecień 2014 przez ignitioner
motyl Napisano 18 Kwiecień 2014 Napisano 18 Kwiecień 2014 spójrz na ten tutorial jeszcze raz, potem na swój, potem znowu na tutorial, potem znowu na swój :D próbujesz kopiować kształt cienia i różnych rozwiązań z tutoriala, a nie przekładać tą wiedzę na swoje. Wiesz po co pan w tutku robił taką konstrukcję na początku? Bo łatwiej mu było ogarnąć bryłę, poustalał sobie gdzie jest bok przód i proporcje, wyobraź sobie że 3 pierwsze kroki to taka konstrukcja przestrzenna, jak siatka konstrukcyjna w 3d, ja sobie to trochę wyobrażałem jak konstrukcja z drutu, a od 3 etapu to jest nakładanie na tą konstrukcję materiału, ale jak ten druciak jest źle zrobiony to i tak ciężko będzie go przemalować by na koniec wyglądał dobrze. Bardzo łatwo można się przejechać na mapowaniu cienia jeśli nie rozumie się konstrukcji pod spodem i tego co dokładnie robimy. Again seria scotta robertsona how to render matte surfaces :) a jak tą wiedzę zaaplikować wiedzę od robertsona do człowieka to: Vilppu, Hampton, podglądanie Watts Atelier, chyba Ron Lemen z gnomona też tą metodą działa ale nie na 100%
ignitioner Napisano 23 Kwiecień 2014 Autor Napisano 23 Kwiecień 2014 Teraz lepiej??:) A jakie sposoby Ty wykorzystujesz??? Moze podzielisz sie, i czy beda dla mnie lzejsze dla zrozumiania:)
ignitioner Napisano 23 Kwiecień 2014 Autor Napisano 23 Kwiecień 2014 świetny pomysł :DD Dzieki:) A wykonanie???:)
ignitioner Napisano 8 Maj 2014 Autor Napisano 8 Maj 2014 Proboje ogarnac okladke do swego komiksu. Moze ktos mi powie czemu ta dziewczyna wyglada zle??:/
Trisek Napisano 9 Maj 2014 Napisano 9 Maj 2014 No dziewczyna wyglada zle z kilku powodow. Po pierwsze nie wlozyles dostatecznej pracy w poczatkowej fazie, kiedy to powinno sie wymierzyc wszystkie proporcje, ksztalty. Swietnie wyjasnia te rzeczy Proko: https://www.youtube.com/user/ProkoTV Druga sprawa to sianko podczas cieniowania, staraj sie dzialac bardziej plamami i zbijac walor w wieksze plaszczyzny. Zdecydowanie pani lepiej wygladalby gdybys uzywal pedzla ze 100% opacity. Wydaje mi sie ze zbyt szybko chcesz robic odjechane gotowe ilustracje- polecam przede wszystkim przestudiowanie kanalu Proko i porobienie czystych przejrzystych rysunkow wyrabiajac sobie cierpliwosc, bo na tym etapie ona jest najwazniejsza. Dynamiczna kreska jest fajna ale nie kiedy zaslania braki. ;) Zrobilem nie do konca szybki overek stosujac wyzej wymienione sposoby. Co ciekawe w wiekszosci uzylem tylko kolorow ktore byly juz na obrazku.
ignitioner Napisano 13 Maj 2014 Autor Napisano 13 Maj 2014 Kuurcze dzięki bardzo. Pomogł mi bardzo Prokopenko przez to jedną rzecz zrozumiałem, że nawet jak i niby uczyłeś sie tego dawno temu, to i tak trzeba wracać żeby sie douczyć i w tym niema nic wstydliwego. Jak ogarne wszystkie pytania ze szkołą to wyłoże swe rysunki na sąd:) Bo zwykle rysuje długopisem, a tablet mam jeszcze niezadługo:/ Practise make master
ignitioner Napisano 4 Czerwiec 2014 Autor Napisano 4 Czerwiec 2014 Witam wszystkich, ostatnio pracuje nad okładką tego swego nieszczesnego komiksu, i co nieco wypociłem:) Chciał bym się popytac czy wszystko wporządku z dziewczyną w, sęsie anotomicznie? P.S. Tych dwóch doktorków(raczej tego z prawej(lubie mięsiste pociągnięcia)) i czcionkę jeszcze dorysuje:)
ignitioner Napisano 5 Czerwiec 2014 Autor Napisano 5 Czerwiec 2014 Walka z okładką ciąg dalszy:) he he
ignitioner Napisano 17 Czerwiec 2014 Autor Napisano 17 Czerwiec 2014 Jak i obiecałem z lekkim spóźnieniem wykładam swe rysunki:) - - - Połączono posty - - - I troche malarstwa:)
ignitioner Napisano 8 Luty 2015 Autor Napisano 8 Luty 2015 Fury of road:) Takie, drobiazgi, nadal szukam jakiegoś stylu, wszelka krytyka mile widziana, jeżeli jeszcze ktoś tu zagląda:) he he - - - Połączono posty - - - Taki lekki swobodny stium. - - - Połączono posty - - - Absolutnie niemiałem pomysłu na to, ale powstało i wżucam na forum i oględziny.
ignitioner Napisano 12 Luty 2015 Autor Napisano 12 Luty 2015 Hotline Miami:) szybki paregodzinny szkic:P
wajktor Napisano 13 Luty 2015 Napisano 13 Luty 2015 Ja się nie znam, ale odnośnie stylu to słyszałem że się sam wyrabia ;) Prace mają swój wyraz i moim zdaniem są początkiem czegoś fajnego, o ile starczy samozaparcia. Myślę, że powinieneś w pewnych momentach ilustracji próbować dodać detal. Ale mogę się mylić. Podoba mi się ostatnia praca, lubię humanoidalne zwierzątka. Do tego od pracy biją emocje. Tak czymać :)
Rekomendowane odpowiedzi