Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Serwus!

Oj jak ja dawno nic tutaj nie zamieszczałem. Część z Was pewnie mnie nie pamięta a reszta... nawet nie zna :P Jednak postanowiłem swój ostatni, prywatny projekt tutaj pokazać.

Swojego czasu Nebula mocno zainspirował mnie wizualizując dom w Matsubara na konkurs. Od tamtej pory ćwiczę sobie i oglądam sporo wschodniej architektury. Spodobał mi się poniższy projekt zatem przedstawiam wizualizację domu "Panda" w Tokyo.

Nie jest to może mistrzostwo świata, ale liczę, że komuś się spodoba a nawet może ktoś doradzi co by tu można było zmienić? :)

Pozdrawiam!

pandauj01.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Nooo kurcze super to wygląda, dużo lepiej od ostatniego twojego domku który wżuciłeś tu na forum. może jakieś kawałki z większej rozdziałki jak była takowa? Ja daje *****, i zgłaszam sie na priv o tutka :P

Napisano

Faktycznie piękna robota. Jedna z lepszych wizek jaką w ogóle ostatnio widziałem. Przypomina mi poziomem to co można zobaczyć na blogu Ronena Bekermana, a tam są tylko wizki najlepsze z najlepszych.

Dołączam się do prośby o tutka.

Napisano

Świetnie się prezentuje szczególnie klimat światła , jedyne co ją trochę psuje to ten jednoślad szczególnie że na tylnym błotniku aa ci się wyłożyło i jakos do całości nie pasują te drzwiczki, co do zmian to może bym postarzył materiał na latarni i słupie od znaku drogowego jakos się odcinają od całej reszty szczególnie od tego świetnego dziurawego asfaltu i tego zdezelowanego chodnika ;)

Napisano

Dla mnie wizualizacja jest świetna, praktycznie fotorealizm.

Jestem świeży jeśli chodzi o grafikę 3D, a obecnie opanowuje podstwy modelingu, dlatego może głupie pytanie, ale jak mniej więcej ta scenka była modelowana? Całość w maxie, czy też jeszcze jakieś inne programy?

Napisano

ailambert - dzięki :P

Kramon - wybacz, ale nie do końca rozumiem Twój komentarz, początek owszem, później nieco ciężej :(

maciek.m - ojej wielkie dzięki i oczywiście sam wiesz - pisz jak coś potrzebujesz :)

PMat - kurcze nie przesadzasz czasem? :D Wielkie dzięki!

shadowsexpe - przyglądałem się obrazkowi w poszukiwaniu zagubionego AA ;) oglądałeś obrazek w 100% rozmiarze? Ponieważ nie mogę się doszukać na błotniku błędów :( Zastanawiałem się też podczas pracy nad tym co napisałeś, aby postarzać materiały, jednak jedna z rzeczy, które podobały mi się na zdjęciach referencyjnych to fakt, że środek miasta usłany był rzeczami na zmianę; nowymi i starymi - próbowałem uchwycić taki efekt poprzez drzwiczki obok domku i inne elementy chociaż sam uważam, że raczej nieudolnie...

fakkir - wielkie dzięki! Uważam jednak, że do fotorealizmu mi jeszcze bardzo daleko :( Co do samej pracy nad sceną, wychodzę z założenia, że skoro da się w jednym programie zrobić większość pracy - a programy te tanie nie są - i da się to zrobić szybko, jeżeli ktoś już ma wprawę - to czemu nie! Zatem mój soft to 3Ds MAX + VRay i Photoshop. To wszystko :)

Bonifatz - ogromnie dziękuję :)

Wielkie dzięki wszystkim za tak pozytywne komentarze! Jestem bardzo zaskoczony bo sam w tej scenie widzę dopiero potencjał na porządny obraz. Patrzę na wizualizacje z górnych półek i chyba jeszcze sporo brakuje, jednak po takich opiniach, zwłaszcza po dłuższej przerwie na forum, aż chce się pracować dalej :)

Pozdrawiam!

Napisano

Ładnie, szkoda że tylko jedne kadr.

Nie ma się do czego przyczepiać.

Mam jedynie mieszane uczucia co do kontrastu brudu otoczenia a czystości bryły samego budynku.

Chyba pokusiłbym się o lekkie ślady zużycia, ale traktowałbym to jako dopełnienie pracy niżeli konieczny dodatek.

Jest dobrze :)

Pozdrawiam

Michał

Napisano

Wielkie dzięki! Fajnie ze się podoba. Już jeden znajomy zwrócił mi na to uwagę, ale ten budynek stoi w Tokyo od tego roku, pare naście tygodni zaledwie, chciałem uchwycić zatem stan faktyczny :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności