Napisano 25 Kwiecień 201311 l Serwus! Oj jak ja dawno nic tutaj nie zamieszczałem. Część z Was pewnie mnie nie pamięta a reszta... nawet nie zna :P Jednak postanowiłem swój ostatni, prywatny projekt tutaj pokazać. Swojego czasu Nebula mocno zainspirował mnie wizualizując dom w Matsubara na konkurs. Od tamtej pory ćwiczę sobie i oglądam sporo wschodniej architektury. Spodobał mi się poniższy projekt zatem przedstawiam wizualizację domu "Panda" w Tokyo. Nie jest to może mistrzostwo świata, ale liczę, że komuś się spodoba a nawet może ktoś doradzi co by tu można było zmienić? :) Pozdrawiam!
Napisano 25 Kwiecień 201311 l ten znak jakoś mi tak nie teges, za ulicy i elementy przy chodniku propsy.
Napisano 25 Kwiecień 201311 l Nooo kurcze super to wygląda, dużo lepiej od ostatniego twojego domku który wżuciłeś tu na forum. może jakieś kawałki z większej rozdziałki jak była takowa? Ja daje *****, i zgłaszam sie na priv o tutka :P
Napisano 25 Kwiecień 201311 l Faktycznie piękna robota. Jedna z lepszych wizek jaką w ogóle ostatnio widziałem. Przypomina mi poziomem to co można zobaczyć na blogu Ronena Bekermana, a tam są tylko wizki najlepsze z najlepszych. Dołączam się do prośby o tutka.
Napisano 25 Kwiecień 201311 l Świetnie się prezentuje szczególnie klimat światła , jedyne co ją trochę psuje to ten jednoślad szczególnie że na tylnym błotniku aa ci się wyłożyło i jakos do całości nie pasują te drzwiczki, co do zmian to może bym postarzył materiał na latarni i słupie od znaku drogowego jakos się odcinają od całej reszty szczególnie od tego świetnego dziurawego asfaltu i tego zdezelowanego chodnika ;)
Napisano 25 Kwiecień 201311 l Dla mnie wizualizacja jest świetna, praktycznie fotorealizm. Jestem świeży jeśli chodzi o grafikę 3D, a obecnie opanowuje podstwy modelingu, dlatego może głupie pytanie, ale jak mniej więcej ta scenka była modelowana? Całość w maxie, czy też jeszcze jakieś inne programy?
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Autor ailambert - dzięki :P Kramon - wybacz, ale nie do końca rozumiem Twój komentarz, początek owszem, później nieco ciężej :( maciek.m - ojej wielkie dzięki i oczywiście sam wiesz - pisz jak coś potrzebujesz :) PMat - kurcze nie przesadzasz czasem? :D Wielkie dzięki! shadowsexpe - przyglądałem się obrazkowi w poszukiwaniu zagubionego AA ;) oglądałeś obrazek w 100% rozmiarze? Ponieważ nie mogę się doszukać na błotniku błędów :( Zastanawiałem się też podczas pracy nad tym co napisałeś, aby postarzać materiały, jednak jedna z rzeczy, które podobały mi się na zdjęciach referencyjnych to fakt, że środek miasta usłany był rzeczami na zmianę; nowymi i starymi - próbowałem uchwycić taki efekt poprzez drzwiczki obok domku i inne elementy chociaż sam uważam, że raczej nieudolnie... fakkir - wielkie dzięki! Uważam jednak, że do fotorealizmu mi jeszcze bardzo daleko :( Co do samej pracy nad sceną, wychodzę z założenia, że skoro da się w jednym programie zrobić większość pracy - a programy te tanie nie są - i da się to zrobić szybko, jeżeli ktoś już ma wprawę - to czemu nie! Zatem mój soft to 3Ds MAX + VRay i Photoshop. To wszystko :) Bonifatz - ogromnie dziękuję :) Wielkie dzięki wszystkim za tak pozytywne komentarze! Jestem bardzo zaskoczony bo sam w tej scenie widzę dopiero potencjał na porządny obraz. Patrzę na wizualizacje z górnych półek i chyba jeszcze sporo brakuje, jednak po takich opiniach, zwłaszcza po dłuższej przerwie na forum, aż chce się pracować dalej :) Pozdrawiam!
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Ładnie, szkoda że tylko jedne kadr. Nie ma się do czego przyczepiać. Mam jedynie mieszane uczucia co do kontrastu brudu otoczenia a czystości bryły samego budynku. Chyba pokusiłbym się o lekkie ślady zużycia, ale traktowałbym to jako dopełnienie pracy niżeli konieczny dodatek. Jest dobrze :) Pozdrawiam Michał
Napisano 26 Kwiecień 201311 l Autor Wielkie dzięki! Fajnie ze się podoba. Już jeden znajomy zwrócił mi na to uwagę, ale ten budynek stoi w Tokyo od tego roku, pare naście tygodni zaledwie, chciałem uchwycić zatem stan faktyczny :)