Zernat Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 Witam. Tak jak w temacie, jak mogę uzyskać sferę z pustym środkiem (ze ściankami o podanej prze zemnie długości) a nie pełnym wypełnieniem ? I chciałbym też aby mimo braku wypełnienia nadal dało się ją łatwo modyfikować za pomocą "Slice from" i "Slice to". (chcę z tego zrobić prostą powiekę). Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajgor Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 Tworzysz sferę, konwertujesz do poly, usuwasz niepotrzebne face'y i nakładasz modyfikator Shell. On nadaje grubość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 7 Maj 2013 Autor Share Napisano 7 Maj 2013 Oki, działa. A szybszego i "ładniejszego" sposobu nie ma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 Zamiast konwertować do poly dajesz modyfikator edit poly, dalej to co Ajgor napisał tyle że w modyfikatorze. Potem mod shell. Schodzisz na dół w stosie modyfikatorów, na poziom sphere. Włączasz show end result i możesz dalej modyfikować slice from i slice to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 7 Maj 2013 Autor Share Napisano 7 Maj 2013 Doszedłem do tego, po prostu myślałem, że jest jakaś "gotowa" funkcja która mi to zrobi, bo wydawało mi się to jakoś takie "podstawowe" :P Oki, dzięki za pomoc ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 Może i podstawowe ale za to masz w maxie czajniczek, żaden inny program nie ma;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajgor Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 Nie prawda. Modo ma. Taki sam. Z tej samej zastawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 Łeee to kiepsko, max traci atuty:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajgor Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 Bo Modo ze wszystkich programów przejmuje to, co najlepsze. W Maxie najlepszy jest czajniczek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 Czajniczek rules:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 7 Maj 2013 Autor Share Napisano 7 Maj 2013 No tak, jak się uczyć i kopiować to od najlepszych i najlepsze rzeczy :D Dzięki wam jeszcze raz za pomoc, Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 Utah teapot jest też w Houdim, 3deLight albo Renderman miał chyba funkcje testowania shaderów na tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi