Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jak narazie 5-6h pracy, 8836 facow, poly, max 5.1, brazil

pozdr

• Odpowiedzi 95
  • Wyświetleń 9,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nonono wyglada ze bedzie z tego calkiem niezla pracka , tylko tak dalej.... czekamy na updaty ;]

Napisano

Bardzo ładny modelik autobusu, niecierpliwie czekam na dalsze postępy.

Ufff, a juz myslalem ze AcidBoyXL nie zyje :] Pamietam wczesniejsze modele i byly naprawde bardzo dobre. Widzialem ostatnio Trabbiego i radosc ogarnela moje serce ze nie zaginal dobry polyspec.

Napisano

a ja czekam jeszcze na Solarisy i Icarusy ktorych tez pelno w sieci

Napisano

Acid , super narazie...:D

patrze na twój avatar i mi na myś wazzzzuppp przychodzi :D

Napisano

thnx, maly progress srodeczka

ikarus bedzie nastepny ;]

Napisano

o bedzie autobus komunikacji miejskiej :).no acid raz male raz duze :)

Napisano

Bardzo pięknie się zapowiada, możesz pokazać referki z jakich korzystasz ?

Napisano

jasne, 1307x1610 orgyginalnie

Napisano

Nooo to sie nazywają referencje ;) zapowiada się bardzo szczegółowy i dokładnie odwzorowany model, trzymam kciuki.

Napisano

AcidBoyXL nareszcie powrócił!!Jak zwykle świetny model.Co z tirem którego zaczełeś??

Napisano

szyby beda teksturowane z obu stron wiec narazie dziwnie wygladaja ;]

Napisano

wow, piękny model. czekam na kolejne detale, ale już wygląda imponująco!

dziwne, że tak mało autobusów powstaje na forum ;]

PS. skąd te referki??!!

Napisano

taki bez siedzen to przypomina mi autobus pomeczach klubowych w Polsce...ale niezy modelik ...przypominaja mi sie wycieczki szkolne do wieliczki i Neoplan

Napisano

Salvator, juz niestety nie pamietam, mam mase tego na kompie.. kiedys chodzilem po forach i zapisywalem co sie dalo, potem byl reinstal windowsa i linki poszlyyyy ;/

Napisano

moving on . . .

Napisano

. . . and on .

Napisano

Hehehe.... przynajmniej nie samochód, a co do wykonania to bardzo ładne.. jak narazie.. :)

Napisano

rewelacja, super modelik i materiały (te które są :) powodzenia w dalszej pracy

Napisano

AcidBoyXL: masz moze wiecej nietypowych blueprintow w duzej rozdzielczosci?

Napisano

a co cie interesuje ? ciezarowki, autobusy, stare samochody ? cos tam mam ;]

Napisano

wow.. autobusik :)... jak bezie conajmniej tak dobry jak Twoje bmw to bedzie to nie lada gratka :)...

btw. a moze tak ztuningujesz go troche? :D

Napisano

hmm moze audio bus ;] bedzie calkowicie oteksturowany, tak jak trabant.. all, potem dorobie przeguba i moze pare innych wersji nadwozia no i moze audio tuning albo miejski salon gier na kolach ;]

Napisano

tempo ostatnio mizerne ale nie mam czasu na kompa, jeszcze tyl i zaczne powoli mapowanie

Napisano

Negatywne odczucia co do koloru - fajniej wyglądał z chromem :D

Napisano

bardzo mi sie podoba... świetny.... // żółty lepszy niż srebrny

Napisano

do kolorow i materialow sie nie przywiazujcie bo sa standardowe, bedzie tekstura z mapa koloru, odbic, dirtmapa bla bla bla narazie takie tam ;p

..rewizora sie mowi hehe ;]

Napisano

Na ostatnim renderku wyglada jak dobry resorak:) Ale poczekam na nastepne renderki:) Do modelingu nie mam zastrzezen.

Ps1. Co sie stalo z futurystycznym "cadilakiem"?

Ps2. Co sie stalo z BWM?:)

Ps3. Co sie stalo z konceptem ciezarowki?:)

Ps4. Prosze powiedziec co sie stalo z powyzszymi:)

Napisano

Ad.1 musze zrobic concept wnetrza i jakos nie mam chwili zeby przysiasc, ale moze wroce do niego kiedys

Ad.2 ukonczony chyba 2 lata temu ;p

Ad.3 nie podobal mi sie.

Ad.4 - read above - =;))

Napisano

BWM ukonczyles??:| Zawsze myslem ze skonczylo sie na karoserii i poczatkach wnetrza:) Masz moze jakies renderki z efektami pracy??

Napisano

No i to sie nazywa model doskonaly:) No prawie bo na rejestracji bumpa/displaca nie ma:P:) Na taki model mozna by patrzec godzinami i ciagle znajdywaloby sie nowe szczegoly:)

Ps. Dzieki ze wyciagnales mnie z przekonania ze jest nie skonczony:)

Napisano

thnx ^^

wlasnie ja tam widze duzo niedociagniec i dla mnie on jest na dzien dzisiejszy 'niedoskonaly'.. eh ale kiedy to bylo.. hehe bump jest ale chyba za slaby..

ps. do uslug

Napisano

heeh no Solarisa robisz jak widze . Autobus jak narazie bardzo ladny czekam na wnetrze :) jak zrobisz rownie extra jak blache zewnetrzna to ci pogratuluje :) poki co chyba niema co renderowac :) zostaw sobie ten fajny etap na pozniej .

Czekam na updaty.

Napisano

nigdy nie moge sie oprzec, ale masz racje lepiej wymodelowac calosc i potem zabrac sie za renderingi chociaz czasem dobrze cos sprawdzic ;) za pare dni bede mial wiecej czasu wiec przyspiesze troche produkcje, nie mam niestety ani jednego zdjecia tylu tego neoplana, ze srodka mam 1 ale z nowszego modelu, jak nic nie znajde to bedzie hybryda z nowym srodkiem ;)

Napisano

hehe.. zapoluj na miescie z aparacikiem.. przyczaj sie w krzaczkach przy jakims przystanku.. i go tak z nienacka!!! lol

Napisano

Dobrze ci idzie :). Pozdrawiam, wreszcie ktos z branzy!!.

Co prawda pracuje u konkurencji ale jak masz zapotrzebowanie na detale typu siedzenie deska rozdzielcza albo jakiej specjalistyczne rzeczy ( np drzwi) to sluze pomoca.

edit- daj znac na priv lub maila

Jak mozesz to wrzuc siateczke przedniej sciany (tej z fiberglasu)

Napisano

wlasnie w zielonej gorze nie ma takich wiec nie popstrykam, ale mam kolegoe w poznaniu jak bedzie taki to bede mial sesje z zajezdni moze..

Tomur, fajnie a masz jakies renderki, np detali z wnętrza.. jakies klamki, tego typu.. bardzo chetnie popatrze

Napisano

A po co ci renderki jak moge ci zeskanowac strony z katalogu dostawcow lub przeslac dxf-y.

Akurat wyposazenie wszyscy producenci autobusow kupuja u wyspecjalizowanego grona producentow.

Aha zajrzyj na forum http://www.infobus.pl, tam znajdziesz najwiekszych maniakow w Polsce, onie wiedza wszystko o autobusach :)

Napisano

widzialem stronke, mam z niej wnetrze nowszego modelu, odezwe sie do ciebie na priv ;)

Napisano

tu ta siateczka.. zapomnialem o niej ;p chyba o to chodzilo ?

Napisano

a tu szyby przyciemniane od zewnatrz i czarne w odpowiednich miejscach

Napisano

W gruncie rzeczy uwazam, ze ten autobus jest fajny.

Ostatni w Bialymstoku jezdzi autobus z szybami zamalowanymi reklamami (moze kiedys i przednia zalepia...)

Tak w ogole to gdzie dojade tym autobusem, jaki to numer?