ym91 Napisano 18 Czerwiec 2013 Share Napisano 18 Czerwiec 2013 Witam jest to trzecia wizualizacja jaką miałem przyjemność robić, tym razem bez żadnego tutoriala, starałem się wykorzystać wszystkie wskazówki z forum i zrobić coś ciekawego. Jak oceniacie? Jeśli są jakieś błędy proszę o komentarze Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 19 Czerwiec 2013 Share Napisano 19 Czerwiec 2013 brakuje oświetlenia w sumie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ym91 Napisano 19 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2013 w sensie IES'ów nie chciałem w dzień jakoś widocznie właczać tego żyrandola, czy chodzi Ci ogolnie ze brakuje jakis dodatkowych lampek kinkietów itp???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 19 Czerwiec 2013 Share Napisano 19 Czerwiec 2013 chodiło mi o to, że wszystko jest niesamowicie białe i bezcieniowe jak jakieś studio fotograficzne. Mało naturalnie wyszło. Od razu myśli się o fototapecie za oknem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ym91 Napisano 19 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2013 aha, no nie wiem duże okno dobrze oświetla, wyglada to tak: HDRI w background i VRayLight w oknie standardowo, słońca na podłoge nie dawałem bo jest zbyt zachmurzone niebo zeby sie pojawiły takie odbicia, wlasnie sie starałem dostosować sile oswietlenia do takiej pogody, ambient occlusion w postprodukcji, multiply krycie na 25%, i kurz jeszcze w PS ale nic walka trwa, trzeba sie uczyc, 9 miesiecy temu nawet nie wiedzialem co to 3ds max, dzieki za opinie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 19 Czerwiec 2013 Share Napisano 19 Czerwiec 2013 Widok za oknem jest zdecydowanie za ciemny. Niebo powinno się zlać w białą plamę przy takiej ekspozycji wnętrza. Przy takim zachmurzeniu na zewnątrz myślę że oświetlenie powinno być w środku odpalone - zyskasz w ten sposób kontrastową barwę światła. Teraz jest dramatycznie szaro. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kramon Napisano 19 Czerwiec 2013 Share Napisano 19 Czerwiec 2013 Ja bym zrobil noc albo juz wieczor a w srodku dobra gre swiatel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ym91 Napisano 19 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2013 Myslałem, ze praca gotowa, ale z tego co mówicie wip by sie przydał:):) tyle w PS mogłem zmienić w związku z za ciemnym widokiem za oknem reszte zmian w maxie postaram się wprowadzić jak będę mieć więcej czasu niestety sesja jest:) Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 20 Czerwiec 2013 Share Napisano 20 Czerwiec 2013 jak używasz hdri to dawaj w render elements vraybackground. Są miejsca gdzie aa nie daje sobie rady ząbkowane odbicia na nóżkach biurka szefa i na ostatnim ujęciu krawędzie prawej strony stołu. Ele ogólnie wizki na plus a jak już zrobisz porządek ze światłem będą naprawdę fajne jest jeszcze jedna rzecz ale to tak zwana funkcjonalność: kolor dywanu w tym miejscu to nie najlepszy pomysł długo taki ślicznie biały nie będzie :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi