Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nooo to ladnie szalejesz!!!!

niby cicha woda a Ty tu za szabelke chwytasz i do bitwy gnasz!...

laaadnieee!!!

POWODZENIA! moj Ty maly zolnierzyku:D

• Odpowiedzi 234
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

EEELOO.... i NA POMOC :))))

Spotkał ktostaki błąd? I czy mozna cosz nim zrobić?

HELP PLEASE :)

PS. aaaaa dla wszystkich przygotowujących walkę Intro do gry onimusha3

Do tej pory nie mogę się pozbierać ;)

Napisano

Tutaj jeszce mała próba skina palców. NIestety siatka poważnie się łamie, ale to już poprawione. Wstawiam tylko dlatego, że już zrobiłem render ;)

Muszę jeszce popracowac nad wyczyciem czasu, bo po pracy dłoni widać, że za dobre nie jest ;)

test lapki.avi

Napisano

Hmm wszystko si. Ale powiedz mi jaki masz sprzet? :) I czy zdolasz i czy masz ochote na tyle tego. Ogolnie podobami sie ale zastanawiam sie czy w pewnym momencie nie walniesz tego w kat z powodu zagmatwania i ciezkosci pliku. Nie zrozum mnie zle jestem pelen podziwu!

Napisano

Problem rozwiązała nowsza wersja softu... i nei tylko ten jeden ale również wagi siefajniej kopiuje :)

und3r -> 2.4GHz PIV HT 1GB ram ATI 9600 PRO na ABICIE... na razie daje radę, ale regularnie przeprowadzam testy wydajności :) Poza tym, kosci pomagajace bedą poukrywane podrzas samej pracy z animacją. wiec najpierw planuje zrobic dobrego riga, potem wyanimować główne ruchy, następnie zabrać się za detale takie jak palce i włosy a reszte pozostawic przygotowanym wcześniej automatom.

Napisano

To bardzo ładnie. Poprostu się zastanawiam ile pracy chcesz włożyć i co osiągnąć :) A z tej konfiguracji sprzęta to bym wymienił płytę główną i by jeszcze bardziej śmigał. :) Asusa polecam :)

Napisano

Mam prawie taki sam sprzet (mniej ramu i płyta Shuttle i Athlon) ale wydaje mi sie ze jakos wolno to u mnie chodzi. Masz jakies sterowniki do tego Radeona specjalne, bo mam takiego samego. A o co chodzi z tymi automatami?

Napisano

und3r -> no na asusa takiego jakiego chciałem jeszce nei było mnei stać. Jak siezmobilizuje to bedzie 2-procesorowy :)a abicik na razie spokojnie daje radę :)

Ka21k -> Z tego co wiem o sprzęcie.... a trochewiem bo robiłem w hurtowniach komputerowych, to Shuttle jest przyzwoita płytą stawiana na równi z Gigabitem. Niestety w ŻYCIU nie przekonam się do produktów AMD. co nei zmienai faktu że czasem z nimi pracuje :) Co do sterów.... niestety nie znalazłem nic specjalnego. regularne updaty ze strony ATI. a soft ustawiony na OpenGL. A jesli chodzi o automaty, to takie określenie na patenty nad którymi pracuje przy tym rigu.... to na prawde jest eksperyment!!!!

Napisano

Oś obrotu krzywizny piersiowej paskudnie łamie siatkę, ramiona obracają się w płaszczyźnie Y ale jużgórna cześć klatki dostaje jakiegoś obrotu w X. Cały kręgosłup chce animować 2 kontrolerami, i pod to był ten szkielet przygotowywany :)

Napisano

No dobra.... odpoczywam od kręgosłupa, co nie zmienia faktu, że walcze nadal :)

Szybki test kosci szyi i głowy, helpera dla oczu i głowy oraz porigowanych kilka włosków :)

glowa.avi

Jak widzać całość animuje jeden kontroler.

Pozdrawiam :)

Napisano

asbleze chodzi mi o to miejsce gdzie u czlowieka zaczyna sie mostek...

na animacji widac jak sie w tym miejscu uwypukla szyja przy podniesionej glowie i chowa jak opusci glowe...

podejdz do lustra i zobacz czy u Ciebie tesz tak sie robi jak ruszysz glowa.. bo u mnie nie :P... ale ja moze inny jestem :P

Napisano

Arnet... tak.. wiem o co ci chodzi :) Myślę żę problem zniknie jak dojdą wagi kości klatki piersiowej.

Tymczasem dla zainteresowanych..... Ustawienia envelop na włosach:)

Napisano

Widzac co ty wyprawiasz stwierdzam, ze chyba rzeczywiscie bedziecie mieli sie z kogo posmiac. Przy tobie to ja jestem jak ten niesforny piksel :D

Napisano

Fajno że już się zaczyna ruszać. Jeśli przedstawiasz ruch jakiejś części ciała, to możesz sie pokusić o bardziej ekstremalne, szersze zakresy ruchów.

Pozdrawiam

Napisano

MASTER :) CZepiasz się ;P :) ale od teraz renderuje na szarym :)

Ka21k. Możesz jaśniej trochę? bo nie chwytam :) I czepiaj się ile wlezie :) o to w tym chyba chodzi :)

Pozdrawiam

Napisano

tak jak zauwazyl Władca Paroowek... tworzy sie drugie kolano.. pod posladkiem... widac to na ostatnich klatkach animacji

wyglada to jakby sie noga zlamala.. fujj :P

Napisano

No to ja wyjaśnię że ta kostka to Flex na nogawce... to spodnie dalej lecą, a nie staw kostkowy... myślę że przejdzie spokojnie

Co do pupy, to faktycznie się nie napina, ale myślę że będzie. To naturalne że odginając nogę do tyłu napinasz pośladek. Powinien się powiększyć trochę. Zwróć prosze na to uwagę.

Pozdrawiam

Napisano

Dzieki serdecznie za wszystkie posty. Znalazłem w nich wiele cennych uwag. Za jakies 3 godziny postaram się spiąć spodnie w całość i wrzucić symulacje biegu. (na innym tle Master ;) Wtedy mysle wszystkie takie bugi wyjdą i będę wdzięczny za opinie :)

Pozdrawiam

Napisano

Najwięcej problemów jest z animacją miednicy... za mocno szarpie. Bieg jest fajny i dynamiczny, ale to szarpanie faktycznie nadaje taki mechaniczny ruch. Pamiętaj o krzywych...wyedytuj je tak, aby tworzyły płynne linie i nie stanowiły twardych kątów. To na pewno zmiękczy ruch i doda realizmu. Pozrdawiam

Napisano

kurcze.. troche malo widac... no i same nogi.. lol.. tak dziwnie...

asbleze.. proponuje wykonac animacje gdzie kamera sledzi postac.. mysle ze latwiej bedzie przyrzec sie rytmowi i plynnosci ruchow...

Napisano

Takze zwroc uwage na podloze - stopa moze sie lekko przekrecac w miare przenoszenia sie srodka ciezkosci kiedy mamy do czynienia ze slaba przyczepnoscia. Pamietaj takze ze w czasie biegu ciezar ciala nie opiera sie na calej stopie lecz na palcach - tutaj chyba to najbardziej boli. O miednicy Kris_R wspominal wiec narazie to wszystko.

Powodzenia

Napisano

Dzięki Kris_R, Arnet i Rzuq. Stopa nie jest podzielona, bo dziewczyna będie miała łyżwy :) Dlatego biega jak platfus ;) Na razie nic sie nei zmieniło w moich pracach, dlatego nic nie zamieszczam. Bieg ustawiałem z pamieci ruchu, bo nie wrzuciłem sobie niczego na podkład, a niestety Biped był bardzo kiepskim wzorem :)

Postaram się do jutra coś umieścić coś nowego ;)

Napisano

Mam pytanie, po jaka cholere bawic sie w animacje z maksa, niemozecie wrzucic kosci do motion buildera, zrobic animacje zaimportowac fbx do maksa, zazucic rendering? Narzedzia do animacji w maksie to tylko teorja.

Napisano

hyhy ale sie usmialem przy tych biegajacych portasach ...

zabawnie to wyglada ...

Fajnie sie to wszystko rozwija imho !

BTW Koledzy juz wpomnieli ...- strasznie człapie =]

gl&hf !

Napisano

Hey. Jakiś czas mnie nie było, co nie znaczy że przerwałem walkę ;)

To chyba już ostatnie screeny. Mam nadzieje od dzisiaj zamieszczać tylko animki ;)

1. Tak wygląda mój szkielet gotowy do animacji (włosy na razie odpuściłem, bo jednak za bardzo obciążają kompa)

2. Tutaj widać wszystko co zrobiłem z piękną siatką Sławka ;)

Przypuszczam że zagęszcze jeszcze siatkę przy nadgarstkach.

3. I na koniec pytanie... Czy wielkosć lodowiska jest w miare odpowiednia? bo na jeździe na łyżwach znam się tak samo jak na przetwórstwie wielorybów :)

Dziękuję za komentarze :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności