Shrike Napisano 13 Lipiec 2013 Napisano 13 Lipiec 2013 Witam, Mam taki problem: Stworzyłem sobie w 3ds maxie model (licencja edukacyjna) i potrzebuję renderów, które będę mógł wykorzystać komercyjnie. Czy możecie mi polecić jakiś program, do którego łatwo importować modele z 3ds maxa, jest darmowy i prosty w obsłudze? Render będzie banalny, sam model (pudełko), żadnego tła itd. Myślałem o blenderze, ale może jest jakiś lepszy do tego celu? Swoją drogą, jak wykonać eksport modelu z 3ds maxa?
Dynamico Napisano 13 Lipiec 2013 Napisano 13 Lipiec 2013 Export najłatwiej wykonać za pomocą menu plik->export :-) Masz również możliwość eksportu tylko wyselekcjonowanych obiektów ze sceny.
Kramon Napisano 13 Lipiec 2013 Napisano 13 Lipiec 2013 Blender bylby dobra opcja poniewaz po pierwsze jest darmowy ma live prev, czyli idealnie do studyjnych renderow, i ma wiele dodatkowych renderow jak lux render czy yafaray
Shrike Napisano 14 Lipiec 2013 Autor Napisano 14 Lipiec 2013 Wiem, chciałem się upewnić, że taki zwykły maxowy eksport można otworzyć np. blenderem :) No to biorę się za blendera, chyba, że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł.
le_chu Napisano 14 Lipiec 2013 Napisano 14 Lipiec 2013 Eksportujesz do .obj i możesz otworzyć model w dowolnej aplikacji do 3d. Najłatwiejszą drogą będzie Blender. W Maxie powinieneś mieć gotowe ustawienia exportu pod ten soft, sprawdzają się całkiem dobrze.
macieksz Napisano 28 Lipiec 2013 Napisano 28 Lipiec 2013 (edytowane) Innym rozwiązaniem może być renderowanie za pomocą render farmy, która obsługuje Maxa :) Przykładowo http://www.foxrender.pl Edytowane 28 Lipiec 2013 przez macieksz
deshu Napisano 28 Lipiec 2013 Napisano 28 Lipiec 2013 Jaka farma do renderu defaultowych materiałów:P hehe Bierz blendera i sie nie zastanawiaj.
Rekomendowane odpowiedzi