Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam dość małe doświadczenie w samochodach ale wydaje mi się że praca idzie w dobrym kierunku. Widzę pewne błędy i proszę was o swoje spostrzeżenia. Modeluje w C4D.

zn2yw1.jpg

2nvczgn.jpg

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wiec tak jest krzywo i miejscami trochę odstaje od oryginału, dziwnie wygląda siatka przy wlotach powietrza np z przodu, tył wygląda maskarycznie aż dziwo że ci się to jakoś nie krzaczy i większość modelu to plastelina brak ostrzejszych krawędzi.

Napisano
Wiec tak jest krzywo i miejscami trochę odstaje od oryginału, dziwnie wygląda siatka przy wlotach powietrza np z przodu, tył wygląda maskarycznie aż dziwo że ci się to jakoś nie krzaczy i większość modelu to plastelina brak ostrzejszych krawędzi.

Tak jak pisałem wcześniej nie mam zbytnio doświadczenia w samochodach, jeśli chodzi o ten masakryczny tył to jak się domyślam to wina tych trójkątów w siatce ?

Napisano
hmm... trójkąty jak już udowodniono złe nie są, tylko wydaje mi się że próbujesz wcisnąć je tu na siłę, a to już jest złe:)

Na siłę... hmmm raczej nie po prostu modelowałem :)

Napisano

popraw nadkola, bo krzywią się nie miłosiernie i to od razu się rzuca w oczy, widać też nienaturalne refleksy, przez tą krzywą geometrie, powalcz jeszcze trochę z wyprostowaniem sitaki ;)