Napisano 13 Lipiec 201311 l Witam. Mam dość małe doświadczenie w samochodach ale wydaje mi się że praca idzie w dobrym kierunku. Widzę pewne błędy i proszę was o swoje spostrzeżenia. Modeluje w C4D.
Napisano 13 Lipiec 201311 l Autor Miejscami krzywo i plastelina, siatki by się przydały ;] Myślę że siatka wszystko powie...
Napisano 13 Lipiec 201311 l Wiec tak jest krzywo i miejscami trochę odstaje od oryginału, dziwnie wygląda siatka przy wlotach powietrza np z przodu, tył wygląda maskarycznie aż dziwo że ci się to jakoś nie krzaczy i większość modelu to plastelina brak ostrzejszych krawędzi.
Napisano 14 Lipiec 201311 l Autor Wiec tak jest krzywo i miejscami trochę odstaje od oryginału, dziwnie wygląda siatka przy wlotach powietrza np z przodu, tył wygląda maskarycznie aż dziwo że ci się to jakoś nie krzaczy i większość modelu to plastelina brak ostrzejszych krawędzi. Tak jak pisałem wcześniej nie mam zbytnio doświadczenia w samochodach, jeśli chodzi o ten masakryczny tył to jak się domyślam to wina tych trójkątów w siatce ?
Napisano 14 Lipiec 201311 l Autor Próbuje poprawić tył, na razie udało mi się osiągnąć coś takiego. Może jakieś sugestie...
Napisano 14 Lipiec 201311 l hmm... trójkąty jak już udowodniono złe nie są, tylko wydaje mi się że próbujesz wcisnąć je tu na siłę, a to już jest złe:)
Napisano 14 Lipiec 201311 l Autor hmm... trójkąty jak już udowodniono złe nie są, tylko wydaje mi się że próbujesz wcisnąć je tu na siłę, a to już jest złe:) Na siłę... hmmm raczej nie po prostu modelowałem :)
Napisano 15 Lipiec 201311 l moze nie rob teraz otworow na swiatla tylko je wytnij pozniej, poniewaz teraz masz tam pelno nierownosci
Napisano 15 Lipiec 201311 l Autor moze nie rob teraz otworow na swiatla tylko je wytnij pozniej, poniewaz teraz masz tam pelno nierownosci To dobry pomysł spróbuję w ten sposób.
Napisano 17 Lipiec 201311 l popraw nadkola, bo krzywią się nie miłosiernie i to od razu się rzuca w oczy, widać też nienaturalne refleksy, przez tą krzywą geometrie, powalcz jeszcze trochę z wyprostowaniem sitaki ;)