Gość Monika56 Napisano 15 Lipiec 2013 Napisano 15 Lipiec 2013 Witam Mam pytanie co lepiej zarejestrować nazwisko.pl czy ImieNazwisko.pl ? -Monika56
Dynamico Napisano 15 Lipiec 2013 Napisano 15 Lipiec 2013 Samo imię chyba bez sensu. Chyba, że prowadzisz firmę "Monika". Ale zależy też jaki jest cel rejestrowania takiej domeny.
Ajgor Napisano 11 Sierpień 2013 Napisano 11 Sierpień 2013 Rzecz w tym, że nie pytała o imię, tylko o nazwisko. Moim skromnym zdaniem lepiej imienazwisko.pl. Nazwa powinna być rozpoznawalna, a samo nazwisko to za mało. Może być wiele osób o takim samym nazwisku. Imię i nazwisko jest bardziej rozpoznawalne. Ale to moja osobista opinia. Inni mogą mieć inną. No chyba, że ma to być strona firmowa. Wtedy nazwafirmy.pl, a jeszcze lepiej nazwafirmy.eu.
adek Napisano 11 Sierpień 2013 Napisano 11 Sierpień 2013 Ja odpowiem jak w podobnym wątku. Jeśli dwie domeny są wolne - bierz imienazwisko.pl i nazwisko.pl. A jeśli miałbym wybierać tylko jendą to wybrałbym nazwisko. Moim zdaniem krótsza domena, można mieć ładnego maila np. [email protected].
Traitor Napisano 11 Sierpień 2013 Napisano 11 Sierpień 2013 Popieram wpis Adka, samo nazwisko latwiej zapamietac. Lepiej uproscic niz wydluzac.
infected Napisano 12 Sierpień 2013 Napisano 12 Sierpień 2013 Wg mnie imienazwisko.pl Żeby nie było sam posiadam swoją domenę imienazwisko.com I na szczęście nie mam diakrytków w domenie - lecz to nie jest problem aż tak wielki, bo można zarejestrować dwie i nie trzeba kaleczyć nazwiska podając adres z polskimi diakrytykami
Rekomendowane odpowiedzi