Napisano 15 Lipiec 201311 l Witam Mam pytanie co lepiej zarejestrować nazwisko.pl czy ImieNazwisko.pl ? -Monika56
Napisano 15 Lipiec 201311 l Samo imię chyba bez sensu. Chyba, że prowadzisz firmę "Monika". Ale zależy też jaki jest cel rejestrowania takiej domeny.
Napisano 11 Sierpień 201311 l Rzecz w tym, że nie pytała o imię, tylko o nazwisko. Moim skromnym zdaniem lepiej imienazwisko.pl. Nazwa powinna być rozpoznawalna, a samo nazwisko to za mało. Może być wiele osób o takim samym nazwisku. Imię i nazwisko jest bardziej rozpoznawalne. Ale to moja osobista opinia. Inni mogą mieć inną. No chyba, że ma to być strona firmowa. Wtedy nazwafirmy.pl, a jeszcze lepiej nazwafirmy.eu.
Napisano 11 Sierpień 201311 l Ja odpowiem jak w podobnym wątku. Jeśli dwie domeny są wolne - bierz imienazwisko.pl i nazwisko.pl. A jeśli miałbym wybierać tylko jendą to wybrałbym nazwisko. Moim zdaniem krótsza domena, można mieć ładnego maila np. [email protected].
Napisano 11 Sierpień 201311 l Popieram wpis Adka, samo nazwisko latwiej zapamietac. Lepiej uproscic niz wydluzac.
Napisano 12 Sierpień 201311 l Wg mnie imienazwisko.pl Żeby nie było sam posiadam swoją domenę imienazwisko.com I na szczęście nie mam diakrytków w domenie - lecz to nie jest problem aż tak wielki, bo można zarejestrować dwie i nie trzeba kaleczyć nazwiska podając adres z polskimi diakrytykami