Quassar Napisano 16 Lipiec 2013 Napisano 16 Lipiec 2013 (edytowane) Witam szukam monitora do modelowania 3D, Photoshopa / PaintTool SAI I nie wiem jaki kupić co prawda jestem lalikiem, ale wolał bym mieć już coś porządnego. Wpadł mi w oko LG Flatron 29EA93-P ale nie wiem jak z jakością obrazu przy tych 29calowych gabarytach. Czy lepiej kupić mniejszy a lepszej jakości i za miech-dwa dokupić drugi. Lubie też godnie popykać w gierki ale stawiam modelowanie na 1 miejscu po mimo tego że jestem świeżakiem. Co poradzicie ? Edytowane 17 Lipiec 2013 przez Quassar
Traitor Napisano 18 Lipiec 2013 Napisano 18 Lipiec 2013 Matryca na IPSie, czyli powinno byc ok. Jezeli planujesz prace na dwoch monitorach to napewno lepiej jeden szeroki niz dwa wezsze. Pozbywasz sie wtedy efektu dzielenia ekranu.
Predator Napisano 18 Lipiec 2013 Napisano 18 Lipiec 2013 Sprawdź w parametrach testach i opiniach również monitor Dell 2713h
Quassar Napisano 19 Lipiec 2013 Autor Napisano 19 Lipiec 2013 Sprawdź w parametrach testach i opiniach również monitor Dell 2713h Hmm w większości forach mówią ze LG lepszy od tego DELLA ale za to w nim można wysokość ustawić i do pionu dać.
Juzwa Napisano 20 Lipiec 2013 Napisano 20 Lipiec 2013 Nie dowiesz sie dopoki nie sprawdzisz. Sam mam u2713 i polecam kazdemu. Na drugi monitor mam ProLite X2775HDS (bo byl tani) i roznica kolosalna. Ostatnio znajomi polecali kumplowi Asus PA
Dynamico Napisano 20 Lipiec 2013 Napisano 20 Lipiec 2013 Samsung? Ja dwa lata temu kupiłem Dell, który stoi obok Samsunga (jako drugi monitor) i raczej nic nie wskazuje, że Samsung jest lepszy. Wydaje mi się, że Samsung to raczej "towar" dla graczy i "oglądaczy". Gigantyczne kontrasty i saturacja wyglądają świetnie w grach i na filmach. A czy Samsungi są kalibrowane fabrycznie? Czy mają pośród różnych domyślnych ustawień np. sRGB czy Adobe RGB? W monitorach Dell na pewno to znajdziesz.
Fazii Napisano 27 Sierpień 2013 Napisano 27 Sierpień 2013 Samsung? Ja dwa lata temu kupiłem Dell, który stoi obok Samsunga (jako drugi monitor) i raczej nic nie wskazuje, że Samsung jest lepszy. Wydaje mi się, że Samsung to raczej "towar" dla graczy i "oglądaczy". Gigantyczne kontrasty i saturacja wyglądają świetnie w grach i na filmach. A czy Samsungi są kalibrowane fabrycznie? Czy mają pośród różnych domyślnych ustawień np. sRGB czy Adobe RGB? W monitorach Dell na pewno to znajdziesz. W pełni zgadzam się. Samsung robi bardzo dobre monitory, ale z przeznaczeniem głównie dla graczy, czy "zwykłych" użytkowników, którzy nie zajmują się grafiką. Natomiast Dell celuje również w rynek osób profesjonalnie zajmujących się obróbką obrazu czy grafiki.
makak Napisano 27 Sierpień 2013 Napisano 27 Sierpień 2013 Natomiast Dell celuje również w rynek osób profesjonalnie zajmujących się obróbką obrazu czy grafiki. Dell to raczej biurowe monitory robi. Jedyne firmy, które robią monitory pod grafikę to Eizo i Nec.
Rekomendowane odpowiedzi